Kat met trauma

Kat met trauma

Heb jij een kat met trauma, een kat die bang is voor alledaagse dingen?

Bang voor vuurwerk bijvoorbeeld of voor onweer, bang voor de stofzuiger of voor vreemden …
Of jij een kat met trauma hebt, of hij/zij in zijn/haar leven ooit wel of geen trauma heeft opgelopen, kun je niet altijd weten. Trauma loopt een kat op als ie wordt gepakt door een hond, als ie van 3 hoog naar beneden valt, als ie wordt aangereden en dit soort nare dingen.
Maar je kunt ook een kat met trauma hebben, waar je als mens geen weet van hebt. Daar kom je pas achter als je kat na een poosje ik zal maar zeggen: “niet-standaardgedrag” gaat vertonen. Ik geef je een voorbeeld van trauma waar je als mens geen weet van hebt:

Niet volgens de bijsluiter

Je haalt je speelse kitten op uit het nest, socialiseert het volgens het boekje, maar op de een of andere manier lijkt er na een paar maanden of jaren toch iets aan de hand te zijn waardoor jouw kat niet reageert zoals je zou willen.
Hoeveel liefde en aandacht je jouw dier ook geeft, hoeveel geduld je ook opbrengt, jouw kitten of inmiddels volwassen kat gedraagt zich niet volgens de bijsluiter.

Wanneer is je ‘kat met trauma’ ontstaan?

Dus kan het zomaar zijn dat jouw kat trauma heeft opgelopen nog voordat deze bij jou kwam. Dit trauma kan bijvoorbeeld al zijn ontstaan in de tijd dat jouw kitten nog geborgen zat in de warme moederbuik. Of het trauma is ontstaan bij de geboorte. Denk dan bijvoorbeeld aan zuurstofgebrek. Wellicht heeft de moederpoes tijdens de dracht of de bevalling om wat voor reden dan ook in doodsangst verkeerd en heeft zij onbewust en ongewild dit gevoel van doodsangst aan de kittens in haar buik doorgegeven. Wat te denken van een nestje dat ook doodgeboren kittens telde. Stel nu dat jouw poes of kater uit zo’n nestje komt. Zou je je kunnen voorstellen hoe het zou voelen als jij als ongeborene blind en doof en kwetsbaar in de buik van je moeder zit en in die zelfde buik gaat er iemand die je lief is dood? De plek waar jij je opperveilig had moeten wanen, voelt nu opeens onveilig aan. Dus wil je eruit maar dat kan niet. Dat lukt niet. Misschien ligt je dode broertje of zusje wel voor de uitgang en verspert ie de weg. Je voelt je als een rat in de val. Hoe lang is dit broertje of zusje al dood? Misschien lig je wel tegen zijn of haar dode lijfje aan. Is dat al uren? Is dat dagen? Is dat weken? Dus is nu mijn vraag: wanneer ben ik aan de beurt om te sterven? Kom ik hier wel levend uit?

Doodsangst

Een kitten dat zoiets in de baarmoeder meemaakt, kent doodsangst. Niet elk trauma gaat gepaard met doodsangst maar doodsangst leidt wel vaak tot trauma. Dit zit intens diep in het systeem van het dier. Op basis van deze doodsangst, dit trauma, gaat jouw kitten zich zijn leven met jou manifesteren. Dit is de basis waarop het zijn gedrag gaat vormen. En als die basis angstaanjagend is, zet je deze basis met geen training, pilletje of poedertje recht. Ook niet met liefde, aandacht en veel kroelen. Dat lukt je gewoon niet.
Aan de basis van zijn bestaan ligt een angstaanjagende gebeurtenis ten grondslag en hierdoor zal zijn hele constitutie gebaseerd zijn op angst. Angst voor vuurwerk, angst voor knallen, angst voor onweer angst voor vreemde mensen …. Vul maar in voor een kat met trauma.

Welk middel is nu goed?

Nu zijn er genoeg middelen in omloop die de angst van het dier wegnemen of ten minste dempen. Maar bij elke trigger blijft de angst terugkomen. Soms kun je de klok erop gelijk zetten. In een ander geval lijkt de angst groter te worden of zich te verplaatsen. Met als gevolg dat er goedbedoeld allerlei pilletjes, poeders en druppeltjes aan het dier worden toegediend waar het in feite maar tijdelijk baat bij heeft. Maar ja, je moet wat.
Leven in angst lijkt de enige optie te zijn en het is fijn dat het dier dat bij jou woont door jou wordt geholpen en dat jij verder kijkt dan je neus lang is, juist omdat jij dit artikel leest. En al tot hier bent gekomen 😉

Kat met trauma natuurlijk behandelen

Nog mooier zou het natuurlijk zijn om op de een of andere manier dat oude trauma bij je kat weg te kunnen halen.
En zo’n manier is er. Hiervoor gebruiken we Bachbloesems. Geen standaardmix. Dat doen wij als personeel van onze kat onze werkgever niet aan.
Gaan we voor Bach, dan gaan we voor de analyse. Een analyse op maat.
Helemaal toegeschreven op jouw poes of kat met trauma en zijn/haar specifieke angsten en achtergrond.
Omdat je anders net als al die pilletjes, poeders en druppeltjes die al op de markt zijn, doet aan symptoombestrijding.
En dat is niet wat Dr. Bach heeft bedoeld toen hij zijn levenswerk openbaar maakte zo’n honderd jaar geleden.

Hoe werkt het?

Met Bach werken wij van binnenuit. De druppels werken op zielsniveau. En het middel werkt blijvend. Je kat met trauma hoeft niet levenslang aan de druppels. Soms is een paar weken genoeg. In andere gevallen een paar maanden. En dan is het dier vaak voorgoed verlost van het kwaad.

Wil je jouw kat met trauma helpen zodat zijn leven wat makkelijker wordt? Wij helpen je er graag mee. Wij willen op alle manieren meedenken om jouw kat van zijn/haar trauma te verlossen en hem/haar en jou weer een fijn leven te geven.

Klik op de link hieronder om de analyse te bestellen waarmee we jouw kat van zijn/haar trauma afhelpen.

Ja, ik wil mijn kat met trauma helpen

Ook verschenen over angsten bij dieren:

Dier bang om dood te gaan  Heeft jouw dier een trauma? Nee? Hoe zeker kun jij daarvan zijn?

Dier bang om vies te worden Sommige dieren vinden het heerlijk om vies te zijn. Anderen ontwikkelen ziektes als ze vies worden. Wat voor dier heb jij?

Hond bang om alleen te zijn Kan jouw hond echt niet alleen zijn en helpt geen enkele training? Misschien moet je dan een laagje dieper kijken.

Hond bang voor onweer Hierbij een rijtje van ‘problemen’ waaraan ik jouw hond op afstand herken als een ‘Hond bang voor onweer’

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Vandecan Bernadette
Door

Vandecan Bernadette

op 23 Nov 2022

Katerke van 2jaar en half, heeft bang van iedereen, stopt hem weg en komt terug buiten als de personen weg zijn. Ga tweemaal buiten per dag met hem, wel met een lits. Kom hij andere katten tegen, wil hij altijd vechten, trek ik hem weg vliegt hij op mij.

Joke van De Zomerhof
Door

Joke van De Zomerhof

op 24 Nov 2022

Hai Bernadette, wat naar voor je katertje! Je zou voor hem dan een Bachremedie op maat kunnen bestellen. Mieke zou hem graag willen helpen!

Reactie plaatsen