Wat is een metaalpaard?

Wat is een metaalpaard?

Wat is een metaalpaard? Holistisch dierenarts Eric Laarakker onderscheidt in zijn behandeling vijf typen paarden, te weten: houtpaarden, vuurpaarden, aardepaarden, metaalpaarden of waterpaarden. Elk type paard heeft zijn eigen kenmerken, gedrag en karakter. In komende delen ga ik, Laura, veterinair natuurgeneeskunde en paardendes telkens één van de types nader bespreken. Vandaag is de beurt aan het metaalpaard. Wat is een metaalpaard nou precies?

Wat is een metaalpaard?

Het metaalpaard is een harde werker met een simpele inborst. Hij houdt niet van veel franje en getut (zoals bijvoorbeeld het vuurpaard wel heeft). Deze dieren hebben een ‘no-nosense’ karakter, zijn recht door zee, eerlijk en rechtvaardig.

IJslanders

Bij quarters en ijslanders komen opvallend veel metaalpaarden voor. De tak van sport waarin zij uitblinken kan eigenlijk alles zijn. Het zijn goede allrounders en ook erg geschikt voor de recreatie.

Op welke manier leren ze?

Bij het werk hebben zij een rustige opbouw nodig met routine en regelmaat. Houd er rekening mee dat metaalpaarden eigen inbreng nodig hebben, dit om emotionele afsluiting te voorkomen. Let dus goed op de tekenen van je paard!

Wat vinden ze leuk en wat niet?

Deze paarden hebben graag de eigen inbreng. Wanneer je hen dit geeft zal het dier meer genieten van het werk en er meer moeite voor willen doen. Wanneer er geen ruimte is voor eigen inbreng van dit dier en wanneer het overvraagt wordt zal het zich afsluiten en nergens meer interesse in hebben. Het paard wordt dan verdrietig en trekt zich terug.

Wanneer je respect hebt voor het metaalpaard en zijn inbreng houd je een eerlijk, oprecht en liefdevol dier.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen