Een huilende ezelin (deel 1)

Een huilende ezelin (deel 1)

Een huilende ezelin (deel 1). Vandaag gaan we een opstelling doen voor onze kudde van acht ezels. Een opstelling is een prachtige vorm van systemisch werk, waarbij levensvragen snel en efficiënt beantwoord worden. En niet te vergeten…. een opstelling werkt intens helend.

Een huilende ezelin (deel 1)

Vandaag zijn onze ezeltjes aan de beurt. De opstelling vindt plaats in een lopende cursus De Brontaal van de Dieren. Gewoon om de cursisten te laten ervaren wat het is om plots contact te maken met de energie van een ander. Juist omdat het zo spectaculair is wat er tijdens zo’n opstelling gebeurt.

Opstelling

Een opstelling werkt als volgt: de deelnemers zitten in een grote kring. In het midden is een open ruimte gecreëerd. Wij noemen dit midden: ‘het wetend veld’. Aan het begin van de opstelling lichten wij de deelnemers summier in over het hoe en waarom we deze opstelling doen. De deelnemers kunnen vrijwillig ingezet worden als representant. Vandaag willen wij graag meer inzicht hebben in de onderlinge verhoudingen binnen onze ezelkudde. Dit is alle informatie die we bij aanvang blootgeven.

Ezelin Olivia

Dat het ons specifiek om ezelin Olivia gaat die zich afzijdig houdt van de andere kuddeleden en dat zij er wel bij wil horen maar op een of andere manier de aansluiting met de clan mist, vertellen we er niet bij. Vervolgens noemen we de naam Olivia en we vragen welke cursist haar zou willen representeren/voorstellen.

We vragen de representant voor Olivia geheel op gevoel een plaats te kiezen in het wetend veld. Al snel begint de representant voor Olivia naar de grond te staren. Dit betekent dat zij zich mogelijk voelt aangetrokken tot een dode. We nodigen hierop een nieuwe representant uit die wij vragen precies op die plek op de grond te gaan liggen, waar de ezelmoeder Olivia naar kijkt. Door de ontstane dynamiek wordt duidelijk dat deze liggende persoon een overleden veulentje van Olivia blijkt te representeren. Dit is achtergrondinformatie die wij wel hebben, maar de deelnemers aan deze opstelling niet.

De representant voor Olivia begint intens te huilen als ze naar haar overleden kind kijkt…

Komende week sturen we je deel 2, waarin we vertellen wat wij als mens voor Olivia hebben kunnen betekenen.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen