Wat is een vuurpaard?

Wat is een vuurpaard?

Wat is een vuurpaard? Holistisch dierenarts Eric Laarakker onderscheidt in zijn behandeling vijf typen paarden, te weten: houtpaarden, vuurpaarden, aardepaarden, metaalpaarden of waterpaarden. Elk type paard heeft zijn eigen kenmerken, gedrag en karakter. In komende delen ga ik, Laura, veterinair natuurgeneeskunde en paardendeskundige, telkens één van de types nader bespreken. Vandaag is de beurt aan het vuurpaard. Want wat is een vuurpaard nou precies?

De prinses

Het vuurpaard is normaliter een vrolijk paard, altijd bezig met vriendjes en spelen. Deze paarden houden van show en aandacht. Ze staan daarom ook wel bekend als echte knuffelkonten, ze willen altijd aangehaald worden. Verder zijn deze dieren snel afgeleid, hebben zij een lage pijngrens en zijn het kieskeurige eters. Ze vertonen duidelijk  ‘prinsessen’ gedrag.

Arabieren trakeners en warmbloed paarden

Vuurpaarden zie je vooral bij arabieren, trakeners en warmbloedpaarden.
De tak waar deze paarden goed in uitkomen is natuurlijk de dressuur. Deze paarden zijn uitermate geschikt om het showgehalte hoog te houden.

Op welke manier leren ze?

Om in de behoefte van het vuurpaard te voorzien dien je hem veel afwisseling te geven, vaak en kort te trainen, moeilijke onderdelen in een rustige omgeving (zonder andere paarden en of mensen) aanleren en veel bewegen. Geduld hebben is erg belangrijk bij deze paarden. Geleidelijk kun je met steeds meer afleiding gaan trainen in de vorm van andere paarden of meer mensen.

Wat vinden vuurpaarden leuk en wat niet?

Publiek verhoogt voor dit paard de prestatie en het plezier. Wanneer dit paard niet begrepen wordt zal zich dit uiten in onrust en nervositeit. Wanneer je dit dier een afwisselend leven geeft waar hij zo nu en dan de show mag stelen, zal het een geweldig en vreugdevol paard zijn.

Wil jij jouw paard beter leren begrijpen? Daar hebben wij iets voor bedacht!
Download ons gratis ebook: Gratis tips om zelf met jouw paard te praten.
Er zal een wereld voor je opengaan!

Over de schrijver
Reactie plaatsen