Dierentolk Marjon in gesprek met een kat.

Dierentolk Marjon in gesprek met een kat.

Ans: Maart 2019 heeft Koen een zware operatie ondergaan. Hij had in zijn dikke darm een kwaadaardig gezwel die weggehaald is en is zijn dikke darm opnieuw aan zijn dunne darm gezet. Hierdoor heeft hij een flinke jas (en van 8,7 naar 5 kg) uitgedaan. Daarna zijn wij verhuisd van de ene stad naar een andere stad wat voor ons behoorlijk intens was maar zeker ook voor hem. Ondertussen weegt Koen nog maar rond de 4 kg en ja hij is 16 maar ja je wilt hem zo lang mogelijk (mits dat humaan is) bij je houden.

Al met al ben erg blij met de reading. Voor mij is het belangrijkst dat hij geen pijn heeft.

Een nerveuze energie voel ik op het moment dat ik Koen uitnodig met me te komen communiceren. De nervositeit bevindt zich rondom Koen. Hij pikt dit op en maakt hem zelf ook ietwat nerveus.

Ans: Zoals gezegd zijn we verleden jaar verhuisd en nu nog druk met een laatste verbouwing dat brengt wat spanning met zich mee en er lopen vreemde mensen rond en er zijn vreemde geluiden daar houdt hij niet zo van.

Een vrouw van middelbare leeftijd, huidskleur is getint (door zon, of altijd zo, zie ik niet) loopt rustig naar Koen en begint hem op z’n kopje te kriebelen. Koen vindt dat zalig. Maar over zijn hele lichaam aaien dat kan hij maar heel even accepteren en dan wil hij toch liever dat alleen zijn hoofdje weer gekriebeld wordt.

Ans: Ik ben 53 dus ja middelbaar ik ben niet echt getint maar heb een gezonde kleur. Toen mijn vriendin dit las zei zij gelijk oooohhh ja hoor dat ben jij jij bent altijd bruin hahha dus zelf herken ik mij niet helemaal in het getinte maar mijn omgeving wel.

Koen is vrij om naar buiten te gaan wanneer hij wil. Daar heeft hij geen hulp bij nodig, zo laat hij me weten.

Via de woonkamer kan men de tuin in door een deur, ik zie hierbij geen terrasdeuren maar een gewone deur.

De woonkamer is knus. Niet heel groot.

Ans: Ik denk dat dit over ons oude huis gaat. In dat huis kon hij inderdaad van de huiskamer naar de tuin door een gewone deur via een hondenluik (dit omdat hij toen nogal groot was) dit luikje stond als wij thuis waren altijd open. De huiskamer was daar inderdaad niet zo groot.

De nervositeit blijf ik voelen. Daarom ga ik met Koen een meditatie doen waarbij de chakra ‘s en aura gereinigd wordt.

Tijdens deze meditatie voelde ik hoeveel energie Koen via mij tot zich nam. Ik ga dan ook direct reiki sturen.

Ans: Zo grappig ik weet niet of het er wat mee te maken heeft, maar een kwartier voordat de reading via de e-mail binnen kwam zei ik tegen mijn vriendin “Koen is zo onrustig” hij heeft ook de hele dag lopen draaien dat doet hij anders nooit, hij slaapt altijd.

De kleur groen is rijkelijk aanwezig rondom Koen.

Ans: Haha dat is grappig dat is ook de hoofdkleur van mijn accessoires en we wonen midden in de weilanden waar ook alles groen is.

Koen is een tevreden kat. Ook is hij vol vertrouwen. Hij vertrouwt zijn omgeving, maar vooral jou Ans. Jullie zijn 4 handen/poten op 1 buik. Wanneer er met jou iets is, dan is Koen bijna constant in jouw buurt. Vooral toen hij nog jonger was viel dit goed op.

Tijdens je afwezigheid, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie was, dan bleef Koen altijd wat dichter bij huis in de hoop dat je snel weer terug thuis was. Hij miste jou dan verschrikkelijk. Maar niet zó erg dat hij niet meer normaal kon functioneren.

Ans: Wij lieten Koen altijd thuis en hadden een vaste verzorgster voor hem, maar ik vermoedde dit wel. Ik miste hem zelf ook altijd heel erg, daarom gaan we nu ook niet meer op vakantie. Ik blijf liever bij hem.

“Lieverd, je weet dat Ans’ hart overloopt van liefde. Jij bent haar zonnetje, haar allesie.”

“Ik weet het. Ook mijn hart loopt over van liefde en ik had geen andere verzorgster willen hebben. Ans is alles voor mij. Ik heb een héél mooi leven bij haar.”

“Graag wil ik met de reis door jouw lichaam beginnen. Ans heeft enkele vragen voor jou wat betreft je gezondheid én je eetgedrag.”

Ik ben Koen onbewust aan het aaien over zijn hoofd en zij, Koen spint hier zachtjes bij.

Hij vindt het goed dat we met de reis beginnen.

‘Reis door Koen z’n lichaam’:

Ik wil benadrukken dat ik geen dierenarts ben en ik alleen doorgeef hetgeen ikzelf doorkrijg.

Terwijl ik Koen nakijk merk ik dat hij meer energie heeft nu, deels dankzij de reiki. De laatste tijd mist hij energie.

“Liefje, je eet ook zo slecht. Betekent dat je ook veel minder voedingstoffen binnen krijgt. Waarom eet jij zo slecht? En kan Ans iets geven wat jij wel wil eten?”

De medicatie, daar wordt Koen schijnbaar misselijk van. Hierbij voel ik meteen zijn maag. Het eten en de misselijkheid associeert Koen met elkaar.

Maar daarbij komt dat Koen z’n maag nog maar kleine beetjes eten kan verdragen. Zijn lichaam kan een grotere hoeveelheid eten niet meer verwerken, waardoor hij zich slecht begon te voelen bij meer eten.

Ans: Door de operatie die hij heeft gehad moeten we ervoor zorgen dat zijn ontlasting zacht blijft hierdoor moet hij echt elke dag laxatrax krijgen. Wij moeten dit hem elke dag toedienen wat natuurlijk verschrikkelijk is maar helaas niet anders kan. Ik begrijp nu heel goed dat hij daar misselijk van word. Ik ben vandaag gaan zoeken op internet voor een ander alternatief. Ik ben uitgekomen bij een homeopathisch pilletje. Ik heb bij de homeopaat de vraag gesteld of dit ook laxerend werkt als dat zo is stappen we over en hopelijk is hij dan minder misselijk.

Meteen moet ik denken dat zelfgemaakte bottenbouillon hem goed zal doen.

Ans: Ik heb dit gelijk gemaakt. Hij heeft er al 1x van gedronken wat fijn!

Wel merk ik hierbij dat het vele drinken wat hij altijd gedaan heeft ervoor gezorgd heeft dat zijn nieren nu niet meer in orde zijn. De brokjes zijn zo droog waardoor hij meer dronk dan zijn nieren aankonden.

De geur van blikvoer maakt hem misselijk.

Je zou wellicht eens rauwe kipfilet of rauw rundergehakt kunnen proberen Ans. Ga iets geven wat hij niet eerder gehad heeft, zodat hij het niet kan linken aan zijn misselijkheid.

Ans: Ik geef inderdaad al een aantal weken rauwe kipfilet….. en dat eet hij gelukkig wel. Maar krijgt hij dan niet te weinig voedingstoffen?

Marjon: Jawel Ans, je kunt het uit gaan breiden met andere rauwe vleesproducten. Denk b.v. aan paardensnijsel, kalkoenhartjes, ect. Er is echt heel veel op de markt voor dieren. Barf producten. Maar er is ook rauw vlees gemalen speciaal voor katten.

Grappig dat ik opeens aan gekookt ei moet denken. Wellicht vind jij dit lekker Ans.

Ans: Haha omdat wij kippen hebben eten we inderdaad veel gebakken en gekookte eieren.

Buiten dit alles om voelt Koen ook wel dat hij veel minder voeding nodig heeft.

“Voel jij je oud dan lieve Koen?”

“Nee, niet oud. Ik voel wel dat ik niet in orde ben.”

Ans: Heeft hij ergens pijn? En wat voelt hij dan??

Marjon: Pijn liet Koen me niet voelen. Wel merkt hij dat hij gewoon niet lekker in z’n vel zit. Wellicht dat die misselijkheid een grote rol speelt. Hierdoor krijgt hij toch te weinig voedingstoffen binnen en dan ga je je natuurlijk zwak voelen.

“Ans vraagt of je het gevoel heb dat je aan het einde van je leven bent?”

“Ik zit in de laatste fase van mijn leven ja.”

Hart: wauw, dat klopt krachtig. Zijn hart is sterk.

Keel: opgezette lymfeknopen onder z’n oren neem ik waar. Heeft Koen last gehad van wormen? Ik kan daar zelf overigens niks van ontdekken dus hoogstwaarschijnlijk niet.

Ans: Niet sinds hij bij ons is.

Zijn gebit is niet meer helemaal in orde, waardoor deze lymfeknopen ietwat zijn opgezet.

Ans: Oké, hier zal ik binnenkort bij de dierenarts eens extra naar laten kijken

Gebit: het tandvlees op de plek van de hoektanden is geïrriteerd.

Maag: héél gevoelig Ans. Voelt hier en daar ook erg hard aan. Hierbij krijg ik verhardingen in de maag te zien. Daardoor voelt het voor Koen alsof hij snel vol is.

Ans: Kunnen deze veroorzaakt zijn door de operatie? En zijn deze kwaadaardig moet ik hier iets mee (laten)doen?

Marjon: Kan absoluut littekenweefsel zijn Ans. Voelde totaal niet kwaadaardig aan. Ik denk wel dat het voor Koen fijn zal zijn als hij meerdere keren op de dag kleinere porties te eten krijgt. Afwisselen op de dag zal denk ik zijn eetlust wel vergroten.

Dit doorkrijgend merk ik dat Koen ook snel last heeft van lucht wanneer hij net gegeten heeft, wat hij dan op boert.

Ans: Hahahaha ja dit klopt helemaal Koen boert regelmatig na het eten of drinken

Poten: zijn teentjes zijn gevoelig. De gewrichtjes zijn niet heel soepel meer. Ik voel dat zijn teentjes soms wat kouder aanvoelen. Ik heb de neiging om deze goed te masseren zodat de doorbloeding beter wordt.

Ans: Oké, dit zal ik dan ook gaan doen.

Gewrichten: linkerschoudergewricht merk ik lichte artrose. Volgens Koen heeft hij er geen pijn aan.

Zijn linker pols is wel gevoelig. Deze heeft hij in het verleden eens bezeerd en nu nog voelt hij soms een vervelend gevoel eraan. Vooral met weersverandering merkt Koen dit.

Ans: Goed om te weten

Blaas: voelt zwak aan. Kan momentopname zijn. De blaasspier is slap. Soms is de blaas dan ook erg vol. Druppeltjes verliest hij en dat vindt Koen niet fijn.

Koen is zeer proper op zichzelf.

Ans: Ik heb nooit druppeltjes gevonden, maar hij plast wel veel

Darmen: op sommige plekjes in de dunne darm lijkt de rek er een klein beetje uit. Voelt leeftijd gerelateerd en niks om je zorgen over te maken.

Bloed: ik ontdek best wel wat witte bloedlichaampjes in zijn bloed.

Ans: Kan ik hier iets aan doen?

Marjon: Ik denk met het andere eten en wanneer Koen weer beter in z’n vel zit dat eventuele ontstekinkjes ook verdwijnen. Je zou ook eens kunnen kijken of Koen spirulina mag en wil eten?

Koen heb ik een energetische behandeling gegeven.

Krijgt Koen CBD-Olie? Ik weet niet, maar moest hier opeens aan denken. Waaróm ik hieraan moet denken kom ik helaas niet achter.

Ans: Nee die krijgt hij niet, wel laxatrax dus en semintra voor zijn nieren. Misschien moet ik eens een drupje in zijn water doen.

Advies: als het lukt, geef Koen dan een kuur van Phytonics multivit kat/hond.

Ans: Oké ga ik doen

Ook zou je hem groenlipmossel (b.v. van aniforte) kunnen gaan geven, Dit is vooral goed tegen artrose.

“Lieve Koen, dank je wel voor je medewerking. Is er iets wat jij zelf nog graag wil delen?”

Koen is al met z’n gedachte ergens anders. Hij vindt het goed zo en heeft ook geen vragen meer.

Tijd om afscheid te nemen.

“Dag mooie Koen, Moge de Kracht van Licht en Liefde met je zijn.”

Ans: Nogmaals super veel dank!!

De laatste vraag die ik nog heb, kan ik nog iets doen om het Koen gemakkelijker te maken?

Marjon: Het voelt al goed dat je ander eten aanbiedt en de kuur van Phytonics gaat geven.

Het masseren zal goed doen en als hij wellicht ook iets anders krijgt om z’n ontlasting dunner te houden is ook fijn. De bottenbouillon zal misschien ook wel een beetje bijdragen aan een iets dunnere ontlasting.

Heb je Koen al eens een rauw eitje aangeboden?

Met al deze veranderingen doe je volgens mij al veel om het Koen gemakkelijker te maken.

Dit dier is nu energetisch afgesloten voor communicatie.

Wil jij zelf voor jouw dier een gesprek aanvragen?

Wil jij zelf leren om met dieren te communiceren?

Mail naar info@dezomerhof.nl

Wij helpen je daar met liefde verder.

Over de schrijver
Reactie plaatsen