Een hond in een opvanggezin

Een hond in een opvanggezin

Een hond in een opvanggezin. Deze week kregen wij het bijzondere verhaal van Marian. Zij heeft De Brontaal van de Dieren hier gevolgd. Hieronder lees je het bijzondere verhaal van Marian.
Op ’n dag kreeg ik een e-mail van ’n kattenopvang. De kattenopvang ving ook wel eens honden op en op dat moment zaten ze met een hond in hun maag. Of ik met Yara, de bewuste hond, wilde communiceren omdat ze momenteel in een opvanggezin zat maar per direct weg moest omdat ze agressief blijkt te zijn, aldus het opvanggezin.

Communiceren met Dieren

Ik uiteraard meteen gecommuniceerd, ik schrijf uiteraard omdat ik toen nog niet zolang kon communiceren met dieren en ik het gevoel had dat ik dag en nacht moest klaarstaan voor de dieren die mijn hulp nodig hebben (later leerde ik wel anders), en wat bleek; Yara is niet agressief alleen onbegrepen.

Pff, pak van m’n hart. Kon ik meteen helpen zoeken naar een ander opvanggezin, maar dit bleek onbegonnen werk.
Ik de kattenopvang nog tips gegeven, tips die ik van Yara door had gekregen maar ook tips uit eigen ervaring:

Zo had ik verteld dat ze een opvang nodig hadden die weet met onzekere honden om te gaan. Het moet iemand zijn die er veel tijd in wilt steken, geen kleine kinderen, enzovoorts, enzovoorts.

Een hond in een opvanggezin

Mijn verbazing was dan ook ontzettend groot toen ik te lezen kreeg dat ze een opvangvrouw hadden gevonden die dus voor de eerste keer een hond in huis kreeg. Nou, daar begon mijn ergernis. Toch hield ik contact met de opvang daar ik op de een of andere manier het gevoel had dat ik Yara nog moest helpen, en ook uit schuldgevoel omdat de kattenopvang mij op een gegeven moment had gevraagd of ik mee wilde gaan mét Yara naar die nieuwe opvanger, jammer genoeg had ik dit afgewezen. En waarom? Simpelweg omdat ik toen de ernst van de situatie nog niet inzag.

Het ging steeds slechter en slechter

Ik dus contact gehouden en kreeg ik te lezen dat het steeds slechter ging met Yara, als Yara alleen in de auto zat en de vrouw wilde instappen, trok Yara de lip op, als Yara dan een tik met de krant op haar neus kreeg dan begon Yara te grommen.

Ik riep: “WAT? TIK MET DE KRANT OP DE NEUS?” Maar schijnbaar had ik opeens nergens meer verstand van en iemand anders van de kattenopvang had dus ons mail verkeer overgenomen en hij wist me te vertellen dat hij totaal niet geloofde in het communiceren met dieren.

Een enorm schuldgevoel…

Op en ochtend werd ik zeer onrustig en ontzettend verdrietig, ik sloot mijn ogen en ik zag hoe Yara aan het vechten was, zó erg dat ze zelfs ’n man ernstig verwondde. Ik dit meteen gemaild naar de kattenopvang en wat bleek: op dat moment hadden ze Yara in laten slapen. Mijn verslagenheid en verdriet was zo groot dat ik een hele tijd niet meer kon communiceren met dieren, steeds als ik het probeerde kwam Yara in beeld.

Op een gegeven moment was ik ook zeer boos op alles en iedereen, dus eigenlijk op mijzelf. Waarom was ik niet naar Yara toe gegaan? Waarom haalde ik haar niet zelf in huis? We vingen zelf toch ook honden op?

Ik besloot weer te beginnen met het Communiceren met Dieren

Na een hele tijd niet meer te hebben kunnen communiceren ben ik toch maar weer eens gaan proberen, het is immers mijn bedoeling om dieren te helpen en waarom Yara op mijn pad is gekomen, daar zal ik wel iets uit hebben moeten leren(?) Enfin, ik dus naar mijn innerlijke werkkamer, ga op de bank zitten en wat schept mijn verbazing? Yara springt zo op de bank en gaat met haar hoofd en voorpoten op mijn schoot liggen.

Vanaf die dag helpt Yara mij regelmatig tijdens het communiceren met dieren. Vooral als het zeer zwaar voor me wordt, kan ik troost putten uit haar aanwezigheid. Bedankt lieve Yara dat je in mijn leven bent gekomen!

Heb jij net zoiets bijzonders meegemaakt als Marian? Schrijf het dan als reactie op dit artikel. Wij kijken je verhaal tegemoet!

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt. Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Joke Bouwman
Door

Joke Bouwman

op 27 Apr 2014

Marian, ik wil je bedanken voor het vertellen van je verhaal over Yara! Mooi dat Yara jou nu helpt met het communiceren met andere dieren. Niets is zomaar. Het gebeurd altijd om een reden. Zelf heb ik regelmatig met zwerfhonden uit het buitenland gecommuniceerd! Deze honden worden ook opgevangen in gastgezinnen. Één hond Cathy beet iedereen uit angst en ik heb veel via de hond aan de mensen doorgegeven, maar mensen doen niet altijd iets met de informatie helaas. Ik heb haar meerdere keren opgezocht, ze was lief en aanhankelijk, maar had wel soms momenten dat ze even helemaal doordraaide. Na bij een paar gezinnen te zijn geadopteerd en steeds weer terug gebracht te zijn naar het gastgezin, hebben ze haar na een jaar toch een spuitje gegeven. Ik had dit in een van de 1ste communicaties al binnengekregen en het met de mevrouw er over gehad, dat zou ze zeker niet doen! Deze mensen hebben zelf ook veel honden en wisten wel goed hoe ze met alles om moesten gaan. Één jaar later kreeg ik een bericht: de hond hadden ze laten inslapen!! Ze bleef steeds vaker doordraaien, het werd onhoudbaar. Wij kunnen er niet altijd wat aan doen, hoe goed onze intentie dan ook is. Bedankt voor het delen van het verhaal. In energie blijven overleden dieren ook dicht bij ons en helpen zoals Yara jou doet. Veel succes met het communiceren. Hartelijke groet, Joke

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 27 Apr 2014

Hai Joke, wij willen jou ook weer even bedanken voor je uitgebreide reactie op Marian. Fijn dat je de moeite hebt genomen om jouw ervaring te delen. Daar hebben weer veel andere mensen iets aan. Dankje!

Reactie plaatsen