Hulp aan engelen vragen

Hulp aan engelen vragen

Vanmiddag (19-01-2013) vinden er twee opstellingen plaats op De Zomerhof. Eén mens/dier-opstelling en één familieopstelling. Heerlijk, ik kijk er altijd naar uit. Het is zulk prachtig mooi intens werk. Het enige waar ik me vaak een beetje zorgen om maak, is of er zich voldoende representanten aanmelden voor een opstelling. Het is me namelijk wel eens overkomen dat ik de opstelling af moest zeggen, omdat er te weinig representanten zouden deelnemen. Echt jammer. En een hele kunst om dan erop te vertrouwen dat het ‘zo moest zijn’

 

Natuurlijk is het ook een optie om met andere attributen te werken tijdens een opstelling, zodat er minder representanten nodig zijn. Dat heeft niet perse mijn eerste voorkeur. In een komende blog zal ik hier verder over uitweiden.

Goede raad van een collega

Maar goed, gelukkig kreeg ik goede raad van een collega dat ik ook voor dit soort vragen hulp aan de engelen mocht vragen. Hulp aan engelen vragen? Voor zoiets als dit? Ja hoor, dat kon ook! Het was dan wel belangrijk dat ik er ook op zou vertrouwen en in zou geloven.

Twijfels versus vertrouwen over hulp vragen aan de engelen

En tja, daar begon ik al iets te schuiven. Ik wilde best hulp aan de engelen vragen, maar achter in mijn hoofd bleef een stemmetje piepen; ‘Wat als het dan toch niet lukt, wat als de engelen het druk hebben met echt belangrijke levensvragen van andere mensen?”

Op het moment dat ik me bewust werd van mijn twijfels, heb ik mijn vraag aan de engelen opgeschreven. Heel concreet opgeschreven en op mijn bureau geplakt. Elke dag heb ik de vraag hardop aan mezelf voorgelezen. Er was geen twijfel meer mogelijk. Deze tekst heb ik op het briefje geschreven:

Lieve Engelen, graag wil ik minimaal 6 representanten per opstelling op 19 januari 2013. Willen jullie ons helpen? Dank jullie wel!

Aanmeldingen voor de opstellingendag

Hoeveel mensen denk je dat er zich hebben aangemeld voor de opstellingen van vandaag?
A C H T !!!
Geweldig! Ik heb de engelen hartelijk bedankt, met een grote glimlach op mijn gezicht.

Tip over het hulp aan engelen vragen

Als je hulp nodig hebt, denk dan eens aan de engelen. Maak je vraag concreet, stel je vraag en vertrouw op de hulp van de engelen. Vraag dus niet om zes representanten voor de zaterdag, want dan kan er verwarring ontstaan, zodat je vier representanten voor de eerste opstelling en twee representanten voor de tweede opstelling hebt. Maar… vraag precies wat je het liefste wilt.

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen in het hulp vragen aan de engelen!

Over de schrijver
Nathalie Steffens is systemisch werker, ondernemer en vriendin van Mieke Zomer. Al jaren draait ze samen met Mieke Zomer het opleidingsinstituut de Zomerhof. Nathalie is zowel opsteller en tevens coach van de Cursus Communiceren met Dieren. Het is haar passie om het systemische werk aan een breed publiek bekend te maken. Onder systemisch werk vallen: familieopstellingen, organisatieopstellingen, bedrijfsopstellingen en mens/dieropstellingen.
Mieke Kamphuis
Door

Mieke Kamphuis

op 10 Feb 2013

Lieve Nathalie Dank voor je mail. Ik doe hier in Oosterhout (NB) vaak aan opstellingen mee als representant en er gebeuren heel bijzondere en zinvolle dingen. Tijdens mijn cursussen op de Zomerhof heb ik ook prachtige, ontroerende dingen gezien tijdens jouw dierenopstellingen. Wat zou ik graag vaker bij jouw opstellingen meedoen, maar het is helaas te ver weg om iedere keer die rit te maken. Ik wens je heel veel succes en mooie ervaringen toe ! Veel liefs voor jou en voor Mieke van Mieke

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 12 Feb 2013

Lieve Mieke, Wat leuk om je weer te zien, en dan nog wel op onze nieuwe site :-) Heerlijk om te lezen dat je ook zulke bijzondere en zinvolle dingen meemaakt tijdens de opstellingen. Als ik dichterbij jou had gezeten, had ik graag ook meegedaan in Oosterhout. Ik vind het namelijk zalig om als representant zulke prachtige ervaringen op te doen. Het is eigenlijk niet te snappen wat er tijdens een opstelling gebeurt, hè? Elke keer is anders, elke keer is uniek. Geniet er lekker verder van, Mieke. Vrijdag 22 en zaterdag 23 februari hebben we op De Zomerhof ook weer twee opstellingen ingepland. Voor wie als representant wil deelnemen of aanwezig wil zijn: stuur een mailtje aan info@dezomerhof.nl, dan stuurt Anja je meer informatie toe. Mieke, veel liefs van Mieke en mij terug, Nathalie

Laura
Door

Laura

op 10 Jun 2013

Wij hebben verschillende boeken over engelen speciaal voor jou op een rijtje gezet: Engelen - Hulp Uit De Hongere Geestelijke Wereld Lichtwezen Meesteressences Engelen als Levensgebeleiders van Petra Schneider en Gerhard K. Pieroth Wij wensen je alvast veel leesplezier!

Reactie plaatsen