Stilteweek

Stilteweek

Over een kwartiertje start bij ons de stilteweek. Stilteweek is dit keer eigen stilte-drie-dagen. We duiken namelijk voor drie dagen de stilte in. Drie dagen genieten van stilte, van begeleide meditaties, van de natuur, van meditaties in de natuur, van het ontslagen zijn van allerlei taken en functies die je in het dagelijkse leven vervult.

Is dat geen heerlijk vooruitzicht? De deelnemers aan de stilteweek ervaren zo’n week, of een paar dagen, vaak als zeer prettig.

Stilteweek cursisten

Het grootste deel van de groep bestaat meestal uit vrouwen. Vrouwen op wie vaak een zware verantwoording rust thuis. Denk maar eens aan het zijn van moeder, huisvrouw, werkneemster, partner, vriendin, sportmaatje en ga zo maar door.

Wat is het dan fijn om die verantwoordelijkheden in goede harmonie thuis te kunnen laten en je te richten op jezelf, jezelf en jezelf.

En natuurlijk zijn de mannen ook van harte welkom, dat spreekt voor zich :-)

Een stilteweek helpt je om te komen tot innerlijke stilte en rust. Je zult in deze week ervaren hoeveel geluiden je uit het dagelijks bestaan achter je kunt laten, maar ook hoeveel lawaai je misschien eerst nog meeneemt in je hoofd. Deze week zul je geen televisie zien, geen radio of muziek beluisteren, niet sporten, geen boek of tijdschrift inkijken. Er zal niemand tegen je praten of op een andere manier nonverbaal met je communiceren. Zelfs veelbetekenende blikken zullen niet worden uitgewisseld. Hierdoor word je teruggeworpen op jezelf en krijg je ruim de gelegenheid om onder deskundige begeleiding de intense schoonheid in jezelf te ontdekken.

We wensen de deelnemers van deze week een rijke ontspannen heerlijke drie dagen toe.

En nu zeg ik niks meer….. ssst.

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt.Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Reactie plaatsen