Kat met last van tandsteen

Kat met last van tandsteen

Heb jij een kat met last van tandsteen? En hoewel je kat brokjes krijgt, gaat dat tandsteen niet weg? En ook niet als je je kat de beste en de duurste brokken voert? Zelfs niet met het dieetvoer van de dierenarts? Je hoort dat mensen het gebit van hun hond poetsen. Zou dit ook een optie zijn voor katten? In de strijd tegen tandsteen? Of is jou al geadviseerd om het gebit van je kat bij de dierenarts onder narcose te laten reinigen? En misschien wel jaarlijks? Je dier heeft bloedend tandvlees. Bovendien stinkt het ondraaglijk

uit zijn bek. Het eten wordt steeds lastiger … hier wil je iets aan doen. En natuurlijk ga je met je kat naar de dierenarts omdat deze de oplossing heeft: eerst dieetvoer en daarna gebitsreiniging. Of net andersom. Afhankelijk van de dierenarts.

Tandsteen bij katten heeft een simpele oorzaak

Voor veel mensen en dierenartsen komt het als een volslagen verrassing dat het ontstaan van tandsteen in nauw verband staat met het voeren van brokken. Ongeacht het merk, ongeacht de reputatie, ongeacht de prijs.

Heb jij een kat met last van tandsteen?

Dan hoef ik geen helderziende te zijn om te kunnen zeggen dat jij jouw kat brokjes voert.

 

Wat moet je doen om die tandsteenvorming tegen te gaan?

Stoppen met het voeren van brokjes.

 

Is het werkelijk zo simpel?

Zo simpel is het.

 

Waarom weet mijn dierenarts dit niet?

Omdat jouw dierenarts deze kennis niet heeft meegekregen tijdens de opleiding.

 

Maar als ik mijn kat geen brokjes meer mag voeren, wat dan wel?

Geef je kat te eten wat een leeuw ook zou eten.

 

Ben je even het spoor bijster?

Weet je nu even niet meer wat je moet doen? Wel brokjes, geen brokjes? Geen brokjes, maar wat dan wel? Je wilt het beste voor je dier … wat moet je nu doen dan?

 

Wij helpen je binnenkort een stuk op weg

Geen nood. Schrijf je nu in voor onze Gratis tips om zelf met je kat te kunnen communiceren. Dan krijg je vanzelf bericht zodra we met onze uitgebreide nuttige informatie komen om je kat op en top gezond te houden. Zonder dat deze last van tandsteen heeft.

Tot die tijd blijf jij je kat gewoon brokjes voeren. Hij gaat er immers niet dood aan. Deal?

 

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
marion
Door

marion

op 08 Jan 2016

ik ben met mijn poes naar de dierenarts geweest voor een inenting en alles was verder goed met haar behalve dat ze last had van tandsteen. ik moest hier uiterst over een half jaar mee terug komen met de poes, heb gevraagd wat mij dit ging kosten: E150,= euro ! nou dit kan ik echt niet betalen, ik zit al op het minimum en met een maandelijkse afbetaling bij Menzis (ook onderwereld) Is er geen andere optie om mijn poes van deze lichte ontsteking af te helpen??

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 12 Jan 2016

Hoi Marion, ik weet natuurlijk niet wat jij je kat te eten geeft, maar wij raden vers, rauw, vlees en vis aan. Wanneer je kat zo af en toe flink kan knagen op zijn voer zal dat de vorming van tandsteen voorkomen.

Reactie plaatsen