Dierentolk Marjon in gesprek met een kat.

Dierentolk Marjon in gesprek met een kat.

Soms krijg ik de behoefte om eerst een meditatie te doen samen met het dier waar ik dan net mee in contact ben. Dit is ook zo met Blacky. Wel stel ik mezelf eerst voor aan hem en leg Blacky uit waarom ik op deze manier contact met hem maak. Ik vertel hem dat jij, Jolanda, een aantal vragen aan hem hebt en je afvraagt of hij wel gelukkig is. Ook vertel ik hem dat ik een reis door zijn lichaam ga maken. Ik heb Blacky meteen uitgelegd wat dit inhoudt, want hij is niet zo van aanrakingen door vreemden. Al houdt Blacky zeker wel van gezelschap. En wanneer iemand al wat bekend is voor hem vindt hij het zelfs gezellig.
Hij is nieuwsgierig naar mij, dus stuur ik ook een beeld van mijzelf zodat hij me niet alleen energetisch kan voelen maar ook ziet met wie hij in contact staat.

Antwoord Jolanda: Blacky verstopt zich direct als er een vreemde binnenkomt.We gaan nu eerst een meditatie doen.

We gaan nu eerst een meditatie doen.
Na afloop merk ik dat hij genoten heeft van de meditatie.
Jolanda heeft een maand voor dit consult het broertje van Blacky moeten laten inslapen, waar ze nog heel veel verdriet van heeft. Blacky voelt haar verdriet natuurlijk wel, maar vindt het gelukkig geen vervelende energie. Soms houdt hij iets meer afstand van Jolanda en af en toe probeert hij haar juist bij te staan. Toch weet Blacky dat dit verdriet nodig is. Dat Jolanda er doorheen moet, net zoals hij er doorheen moet op zijn manier.

Antwoord Jolanda: Het klopt zeker dat hij mij troost, als ik in bed lig en moet huilen kruipt hij helemaal tegen mij aan. Meestal na 15 minuten vindt hij het genoeg en gaat hij aan het voeteneinde liggen.

“Hoe voel jij je lieverd? Voel jij je eenzaam nu je alleen bent?”
“Ik ben toch niet alleen. Ik heb Jolanda toch. Ook ga ik lekker mijn eigen gang, doe m’n eigen ding.”
“Jolanda vertelt me dat jij een enorme lieve kat bent, die zich altijd aanpast. Dat heeft jou gemaakt tot wat je nu bent. Maar nu ben je zonder de andere dieren en Jolanda vraagt zich af of jij wel gelukkig bent.”
“Ik ben wel gelukkig. Al mis ik mijn broertje natuurlijk nog en heb ik mijn draai moeten vinden. Wat mij goed lukt.”
Ik weet ook niet of ik wel een andere kat in huis wil hebben. Moet dan wel een zachtaardige kat zijn, hoor. Maar zo zonder katten vind ik het op dit moment ook fijn. Ik kan nu dingen doen die ik voorheen niet zo snel gedaan zou hebben.”
Hij laat me zien dat hij nu ook weleens op plekjes gaat liggen waar hij dat voorheen niet deed.

Antwoord Jolanda: heel fijn dat hij geen gezelschap van een andere kat nodig heeft, in mijn gevoel gaat die dan in het territorium van zijn broertje zitten. Raar misschien maar dat voelt zo voor mij.

Zelf word ik opeens heel onrustig. Weet niet waar dat vandaan komt. Maar ik wil opeens van alles gaan doen. Drinken, muziekje opzetten. Rondkijken. Ik laat het gebeuren. Blacky wordt opeens door iets, of iemand, erg nerveus. Kan best door iets zijn wat hij buiten heeft gezien. Een hond die langsloopt, zo zie ik nu.
Ik help Blacky om weer rustig te worden door samen met hem ademhalingsoefeningen te doen.
“Jij vraagt aandacht wanneer jij daar zin in hebt. Dat is fijn. Jolanda is daar blij mee. Ze weet alleen niet goed hoe jij je voelt? Ik weet, ik heb het al eerder gevraagd. Maar ik wil gewoon zeker zijn dat jij je niet verloren voelt. Eenzaam bent, of nog té verdrietig bent.”
“Tuurlijk ben ik nog verdrietig maar heb mijn broertjes overlijden wel een plekje kunnen geven. Ik ben ook verdrietig omdat Jolanda zo verdrietig is. Eenzaam voel ik me niet en verloren al helemaal niet.”
“Dat is fijn te horen.”
Jolanda, ik weet niet waarom ik telkens aan het asiel moet denken.

Jolanda: We hebben het wel gehad over een kat uit het asiel als hij dat nodig zou hebben, een oudje die heel rustig zou zijn.

“Lieve Blacky, graag wil ik met de reis door jouw lichaam beginnen. Een sessie emotioneel traumaverwerking hoef ik je niet te geven. Het voelt voor mij dat jij heel goed bezig bent met het verwerken en dat er geen traumatische blokkade bij je zit. Daar ben ik blij om, mooie Blacky.”

Ik had met Jolanda afgesproken dat als mocht blijken dat een sessie emotioneel traumaverwerking ook nodig is, ik deze meteen zou geven.

Blacky springt op een stoel en gaat zich zitten wassen. Ik mag daarna beginnen.

Ik heb heel zijn lichaam nagekeken maar ga hier niet alles vertellen omdat sommige dingen zeer persoonlijk zijn.

Aan zijn huid, ogen en rechteroor voel ik jeuk.
Antwoord jolanda: Die jeuk in zijn oor hadden wij ook al gemerkt, hij vindt het heerlijk als hij daar gekriebeld, gekrabd wordt.
Zijn maag is gevoelig. Het voelt alsof hij niet meer zo goed tegen zijn huidige eten kan.
Antwoord jolanda: Ik heb ook gemerkt dat zijn buik af en toe gevoelig is.
Het valt me op dat Blacky de laatste tijd wat last heeft van zijn poten. Kan tijdelijk zijn.
Ik voel zijn gewrichten wel. Vooral in zijn voorpootjes tenen, zijn deze wat gevoeliger momenteel.
Antwoord Jolanda: We merken ook dat hij net loopt alsof hij op eieren loopt.
Blacky heeft sneller last van bloeduitstortingen. Zijn bloed is wat dun. Hij heeft nu een kleine blauwe plek op zijn linker achterpoot. Dat plekje voelt ook ietsjes dikker aan.
Antwoord Jolanda: Mijn bloed is trouwens ook dun van zichzelf, snel blauwe plekken en bloeduitstortingen. Ook toevallig.

Daar waar ik kan en mag heb ik Blacky energetisch behandeld.

“Lieve Blacky, dank je wel dat ik de reis mocht maken. Je hebt goed mee gewerkt. Fijn. Is er iets wat je graag nog wilt delen?”
Jolanda heb jij de laatste tijd wat last van je ademhaling? Ik zie Blacky namelijk een paar keer diep ademhalen en krachtig uitademen, maar merkte daarnet niks aan zijn longen. Voelt beetje astmatisch aan.

Antwoord Jolanda: Hij is inderdaad astmatisch. En ik heb zelf ook astma, ben allergisch voor veel dingen geworden.

Blacky zelf heeft niks meer te vertellen en ook vragen heeft hij niet.
Het gaat eigenlijk best goed met Blacky. Oké, het rouwproces is ook bij hem nog niet helemaal over, het heeft tijd nodig en dat mag. Dat is goed.
Terwijl ik nog even wacht, om te kijken of Blacky toch nog iets wil delen, merk ik dat ik telkens meer blauw om hem heen zie.
Blacky is een kat die behoefte heeft aan zekerheid.
Blauw geeft vrede en rust.
Ik stuur Blacky extra Liefde en Licht, visualiseer een blauwe beschermlaag om hem heen en neem afscheid van hem.

Antwoord Jolanda: Dank je wel voor je verslag, ik ben blij dat het zo goed ging.

Dit dier is nu energetisch afgesloten voor communicatie.
Wil jij zelf voor jouw dier een gesprek aanvragen?
Wil jij zelf leren om met dieren te communiceren?
Mail naar info@dezomerhof.nl
Wij helpen je daar met liefde verder.

Over de schrijver
Reactie plaatsen