Dierentolk Marjon in gesprek met een kat

Dierentolk Marjon in gesprek met een kat

“Welkom mooie Olly.”

Verdriet voel ik. Zelf voel ik me ook verdrietig en wil graag even huilen. Ook Olly wil even huilen. Hij is nog zo jong vindt hijzelf en had graag nog iets langer bij jullie willen blijven, maar moeder natuur heeft anders besloten en daar is hij zich zeer goed van bewust.
Ik voel dat Olly een vechter is en hij zal niet zomaar 1,2,3 de aarde gaan verlaten. Oók wil hij niet dat jullie té vroeg ingrijpen. Want hij kan héél veel hebben en wil graag zo lang mogelijk zijn leventje leven.
Naomi, je vertelt me dat jullie in het achterhoofd houden dat Olly misschien zelfs op korte termijn komt te overlijden. Toen ik dit las moest ik denken aan dat Olly jullie nog versteld zal doen staan.

Ik stel mezelf nog voor aan Olly, maar hoef hem helemaal niet meer uit te leggen waarom ik op deze manier contact met hem maak. Hij wist dat ik contact zou maken en heeft er eigenlijk een beetje op zitten wachten.

We huilen samen even. Dat voelt goed. Soms heb je het nodig om te kunnen huilen. Zo ook vandaag, samen met de lieverd.
“Ik voel me best vereerd dat wij samen hebben kunnen/mogen huilen, lieve mooie Olly. Waarom de tranen er zijn is niet zo van belang, zo voelt het. Túúrlijk is het zó ontzettend triest dat je ongeneeslijk ziek bent. Ik vind dit zó erg voor je, knapperd. Maar ons verdriet gaat verder dan jouw ziekzijn. Ons verdriet moest er gewoon uit.”
Naomi, het gebeurt zelden of nooit dat ik mijn emoties niet onder controle kan houden, maar bij Olly voelt het dat het mag. Ook bij jullie merk ik dat Olly iets teweegbrengt wat ontzettend puur aanvoelt. Alsof je bij Olly thuiskomt en jezelf mag en kan laten gaan.
Olly is niet voor niets in jullie leven gekomen.

In jullie leven gekomen: voelt alsof Olly niet als kitten bij je is komen wonen. Jullie gingen net samenwonen? En toen is hij erbij gekomen. Olly is een zwerver geweest en heeft ook in ’n opvang gewoond. Ik denk dat hij ’n jaar of 2 of 3 was toen hij bij jullie kwam.

“Lieve Olleke. Mag ik je een chakrahealing geven? Dan komt je innerlijke energie weer terug in balans. En ook heb ik de behoefte om je straks, aan het eind van onze communicatie, reiki toe te sturen. Is dat goed?”
Ik heb Olly uitgelegd wat beiden inhoudt en hij gaat voor me liggen met zijn pootjes onder z’n lichaam. Hierbij voel ik dat hij vooral aan zijn rechterkant buik/darm wat pijn heeft.

Hij laat me nog meer ongemakjes voelen. Zo is hij soms wel misselijk en kan zijn humeur omslaan. Dan wil hij het liefst even met rust gelaten worden en als het kan gaat hij dan ook liggen op een rustig plekje.

Zijn rechterkant voel ik het meest. Rechterkant hoofd, oog, neus, nek. Dit zal zijn zwakkere kant zijn. Géén pijn.

Blaas is op dit moment wat zwak.

Maar ook zijn hart voel ik zo nu en dan. Steken. Géén pijn.

Vochtige kou heeft hij last van. Kou kan hij sowieso minder goed tegen. Maar te warm is ook niet prettig voor hem.

Ik krijg een dikker kussen te zien. In eerste instantie dacht ik dat dit een waterkussen was. Of een luchtbedkussen. In ieder geval een kussen wat naar Olly’s lichaam vormt. Misschien is dit iets voor later?

Voor nu zijn alle chakra’s weer terug in balans gebracht. Vooral zijn wortelchakra, het heiligbeenchakra en het zonnevlecht was behoorlijk uit balans.

“Je mensen hebben het beste met jou voor en willen natuurlijk niet dat jij onnodig lijdt. Ze willen dan ook graag weten wat ze voor jou kunnen betekenen. Je mensen willen het jou namelijk zo aangenaam mogelijk maken. Ook al zou dit betekenen dat ze jou moeten helpen om de aarde te verlaten.”
Van in laten slapen wil Olly nog totaal niks weten.
Er staat sowieso nog iets spannends te gebeuren waar Olly graag bij wil zijn.

Een jonge vrouw met donkerder halflang haar en een man ongeveer even oud met héél kort lichtgekleurd haar krijg ik te zien.

“Kunnen je mensen iets voor jou doen lieverd?”
O boy. Ik moet er eerlijk gezegd een beetje om lachen. Níét uitlachen. Olly laat me zien dat wanneer Naomi ergens mee bezig is en de telefoon maakt geluid ze automatisch meestal direct er naartoe gaat of erop reageert. Soms wil Olly dat de aandacht dan bij hem blijft.

“Kunnen je mensen iets voor jou lichamelijk doen om het aangenamer te maken voor je? Zoals misschien iets gaan geven zodat de pijn minder is?”
Bijzonder, maar Olly laat mij geen vreselijke pijn voelen. Waarschijnlijk krijgt hij voldoende pijnstilling.
Zelf moest ik denken aan CBD-olie. Wellicht dat je dit straks erbij kan inzetten.

Olly kan zichzelf wat moeilijker verzorgen en wanneer je hem teveel aanraakt kan dit soms iets gevoelig zijn. Toch zou hij het prettig vinden wanneer jullie hem helpen bij de verzorging van zijn vacht.

Olly is altijd bang geweest voor het geluid van de vuilniswagen. Ook van vrachtwagens die achteruitrijden en daarbij zo’n piepgeluid maken.

Hij vindt het fijn wanneer jullie met hem praten. Praat met hem nu ook over leuke, grappige dingen. Wat jullie mee hebben gemaakt. De positieve energie zal hem goed doen.

Yoghurt is denk ik totaal niet goed voor ’n kat. Toch krijg ik dit te zien. Misschien dat 1 van jullie graag yoghurt eet. Olly laat me weten dat hij het ook lekker vindt. J Als hij moeilijker (gaat) eten kun je gerust eens een theelepeltje yoghurt aanbieden.

Soms wilt hij graag even op zichzelf zijn maar dit respecteren jullie toch al wel.

Wanneer hij pijn heeft komt hij meestal naar 1 van jullie toe.
“Dat is mooi dat je dit doet Ol.”

Meer krijg ik niet door over wat jullie voor hem zouden kunnen doen. Ik denk dan ook dat hij op dit moment tevreden is zoals het gaat.

“Olleke, Naomi vraagt zich af of jij gelukkig bent bij hen.”
“Tuurlijk. Anders was ik toch helemaal niet gebleven of was ik me wel gaan misdragen hoor.”

1 keer zijn jullie langere tijd weggegaan zonder hem? Dat vond hij helemaal niks. “En maar wachten en wachten totdat ze weer terug thuis zouden zijn. Daar was ik toen wel een beetje angstig bij. Ik was bang dat ze niet meer terug zouden komen. Maar toen ze er eenmaal waren liet ik goed zien hoe blij ik was.”
En zo zijn er meerdere momenten geweest waarin Olly jullie liet zien hoe gelukkig hij bij jullie is Naomi.

“Lieve mooie Ol, je voelt stoer aan en ik heb goed begrepen dat jouw leven als kater Olly nog niet voorbij is. Geniet van de momenten lieverd.”
Overbodig dit te zeggen.

“Voordat ik jouw reiki ga sturen wil je misschien nog iets delen? Of heb jij zelf vragen?”
“Komt er een kitten bij ons wonen?”
“Oei, dat weet ik niet. Heb je dit gehoord?”
“Ik dacht het wel.”
“Zou jij dit fijn vinden dan?”
“Ja.”
“Oké? Ook weer bijzonder. Meestal willen katten geen ‘indringer’ erbij. Denk je dat jouw overlijden dan minder hard aan zal komen bij je mensen?”
“Nee, dat denk ik niet.”
Dan is het stil. Olly hoeft hier verder niks meer over te vertellen vindt hij. En uiteraard respecteer ik dit.

“Zal ik je dan nu reiki sturen? En daarna kunnen we afscheid van elkaar nemen.”
Olly vindt dit goed.

Na de Reiki stuur ik nog extra Licht en Liefde en neem dan afscheid.
“Dag mooie Olly. Dank voor het contact en je vertrouwen.”

Bij Olly voel ik geen verdriet meer. Ben blij dat we op een positieve manier afscheid van elkaar hebben kunnen nemen.

Beste Marjon.

Wow. In één woord, wow. Wát een prachtig verslag en wat een cadeautje voor ons als bezorgde baasjes. Zelfs mijn man (die enorm sceptisch is) was verbaasd over hoeveel er klopte. We hebben hem inderdaad uit het asiel gehaald toen we net samenwoonden (of gingen wonen, ergens rond die periode) en hij was volgens het asiel tussen de 1 en 3 jaar. Dus 2 kan heel goed kloppen.

Ik heb inderdaad halflang bruin haar en bij mijn man haal ik de tondeuse erover, dus heel weinig haar kan kloppen.

Ik moest wel lachen om de opmerking over mijn telefoon. Ik ben inderdaad erg nieuwsgierig als ik een melding krijg (wat niet vaak gebeurd, vandaar mijn nieuwsgierigheid) Ik zal erop letten dat ik hem niet vergeet 🙂

Het ‘probleem’ met zijn vacht klopt ook helemaal. Onze andere kat heeft een prachtige vacht, maar die van Olly is altijd scruffy. Hij wast zich niet (goed) en we moeten regelmatig viezigheid uit zijn vacht kammen.

Olly is erg aanhankelijk en aan ons ‘gehecht’. Hij is graag bij ons in de buurt en loopt ons regelmatig achterna in huis. Hij komt ook als ik hem roep. Dus dat hij angstig is als we langere tijd weg zijn kan ik heel goed plaatsen. We zijn overigens gelukkig zelden tot nooit langer dan een week weg.

Het stukje over een kitten is echt bizar. Mijn man was laatste op de site van het asiel aan het kijken (we willen eigenlijk geen derde kat, maar toch blijft de verleiding soms… ) en hij zei dat er niet veel katten waren. Wel een kitten. Dus dat moet hij opgepikt hebben.. bijzonder!

Ik ben zo blij om te horen dat hij gelukkig is bij ons en niet te veel pijn heeft! Het mooie is dat hij vlak voor ik het verslag kreeg bij me op schoot kwam liggen. Dat heeft hij echt al een hele lange tijd niet meer gedaan, dus ik was verbaasd en blij verrast. Niet veel later krijg ik dit verslag. De healing zal hem goed hebben gedaan!

Sorry voor de lange mail, maar ik wilde graag aan je terugkoppelen hoe blij ik hiermee ben. Ik ben erg van slag sinds we hebben gehoord dat zijn nieren het niet meer goed doen; ik heb een speciale band met hem, dus het nieuws kwam enorm hard aan. Maar dit is echt een cadeautje. Dank je wel daarvoor!

Groetjes,

Naomi.

Dit dier is nu energetisch afgesloten voor communicatie.

Wil jij zelf voor jouw dier een gesprek aanvragen?
Wil jij zelf leren om met dieren te communiceren?

Mail naar info@dezomerhof.nl
Wij helpen je daar met liefde verder.

Over de schrijver
Reactie plaatsen