Een huilende ezelin (deel 2)

Een huilende ezelin (deel 2)

Een huilende ezelin (deel 2)

… De representant voor Olivia begint intens te huilen als ze naar haar overleden kind kijkt.

We laten Olivia eerst contact maken met haar overleden kind. We geven haar hiervoor alle tijd die ze nodig heeft. Vervolgens laten wij moeder en kind een serie van oplossende en helende zinnen naar elkaar uitspreken: 

Een huilende ezelin (deel 2)

Overleden veulen: “Ik hoor bij de doden, jij bij de levenden. Je eert mij als je nog wat verder leeft ”

Overleden veulen: “Het was mijn tijd om te gaan. Over een poosje zijn we weer samen”

Moederezel Olivia: “Dank je voor alles wat je voor me hebt betekend”

Moederezel Olivia: “Ik draag je bij me, in mijn hart”

En na deze uitgesproken zinnen, merken we dat de representant van Olivia door haar verdriet heengaat. Het schild dat ze ophoudt naar de mensen, naar de andere kuddeleden, valt weg. De representant vertelt dat haar starheid is weggevallen, dat ze zich opgelucht voelt, dat ze weer een open blik heeft en dat ze haar hart heeft kunnen luchten.

En wat kunnen we hier nu mee?

In het ‘echte’ leven kan zo’n opstelling diepgaande effecten sorteren. Bij Olivia uit zich dat als volgt: binnen een paar dagen na de opstelling krijgt ze aansluiting bij de kudde. De kudde waar ze zich al die jaren nog niet echt in heeft thuis gevoeld. Deze moederezel laat zich niet langer de kaas van het brood afeten. Ze staat veel stabieler op aarde . Ze straalt een geluksgevoel uit. Haar verdriet heeft een plaatsje gekregen. Ze voelt rustig aan.

Wij eren Bert Hellinger, de grondlegger van dit werk. En danken het Universum. Omdat wij dit allemaal maar mogen doen.

Wanneer kies je voor een dierentolk en wanneer kies je voor een opstelling?

Deze bijzondere manier van systemisch werk is een mooie aanvulling op het werk van een dierentolk. Als een dierentolk namelijk met een dier communiceert, vindt dat één op één plaats. In een opstelling kun je met gemak meerdere dieren tegelijk neerzetten. Een kudde paarden, ezels of koeien. Of een roedel honden, of de katten in een cattery. Zo worden onderlinge verhoudingen tussen alle leden direct zichtbaar.

 

Over de schrijver
Nathalie Steffens is systemisch werker, ondernemer en vriendin van Mieke Zomer. Al jaren draait ze samen met Mieke Zomer het opleidingsinstituut de Zomerhof. Nathalie is zowel opsteller en tevens coach van de Cursus Communiceren met Dieren. Het is haar passie om het systemische werk aan een breed publiek bekend te maken. Onder systemisch werk vallen: familieopstellingen, organisatieopstellingen, bedrijfsopstellingen en mens/dieropstellingen.
Martha Akkerman
Door

Martha Akkerman

op 20 Sep 2012

Heb ervaring met familie-opstellingen, vind de helende werking geweldig, een groot cadeau. Kan me heel goed voorstellen dat dit ook bij dieren werkt. Het doe mij deken aan de DVD: The story of the weeping camel. Een verhaal wat zich afspeelt in Mongolie, een kameel bevalt van haar eerste jong, verstoot dit en wil het geen drinken geven, het was voor het moederdier een zware bevalling. Door o.a muziek reageert de kameel met "huilen", tranen biggelen over haar wangen. Na deze seremonie, laat zij het jong bij haar drinken. Heel bijzonder. Wens jullie veel sterkte en wijsheid voor dit helende werk van Bert Hellinger. Hartelijke groet, Martha Akkerman

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 20 Sep 2012

Hai Martha, dankje voor ook je tip over The Weeping Camel. Je bent de tweede deze week die ons deze tip geeft. Dat is vast niet voor niks :-) We gaan hem zeker bekijken! De helende werking is inderdaad zo prachtig en intens, hè? Tijdens de cursus De Brontaal en de cursus Babyfluisteren doen we op dag 1 altijd een opstelling. Om de mensen te laten ervaren hoe het is om contact te maken met de andere energie. De meest bijzondere gebeurtenissen doen zich hier voor. En altijd voelen we ons zo dankbaar dat we dit mogen doen, dat dit bestaat ... Dankje voor je goede wensen. All the best :-)

Reactie plaatsen