Mijn hond slaapt 's nachts niet

Mijn hond slaapt 's nachts niet

Mijn hond slaapt ’s nachts niet.
Dat was het probleem waar de particuliere dierenorganisatie mijn hulp bij nodig had. Spot is een blinde Engelse setter die door een particuliere dierenorganisatie uit het gemeentelijke asiel werd gehaald. Zoals gezegd, de hond is blind, en was helemaal in de war. Spot was niet in staat om 2 seconden te liggen en deed niets anders dan om zijn eigen as draaien. Na enige dagen wordt mijn hulp ingeroepen in de hoop dat aromatherapie wat meer rust kan brengen bij Spot. Men vermoedt namelijk dat hij ´s nachts niet slaapt maar gewoon zijn rondjes blijft draaien.

Een eenzame, verwaarloosde hond zonder opvoeding

Mijn eerste indruk is dat Spot een hond is die totaal geen opvoeding heeft gehad en ik krijg zelfs door dat hij merendeels alleen in een ruimte heeft doorgebracht. Een pluspunt: hij is niet bang voor mensen.

Mijn hond slaapt ’s nachts niet

Tijdens de sessie kruipt hij overal op en in en overheen, ik moet hem werkelijk achtervolgen met mijn flesjes en dat werkt aardig op mijn lachspieren. Maar zodra ik mijn wondermiddel goudsbloem maceraat uit de koffer haal is Spot “present”, neemt daar een flinke hoeveelheid van en begint wat meer aandacht te tonen voor de overige remedies. Hij reageert sterk op jasmijnolie. Jasmijnolie werkt o.a. zeer goed bij stereotiepe bewegingen, is kalmerend en wordt ook vaak gekozen in geval van emotionele verwaarlozing. Ik heb echter het idee dat ik door zijn drukte in deze sessie niet veel voor hem kan doen en ik maak een afspraak om het enkele dagen later nog eens te proberen.

Na de behandeling is Spot heerlijk gaan slapen

Na de sessie laten we hem even los met mijn foxterrier Baloo en we zijn sprakeloos als we zien dat Spot recht loopt en hondse manieren aanneemt in zijn spel! De volgende dag wordt ik gebeld door een vrijwilligster van het opvangcentrum. Na aankomst in zijn kennel is Spot gaan liggen en heeft de hele nacht heerlijk geslapen.

Spot wordt geadopteerd

Na enkele dagen ontmoet ik Spot weer en kijk aan, hij gaat keurig voor mij zitten en geconcentreerd op wat er allemaal gaat gebeuren. Ook nu weer is het de jasmijnolie en goudsbloem maceraat wat hem het meest interesseert. Inmiddels heeft een Nederlands echtpaar gereageerd op het verhaal van Spot op Facebook en komen naar Mallorca om kennis met hem te maken. En het klikt, Spot gaat mee naar Nederland! In zijn kennel gaat een doek met wat jasmijnolie voor de reis. Gisteren ontving ik een mailtje met de mededeling dat Spot het geweldig naar zijn zin heeft in Nederland, los gelaten wordt als dat mogelijk is en zich gedraagt als iedere hond.

Over de schrijver
Edith Snijder
Door

Edith Snijder

op 30 Jan 2014

Hallo Jeannette, wat een prachtig verhaal. Ik vind het heel bijzonder dat dit zo goed werkt. Wat moeten dit mooie ervaringen zijn die je op doet. Prachtig dat deze hond zo goed geholpen is en duidelijk beter in zijn vel zit. Mooi werk hoor.

vd bent
Door

vd bent

op 16 Feb 2018

mij hond slaapt de laatste weken niet, tikken blaffen, kan jij ons helpen?

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 16 Feb 2018

Om je hond goed te kunnen helpen is het van belang om duidelijk te krijgen waarom hij/zij dit gedrag vertoont. Een gesprek door onze dierentolk zou verhelderend kunnen werken. Een consult kost (vanaf) € 65,-. Als je het volgende formulier invult en naar ons toe zendt neemt onze dierentolk zo snel mogelijk contact met je op. Succes!! https://dierentolk.nl/aanvraag-consult/

Reactie plaatsen