Hond met trauma

Hond met trauma

Of jouw hond in zijn of haar leven ooit trauma heeft opgelopen, kun je niet altijd weten.

Een hond die is aangereden, is een hond met trauma. Een hond die door een andere hond wordt gegrepen, is dat ook. Dat is allemaal wel duidelijk. Maar er is ook trauma dat je hond kan hebben opgelopen waar je als mens geen weet van hebt.

Dit stond niet in de bijsluiter

Stel, je haalt je vrolijke pupje op uit het nest, socialiseert het volgens het boekje, maar op de een of andere manier lijkt er na een paar maanden of jaren toch iets aan de hand te zijn waardoor jouw hond niet reageert zoals je zou willen.
Hoeveel liefde en aandacht je jouw hond ook geeft, hoeveel geduld je ook opbrengt, jouw pup of inmiddels volwassen hond gedraagt zich niet volgens de bijsluiter. En dat is merkwaardig want je hebt er alles aan gedaan om het dier een goed huis te geven. Verder heb je natuurlijk ook al honderdduizend adviezen gekregen van anderen die zeggen wat je verkeerd doet en daar ben je dus niet mee geholpen want bij jouw hond werkt het simpelweg niet.

Wanneer is je ‘hond met trauma’ ontstaan?

Dus kan het zomaar zijn dat er iets heel anders speelt: jouw hond(je) heeft trauma opgelopen nog voordat het bij jou kwam. Dit trauma kan bijvoorbeeld al zijn ontstaan in de tijd dat jouw pupje nog geborgen zat in de warme moederbuik. Wellicht heeft de moederhond tijdens de dracht of de bevalling om wat voor reden dan ook in doodsangst verkeerd en heeft zij onbewust en ongewild dit gevoel van doodsangst aan de pups in haar buik doorgegeven. Wat te denken van een nestje dat ook doodgeboren pups telde. Stel nu dat jouw hond uit zo’n nestje komt. Zou je je kunnen voorstellen hoe het zou voelen als jij als ongeborene blind en doof en kwetsbaar in de buik van je moeder zit en in die zelfde buik gaat er iemand die je lief is dood? De plek waar jij je opperveilig had moeten wanen, voelt nu opeens onveilig aan. Dus wil je eruit maar dat kan niet. Dat lukt niet. Misschien ligt je dode broertje of zusje wel voor de uitgang en verspert ie de weg. Je voelt je als een rat in de val. Hoe lang is dit broertje of zusje al dood? Misschien lig je wel tegen zijn of haar dode lijfje aan. Is dat al uren? Is dat dagen? Is dat weken? Dus is nu mijn vraag: wanneer ben ik aan de beurt om te sterven? Kom ik hier wel levend uit?

Doodsangst bij je hond

Als een pupje zoiets heeft meegemaakt, is dat verschrikkelijk. Voor veel mensen is bovenstaande alinea onbegrijpelijk maar het kan wel de bittere waarheid zijn. In een gesprek met een dier, kan zulk trauma aan het licht komen. Trauma waarvan zelfs de fokker zich niet bewust hoeft te zijn. Het pupje start zijn leven met een ervaring met doodsangst, trauma. Het zit intens diep in het systeem van het dier. En op basis van deze doodsangst, dit trauma, gaat jouw hond zich zijn leven met jou manifesteren. Dit is de basis waarop hij zijn gedrag gaat vormen. En als die basis angstaanjagend is, zet je deze basis met geen training, pilletje of poedertje recht. Ook niet met liefde, aandacht en veel wandelen.
En uit deze angstaanjagende basis vanuit de oorsprong van zijn bestaan, is zijn hele constitutie gebaseerd op angst. Angst voor vuurwerk, angst voor knallen, angst voor onweer angst voor …. Vul maar in. Je hebt een hond met trauma.

Welk middel zet je in?

Nu zijn er genoeg middelen in omloop die wel de angst van het dier wegnemen maar niet het trauma dat hieraan ten grondslag ligt. En dus keert de angst telkens terug. Soms kun je de klok erop gelijk zetten. In een ander geval lijkt de angst groter te worden of zich te verplaatsen.
Met als gevolg dat er goedbedoeld allerlei pilletjes, poeders en druppeltjes aan het dier worden toegediend waar het in feite maar tijdelijk baat bij heeft. Maar goed, je moet wat. Niks doen is geen optie als je hond zo angstig is.
Leven in angst lijkt daarom de enige optie te zijn en het is fijn dat het dier dat bij jou woont door jou wordt geholpen en dat jij verder kijkt dan je neus lang is, juist omdat jij dit artikel leest. En al tot hier bent gekomen 😉

Hond met trauma natuurlijk behandelen

Nog mooier zou het natuurlijk zijn om op de een of andere manier dat oude trauma bij je hond weg te kunnen halen.
En die manier is er.
Hiervoor gebruiken we Bachbloesems. Geen standaardmix afkomstig van een site voor mensen waar ze niks van dieren weten. Dat doen we onze trouwe viervoeter niet aan. Gaan we voor Bach, dan gaan we voor de analyse. Een analyse op maat. Helemaal toegeschreven op jouw hond met zijn/haar specifieke angsten en unieke achtergrond. Omdat de druppels anders net zulke symptoombestrijding zou zijn als de poedertjes, pillen en druppels die al op de markt zijn. En daar zijn er genoeg van. Dus alleen een analyse op maat heeft het juiste effect en anders niet.

Hoe werk het?

Met Bachdruppels werken wij van binnenuit. Het middel werkt op zielsniveau. En het werkt blijvend. Je hond hoeft niet levenslang aan de druppels. Soms is een paar weken genoeg. In andere gevallen een paar maanden. En dan is je dier vaak voorgoed verlost van al het kwaad.

Wil je jouw hond met trauma helpen zodat zijn leven wat makkelijker wordt? Wij helpen je er graag mee. Wij denken graag met je mee om ervoor te zorgen dat jouw hond weer lekker in zijn vel komt te zitten en jullie een leuke combi worden/zijn/blijven.

Klik onderstaande link aan en bestel hier de analyse op maat om het trauma op zielsniveau bij je hond te verwijderen.

Ja, ik wil mijn hond met trauma graag helpen

Ook verschenen over angsten bij dieren:

Dier bang om vies te worden Sommige dieren vinden het heerlijk om vies te zijn. Anderen ontwikkelen ziektes als ze vies worden. Wat voor dier heb jij?

Hond bang om alleen te zijn Kan jouw hond echt niet alleen zijn en helpt geen enkele training? Misschien moet je dan een laagje dieper kijken.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Thea de Badts
Door

Thea de Badts

op 30 Dec 2018

Ons hondje is doodsbang voor vuurwerk.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 31 Dec 2018

Hoi Thea, wat sneu voor je hondje. We hebben dit jaar voor het eerst vuurwerkdruppels in ons assortiment die al heel veel dieren hebben geholpen. Misschien te laat voor dit jaar, maar zeker een aanrader voor komend jaar! Ze zijn heel lang houdbaar, dus je kunt ze nu al in huis halen. https://www.goedvoormensendier.nl/hond-bang-voor-vuurwerk Heel veel sterkte vandaag!

Henny Uhl
Door

Henny Uhl

op 15 Feb 2019

Ze moeten het vuurwerk helemaal verbieden!! Het dient tot niets en ieder jaar sneuvelen er dieren door deze achterlijke" traditie." Hier in Frankrijk mag het gelukkig niet.

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 15 Feb 2019

Tja, helaas is dat nog geen optie in Nederland. Maar een optie is wel dat we rond de feestdagen allemaal tijdelijk verkassen naar Frankrijk. We horen ook van veel mensen die naar de Waddeneilanden op vakantie gaan rond de vuurwerktijd. Daar wordt blijkbaar veel minder afgeschoten dan in de rest van het land. Voor nu kunnen we niet anders dan de dieren helpen zo goed in hun vel te laten zitten dat ze geen last hebben van het vuurwerk. En dat is soms een hele kluif maar in de meeste gevallen vinden we wel een middel dat werkt.

Ingrid van der kooi
Door

Ingrid van der kooi

op 15 Feb 2019

Onze hond is nu 5,5 jaar Oud en Vanaf het begin zijn we al bezig met hem. Bij de dag van ophalen, haalde de Fokker hem op uit de andere ruimte soort bijkeuken en het hondje bibberde van angst! Bij thuiskomt best verzekerd overkomen, maar slecht willen eten en steeds krabben (geen vlooien). Hij wilde in het begin niet alleen zijn blafte dan continiu, heeft wel 3 kwart jaar geduurd, volgde mij overal, echt paniekerig. Tijdens puppy cursus, wel achterop andere honden springen (dominant, onzeker gedrag.?) maar Niks met de trainer voor willen doen, alleen maar naar mij toe willen. Maar thuis wel heel fel met spelen. Als we naar nu kijken, we mogen niet aan zijn poten komen, maar wel met afdrogen pootjes na wandelen. Komt niet echt bij je liggen, zogauw je Dan beweegt is hij weg, of valt uit en bijt. Kortom heel verhaal. Hebben al gedragsdeskundige erbij gehad en homeopathie geprobeerd, maar niet echt resultaat. Onze grootste angst is dat hij zo uitvalt tegen de kinderen en andere mensen.

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 15 Feb 2019

Wat een verhaal schrijf je hier, Ingrid. Dat klinkt wel erg sneu omdat dit waarschijnlijk niet de hond is die je op het oog had, vermoed ik. Ik verwacht dat ik je kan helpen. Dan beginnen we met ombuigen van het meest recente ongewenste gedrag (het uitvallen, bijten, de afstandelijkheid en het een gevaar zijn voor de kinderen en andere mensen) en vervolgens gaan we steeds een stapje verder terug in de tijd en komen we uit bij de paniek, het blijven plakken, het slechte eten, het krabben etc. Met deze methode komen we uiteindelijk uit bij de kern van de hond en kunnen we hem op dat punt genezen. Ik wil wel met je meedenken. Stuur maar een mail als je daar klaar voor bent: info@dezomerhof.nl

Sylvia
Door

Sylvia

op 15 Feb 2019

Onze hond 2,5 jaar oud komt uit Griekenland, we hebben haar nu een half jaar en het is een grote schat. Van haar verleden.is niet veel bekend behalve dat ze aan een ketting heeft geleefd, of ze mishandeld is weten we niet zeker. In het begin bang voor vanalles maar ze heeft zich snel herpakt maar we hebben 1 probleem met haar en dat is dat ze ontzettend bang is voor mijn schoonouders. Met andere vreemden is ze wel wat wantrouwend maar dat duurt maar even maar voor mijn schoonouders is ze echt heel bang. We hebben vanalles geprobeerd, schoonouders haar negeren, wat lekkers aanbieden maar dat pakt ze ook niet aan. Het vervelende is dat ze ernaar toe gaat als ik ga werken en dan ligt ze de hele dag op haar vaste plek zonder zich ook maar te verroeren, ik zou haar graag op de een of andere manier willen helpen, we weten ook niet waar die angst vandaan komt, er is niets gebeurd bij hun. misschien heeft het iets te maken dat mijn schoonouders slecht ter been zijn? Mijn schoonouders zijn dol op dieren, onze vorige honden gingen er graag naar toe. Hoe kunnen we haar helpen?

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 15 Feb 2019

Wat fijn te lezen dat jullie hond zich snel heeft herpakt na het angstige begin. En ook enorm fijn te lezen dat ze bij jullie haar gouden mandje heeft gevonden. Wel enorm sneu voor je schoonouders dat zij zo dol zijn op dieren en geen toenadering tot jouw hond kunnen krijgen. Hoe lief ze haar ook vinden. Dat moet een beetje zeer doen. Daarbij komt dat je van hen afhankelijk bent voor de dagelijkse verzorging. Ik kan me zo goed voorstellen dat je wilt dat ze het beiden naar hun zin hebben. Het zou kunnen dat je hond moeite heeft met het feit dat jouw schoonouders slecht ter been zijn. Dat ze bang zijn voor de andere bewegingen die zij maken dan mensen die dat niet zijn. Dat is mogelijk. Of misschien lopen je schoonouders met hulpmiddelen (krukken) en heeft je hond met stokken vervelende ervaringen opgedaan in Griekenland. Het kan ook zijn dat de energie in het huis van je schoonouders niet helemaal matcht met die van jouw hond. Ik verwacht jouw hond te kunnen helpen. Misschien alleen met Bachdruppels, misschien ook een etherische olie erbij die de angst wegneemt of wellicht met nog een heel andere essence van een ander niveau die de angst te lijf gaat en er vertrouwen voor in de plaats brengt. En wie weet zou het huis van je schoonouders ook even energetisch gereinigd moeten worden. Dat is niks spannends en is zo gebeurd. Mail me maar als je wilt dat ik meedenk: info@dezomerhof.nl

Lian
Door

Lian

op 15 Feb 2019

Hoi Mieke, Nathalie en Joke, ik ben rond Kerst begonnen met Keine Angst en dat heeft prima gewerkt. T werkte zelfs door op andere zaken. Graag zou ik bij mijn honden willen onderzoeken of er sprake is van een trauma. Ik heb t vermoeden bij 1. Ik heb in 2015 deelgenomen aan communiceren met dieren maar hierover laat ze bij niks los. Groetjes Lian

Joke van het Zomerhof-team
Iris Van Cauwenberghe
Door

Iris Van Cauwenberghe

op 16 Feb 2019

Hallo, heb een bull-terriër en zij is mishandeld geweest vroeger,daarna hebben ze haar in het asiel gestoken...mijn ex-vriend heeft haar uit asiel gehaald en alle dagen mee bezig geweest en hij heeft dat meer dan goed gekregen,niet te geloven wat voor een luxe-hondje ik heb!!maar ik zit met een andere vraag...een half jaar geleden heeft men ex-vriend zich opgehangen aan trap en heeft hij Diva in open bench gestoken (wat ze gewoon is,is zelfs haar huisje)mr helaas heeft zij hem zo’n 15uren zien hangen....mijn vraag is hoe zij dat ervaart?zou zij daar nog aan denken? Soms staart ze nr die trap mr verder ondervind ik geen probleem. Maar is zij nu ook gelukkig bij mij? Alvast bedankt Mvg Iris

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 19 Feb 2019

Wat een afschuwelijke ervaring, Iris! Om te weten wat Diva ervaart en of ze er nog problemen mee heeft kun je een dierentolkconsult overwegen. Onze dierentolk kan haar dan in het gesprek gerichte vragen stellen. https://dierentolk.nl/aanvraag-consult/ Succes!

Noella Wouters
Door

Noella Wouters

op 16 Feb 2019

Mijn honden zijn ok. Maar ik heb één van mij katten die een angststoornis heeft. Ik heb een tijdje voor een poezenopvang gewerkt, ik ze brachten dan nestjes binnen die moeten klaargemaakt voor adoptie, en deze poes is zes weken geadopteerd geweest en dan moesten ze haar niet meer en wij hebben ze dan gehouden. Ik denk dt het beestje op die zes weken bij die mensen niet goed behandeld werd, waardoor ze nu zo angstig. Dat brengt mee dat ze overal plast en poept behalve in de bak. Ik heb al van alles geprobeerd, en nu heb ik bachbloesem maar ze laat het niet toe dat ik het met een spuitje geef, dus doe ik het s'avonds bij haar natte voeding. Kan je me een tip geven hoe ik het met dat spuitje kan geven, want het moet 4 tot 5 keer per dag en nu lukt dat niet. Ze is gewoon bang en ik wil alles doen om haar te helpen, dus alle tips zijn welkom.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 19 Feb 2019

Hallo Noëlla, je zou wat op je vingers kunnen doen en kijken of ze het ervan af likt; of iets op haar vacht aanbrengen zodat ze het binnen krijgt als ze zich schoonlikt. En je kunt ook wat druppels in de waterbak doen. Succes!

Dick Karthaus
Door

Dick Karthaus

op 20 Feb 2019

Wat betreft de vuurwerkellende : Onze buurjongen had de neiging om "rest"vuurwerk na de feestdagen af te steken, het liefst naar onze hond, maar zonder enig succes . Het was een goed afgerichte jachthond, zodat hij opgewassen was tegen geweerschoten en dus ook tegen de knallen van het vuurwerk. Dan ging hij vrolijk kwispelen en dacht dat er werk aan de winkel was. Je kunt de hond dus trainen.

Lianne knöps
Door

Lianne knöps

op 18 Mar 2022

Hallo, we hebben een puppie van 1 jaar nu is na 9 weken gepakt door een Australische herder, heeft moeten vechten voor zijn leven, nu is het zo dat hij bijna niet te trimmen is en overal naar bijt wat schaar, borstel of scheerapparaat is. verder heel lief beestje zonder attributen kun je gewoon aaien en is het een heel lief aanhankelijke beestje. Nu is de trimmer bang dat ze hem zeer doet tijdens het trimmen of scheren. We hebben 1 keer een verdoving laten zetten om hem te knippen ,maar volgens de Dierenarts is dit niet goed voor de organen. Dus niet meer gedaan. Nu kreeg ik dit voor me neus dat ik dacht er moet iets zijn voor die angst. Ik hoop dat u me kunt helpen

Joke van De Zomerhof
Door

Joke van De Zomerhof

op 18 Mar 2022

Hallo Lianne, Op basis van wat je schr​​ijft, ​zou je heel goed een Bach-analyse kunnen overwegen. Hiermee komt je ​dier emotioneel in balans en zal het gedrag vaak ook ten positieve veranderen.Zou jij jouw dier willen ondersteunen met onschuldige maar doeltreffende druppels, dan zou je deze link kunnen gebruiken: https://www.goedvoormensendier.nl/bachconsult_dieren​​- ​​Je komt hiermee op de verkoopsite.- Je bestelt en betaalt de Bachremedie.​- Direct na je bestelling ontvang je dan volledig geautomatiseerd een uitgebreide vragenlijst die je invult en terugstuurt. Op basis van jouw antwoorden analyseert Mieke het karakter van jouw dier en het gedrag dat het nu laat zien. Hierop maakt zij een mix aan, helemaal toegesneden op jouw specifieke dier, en ​legt zij jou ​uit ​welke remedies zij heeft toegevoegd. Deze mix gaat op de post en na drie weken neem je weer per mail contact op en neem je de vorderingen van jouw dier door met Mieke. Dan wordt besloten of er een vervolgmix nodig is​. Bij de eerste analyse geeft Mieke ook al vaak aan of deze therapie ​goed kan worden ondersteund ​met andere producten​ zodat jouw dier nog sneller in balans is​. Het eindresultaat is vaak​-voorzichtig uitgedrukt-​fascinerend. ​​

Reactie plaatsen