Kat gestrest na verhuizing

Kat gestrest na verhuizing

 


 

´Hierbij een update over mijn kat Timmie. Nou, de transformatie is echt on-ge-lofelijk!! Ik ben er zó ontzettend blij mee!´


Zo begint het bericht dat we van Linda ontvangen.

 

Gedumpt in een vuilcontainer

De kat van Linda, Timmie, en zijn zusje zijn toen ze ca 10 dagen oud waren in een vuilcontainer gevonden. Niemand weet hoe lang ze daar hebben gelegen. Ze zijn via het asiel naar een hele lieve mensenpleegmoeder gegaan en van daaruit naar Linda.


kat gestrest na verhuizing

 

Kat gestrest na verhuizing

Afgelopen juli is Linda met haar katten verhuisd. Bij het nieuwe huis is Timmie buiten getraumatiseerd geraakt door een kennismaking met een hond en door een langsdenderende vrachtwagen. In huis was hij volledig gestrest, bang voor van alles (zelfs soms voor Linda zelf), zijn ogen waren groot, hij bibberde, wilde meestal niet geaaid worden en verstopte zich op donkere plekken waar je moeilijk bij hem kon komen.

 

Linda vraagt ons om hulp. Ze vraagt een bloesem- en een spoedconsult bij een van onze dierentolken.

 

Snelle reactie op ingezette bloesembehandeling

“Al snel na de eerste druppels (de dag erna of misschien zelfs al dezelfde dag) ging het heel veel beter met hem. Hij was niet meer bang en na een week of zo was hij zelfs zo relaxed dat we hem naar buiten hebben gelaten en na wat dagen voorzichtig onderzoeken is hij toen de omgeving flink gaan verkennen. Hij heeft zo’n trackertje om, zodat ik weet waar hij is.”

 “Kortom: hij is duidelijk meer ontspannen! Ik heb ook het idee dat hij minder droomt en dat de shock uit zijn systeem is. En wellicht nog wat andere dingen van vroeger, gezien zijn onbevreesde ontdekkingstochten nu. 

Het leek alsof hij de moed op had gegeven, toen hij zo in die traumastaat was. Nu lijkt dat helemaal anders en heeft hij er weer zin in.”

 

Spoedconsult dierentolk

“Naast de Bachbloesem heb ik een spoedconsult bij dierentolk Caroline aangevraagd. Dat was heel bijzonder en heeft in mijn beleving ook erg geholpen. Er kwamen een paar heel praktische dingen uit die we konden doen om mijn kat te helpen en die hebben we ook meteen toegepast!” 

 

Hoe vertellen we hem dat de weg verderop zo gevaarlijk is?

“Caroline en ik hebben wel zitten dubben: hoe maken we hem nou duidelijk dat de weg echt gevaarlijk is, zonder hem meteen weer een trauma te bezorgen? En toen gebeurde er iets magisch: zijn zusje, die eerder eigenlijk vrij onverschillig was gebleven in het geheel, kwam de reading binnen gewandeld en ging in het midden van het huis zitten.” 

 

Gouden twinkelende koepel om het huis

“Caroline gaf aan dat ze niets zei, maar iets wilde laten zien. We wachtten even af en toen zag Caroline dat ze een koepel om het huis maakte met hele mooie gouden twinkelende lichtjes/glittertjes. Ze gaf aan dat dat de veilige zone was en vroeg aan Timmie of hij er met haar in wilde komen, omdat ze niet wilde dat er iets met hem zou gebeuren. Timmie vond die twinkeltjes bere-interessant en Caroline voelde de interesse in de weg al vervagen. Timmie vroeg mij er ook bij te komen en ik ben er uiteraard snel bij gekropen.  “

 

“Ik visualiseer de veilige zone nu (op aanraden van Caroline) elke dag en het is werkelijk niet te geloven: op de tracker kan ik zien dat ze beide binnen de zone zijn gebleven! Nou ja, dit geloof je toch niet?!” 

Van dorpskat …

“Er is nog iets, want Timmie is echt een dorpskat in de zin van dat hij het heerlijk vindt om op schuttingen te klimmen, op schuurtjes te zitten en gewoon uren relaxed te kijken wat er zoal voorbij komt aan katten, mensen, honden, vogels, kikkers enz. Ons vorige huis was in een woonwijk met rijtjeshuizen en hij bleef altijd in onze straat en in de straat erachter, er was genoeg te zien. Maar nu wonen we in buitengebied met veel gras en bos. Hij haat gras, vindt het vervelend aan zijn pootjes en verveelt zich duidelijk/mist de oude omgeving. Dit besprak ik ook met Caroline.”  

 … naar veldwachter

“En tijdens de reading kwam wederom zijn zusje te hulp: ze gaf aan dat zij Timmie wel wilde laten zien dat het hier ook leuk is en er veel te beleven is. Nou en echt, wederom onvoorstelbaar: de volgende dag zijn ze samen (normaal trekken ze niet samen er op uit) over de sloot gesprongen en het grasveld grenzend aan onze tuin op gegaan (waren ze in al die weken volgens de tracker nog niet geweest) en zijn ze daar de boel gaan ontdekken. Sindsdien zit Timmie daar uren gewoon te kijken of hij wat ziet. In het gras!! Nou ja, het moet toch niet gekker worden…”

 

“Naast de reading heb ik het idee dat de 2e dosering van de Bachdruppels er voor gezorgd heeft dat hij daarna nog meer in balans kwam, niet meer zo euforisch/manisch zeg maar.”

 

“Op het moment gaat het volgens mij goed met Timmie. Hij is nog steeds aan de bloesems. Hij lijkt relaxed, is niet bang voor de vrachtwagens die hier soms voorbij rijden naar een bouwplaats verderop.” 

 

     

 

 

Heb je zelf een probleem met, of vragen over, je hond, kat, paard, konijn?

Jouw dier kan vaak heel duidelijk aangeven hoe je het kunt helpen. 

 

Vraag nu een gesprek aan met één van onze dierentolken. Je hoeft niet de deur uit want elk gesprek met jouw dier vindt op afstand plaats terwijl jij en je dier gewoon thuis zijn. 


 
Wat wil jouw dier jou graag vertellen? Aanvragen consult dierentolk 

 

 

Wil jij jouw dier helpen met druppeltjes/mineralen? Aanvragen bloesemconsult

  

  


 

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen