Waarvoor kan pepermunt-olie gebruikt worden?

Waarvoor kan pepermunt-olie gebruikt worden?

Waarvoor kan pepermunt-olie gebruikt worden?
Heeft jouw dier snel last van warmte? Kan het niet tegen warme temperaturen? Heeft het last van ontstekingen? Of juist van warme benen zonder directe aanleiding? Probeer dan de verkoelende werking van pepermunt of pepermunt-olie.
Pepermunt-olie werkt voor al deze bovenstaande klachten en meer. Die lees je in dit artikel.

Waar wordt pepermunt-olie voor gebruikt?

Ook wanneer jouw dier snel last heeft van de maag, snel misselijk is, winderig is of een aanleg heeft voor koliek, kan pepermuntolie uitkomst bieden. En wanneer een dier veel hoest, of gevoelige longen heeft helpt pepermunt het hoesten te verminderen.

Pepermunt is een erg fijne olie die bij veel klachten kan worden ingezet. Het meest bekend is de fysieke werking. Pepermunt werkt verkoelend, tegen hoest en rustgevend voor de maag.

Pepermunt is een gezonde, natuurlijk verantwoorde keuze

Veel dieren kiezen zelf in de natuur voor pepermunt om hun eventuele last van de maag te verhelpen met het kruid. Zo helpt pepermunt bij honden goed tegen winderigheid en kan het bij paarden zelfs worden ingezet wanneer het dier last heeft van, of gevoelig is voor koliek.

Mijn dier heeft last van warme temperaturen

Daarnaast heeft pepermunt een verkoelende werking die goed ingezet kan worden bij ontstekingen of warme, opgezwollen benen. Hier hebben veel paarden last van. Vergewis je er in eerste instantie van, dat de manier waarop je het dier houdt voldoet aan de natuurlijke manier van leven van het dier. En heeft het paard dan alsnog last van dikke benen, probeer dan eens een massage met pepermunt-olie. De verkoelende werking zal zeker verlichting kunnen bieden.

Pepermunt kan de longen rust geven

Wanneer dieren last hebben van aanhoudende hoest, kan een verneveling met pepermunt helpen om de longen weer rust te geven en verkoeling te bieden. Let er dan wel op dat de geur niet te sterk is. Dieren ruiken een stuk sterker dan wij wensen. Vaak is een heel lichte dosis (2 druppels in een draagolie) al voldoende.
Lees hiervoor ook het artikel: behandeling met essentiële oliën voor dieren.

Als je zeker wilt weten wat de beste en meest verantwoorde keuze is voor jouw dier dan vraag je een consult bij onze Veterinair Natuurgeneeskundige aan. Zij werkt alleen met natuurlijke of homeopathische producten en zij versterkt het zelfhelende vermogen van jouw dier.

Over de schrijver
Reactie plaatsen