Hoe werken natuurgeneeskundige therapieën bij paarden?

Hoe werken natuurgeneeskundige therapieën bij paarden?

Hoe werken natuurgeneeskundige therapieën bij paarden?  Wanneer je natuurgeneeskundig met paarden werkt heb je te maken met drie lagen. In deze drie lagen hebben verschillende therapieën hun specifieke werking. In dit artikel leg ik uit hoe de lagen werken en welke therapieën in welke laag werkzaam zijn. Op deze manier kun je bepalen welke therapie voor jouw paard waarschijnlijk het beste is.

De eerste laag van het paard, de fysieke laag

De eerste laag is de buitenste laag, dat wil zeggen: de fysieke laag. Hierin werkt de reguliere, westerse geneeskunde. Ook werkzaam in deze laag zijn: fytotherapie, aromatherapie, homeopathie (tot een D6 verdunning) en T-Touch en massage.

De tweede laag van het paard, de energetische laag

De tweede laag is de energetische of emotionele laag. Hierin werkt met name de Chinese geneeskunst. Ook werkzaam in deze laag zijn homeopathie (verdunningen D2 tot D30), aromatherapie en T-Touch.

De derde laag van het paard, de persoonlijke, spirituele laag

De derde, binnenste laag is de laag van de persoonlijkheid, spiritualiteit en chakra’s. De Indiase (ayurvedische) geneeskunst werkt in deze laag. Ook werkzaam hier zijn healing, homeopathie (alle verdunningen boven de D30) en Bachbloesem therapie.

De verschillende lagen van het paard hebben invloed op elkaar

Alle lagen hebben invloed op elkaar. Een disbalans ontstaat vaak in de derde laag en zakt dan bij langdurig bestaan vervolgens naar de tweede laag en daarna naar de eerste laag.

Hoe werken natuurgeneeskundige therapieën bij paarden?

Ik geef een voorbeeld: Een paard dat veel behoefte aan regelmaat en veiligheid heeft krijgt in 1 jaar 4 keer een nieuwe eigenaar. De derde laag (het eerste chakra) raakt uit balans, vervolgens wordt de nierenergie uit laag twee beïnvloedt, als laatste en duidelijk zichtbare raken de gewrichten en botten uit balans. Zo kan een uiterlijke klacht de uiting zijn van een veel dieper liggend probleem. Als veterinair natuurgeneeskundige kan ik met de keuze van de in te zetten therapie duidelijk kiezen welke laag of lagen ik wil aanspreken. Dit maakt het voor mij mogelijk erg gericht en doeltreffend te kunnen werken. Onder andere dat maakt mijn werk als natuurgeneeskundige voor dieren zo mooi en veelzijdig.

Vind jij paarden ook geweldige dieren? Dan zijn de artikelen over het waterpaard, het houtpaard of het aardepaard zeker iets voor jou! En bovendien kun je ook leren om met paarden en andere dieren te communiceren met onze Cursus Communiceren met Dieren! Ook kun je ook alvast zelf oefenen met de Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren!

Over de schrijver
Reactie plaatsen