Dierentolk Marjon in gesprek met een kat.

Dierentolk Marjon in gesprek met een kat.

 

Op het moment dat ik contact maak met Rowdy voel ik hoe mijn ogen beginnen te irriteren. Ik ga ook waziger zien.
Hierbij krijg ik een beeld te zien van een kitten dat verloren rondloopt, heel hard miauwt ook. Kijk ik beter zie ik dat de ogen van dit kitten vreselijk ontstoken zijn en helemaal dicht zitten.
Een ander kitten, die wel wat op de eerste kitten lijkt maar meer wit heeft, loopt er een stukje vandaan.
Rowdy laat op een gegeven moment ook zijn moeder zien. Wit met zwart.

Peggy: Enorm fijn dat je met hem hebt gesproken.

Rowdy kreeg prednison, wat een aanslag op zijn longen was. Hij werd er kortademig door, zo voel ik.
Ook jeuk voel ik bij Rowdy. Vooral aan de poten, achter de oren en op de rug. De prednison heeft de jeuk onderdrukt, maar niet de oorzaak ervan weggehaald.
Toch kon je op dat moment niet anders dan dit te geven Peggy, anders was het alleen maar erger geworden.
De hypoallergene brokjes lijken maar zeer minimaal te werken. Peggy, is het een mogelijkheid om een brok te gaan geven waar veel meer dierlijke eiwitten in zit en géén granen? Hoe hoger het percentage aan vlees in de brok, des te beter dit voor Rowdy is.

Peggy: nadat ik dit had gelezen heb ik proteïne brokjes nu.

Opeens voel ik ook een vreselijke jeuk in zijn rechteroor.
Hierbij moet ik ook wel denken aan al de (schoonmaak)middelen, zoals de Biotex. Weet dat katten zeer gevoelig kunnen zijn voor chemische geuren/middelen. Zoals b.v. wc-verfrisser, geurkaarsen, luchtverfrissers, en ook wasmiddelen met chemische toevoegingen.

Peggy: Ik ben zelf erg gevoelig, wat sterker is geworden door de tijd heen, al merk ik geen reactie bij schoonmaak of wasmiddelen, ben wel intuïtief, maar kan niet wat jij kan. Vandaar de reading.

Ik blijf last houden van de ogen. Al zie ik bij Rowdy zelf momenteel geen oogproblemen. Waarschijnlijk heeft hij in z’n kittentijd daar vreselijk lang last van gehad.
Volgens Rowdy komen ze niet meer buiten. In hun vorige verblijfplaats was hij veel buiten. Nu zie ik hem op een appartement.

Peggy: flat.

Rowdy heeft er lang over gedaan om te wennen in het huidige huis. Dit heeft wel enkele maanden geduurd. Niet dat hij er ongelukkig onder was, wel had hij een afwachtende houding.

Peggy: Hij en zijn broer wonen nu een jaar op deze plek. Deze is enorm anders dan de woonomgeving waar ze eerst woonden. Daar was een grote tuin waar ze veel in waren. Dat is hier een flat geworden en een balkon, met een buurvrouw met een groot balkon die gelukkig van katten houdt, waar ze vaak zitten. Ze kunnen niet naar een tuin.

Sinds enkele maanden is hij eigenlijk pas écht volwassen geworden en voelt hij zich een stuk stoerder. Maar ook wel wat onzekerder.
Rowdy laat me een langere man zien, lichtkleurig haar. Sinds de verhuizing heeft Rowdy deze man niet meer gezien. Best een grappig beeld, want kijk ik beter naar die man zie ik hem boven de anderen (collega’s?) uittorenen.

Peggy: De mensen waar Rowdy over spreekt zijn de mensen die 7 maanden op mijn huis hebben gepast toen ik ergens anders werkte. Inderdaad zie ik die niet meer (zij wonen nu ver van ons vandaan).

Ons contact wordt fragiel, ik ga dan nu eerst een meditatie doen en nodig hem uit om mee te doen. Wat hij graag doet.
Meteen springt hij op de leuning van een bankje en neemt op die manier de meeste energie tot zich.
Ook geef ik Rowdy een chakrahealing. Hierdoor komt zijn innerlijke energie weer terug in balans.
Tijdens de chakrahealing voel ik vooral dat zijn heiligbeenchakra behoorlijk uit balans is.

Peggy: Ik heb veel affiniteit met chakra’s en begrijp jouw verhaal zeer goed. Dank je wel voor deze bewustwording.
Hoe kan ik hiernaast nog werken aan de ‘heiligbeen chakra’ van Rowdy? Zodat hij zich nog veiliger kan voelen?

Mijn advies: Wanneer je mediteert, nodig de katten dan gerust uit. Mediteer soms wat extra op het heiligbeenchakra. Daarnaast zou je Rowdy iets van oranje kunnen geven, een doekje of dekentje.

Peggy was bang dat Rowdy iets aan zijn blaas heeft. Daar was zij ook al voor naar de dierenarts geweest.
Zijn blaas voelt sterk en in orde aan, Peggy.
“Lieve Rowdy, waarom plas jij dan telkens pal voor de kattenbak. En dan vooral in de woonkamer en minder in de slaapkamer al doe je dit af en toe toch?”
“De slaapkamer is eigendom van Peggy hè. En al wil ik die kattenbak ook graag toe-eigenen, maar eigenlijk is die van Peggy hoor.”
Dat gevoel had ik eerder ook al Peggy. Dat Rowdy het plasgedrag vertoont omdat hij de kattenbakken wilt toe-eigenen. En misschien nog niet eens zozeer de bak zelf, maar wel de plek waar de kattenbak staat.
Het voelt ook alsof de kattenbak eerst op een, voor Rowdy, onveiligere plek stond.

Peggy: klopt, ik heb deze verplaatst nu.

Telkens moet ik denken aan nog 1 bak erbij, zonder deksel, die op een achterafplekje, neutralere plek, staat. Waar dus de katten elkaar ook niet zomaar hoeven te storen.

Peggy: Ik heb drie kattenbakken en zal een niet overdekte erbij zetten.

“Lieve Rowdy, was dit de reden waarom jij telkens voor de kattenbak plaste? Of wil je Peggy nog iets anders duidelijk maken?
Peggy vertelde me dat jij wel aanhankelijker bent geworden sinds de bak elders staat.”
”Ik begin me veiliger te voelen ja, meer op mijn gemak. Ik voel me ook meer en meer thuis. Wél zou ik willen dat Peggy meer met ons speelt. Echt sámen met ons speelt.”

Peggy: ik zal meer met hen gaan spelen, meer kattendingen kopen en bewuster omgaan met hun slaapplekken.

Mijn advies was namelijk om de slaapplekjes zo in te richten dat ze op een rustige plek liggen én elkaar niet telkens hoeven te storen.

Is er verder nog iets wat je graag wilt delen?”
Rowdy zelf heeft niks meer te delen. Wel vraagt hij zich af of hij die vreselijke lange reis weer moet maken.
“Oei Rowdy, dat weet ik niet. Ik weet niet of Peggy nogmaals terug gaat naar waar jullie vandaan komen of ergens anders naartoe gaat, en jullie dan meeneemt. Maar zoals ik het voel, maar hier kan ik me in vergissen, is Peggy klaar met hetgeen ze daar deed en is ze (voorlopig) niet van plan om weer weg te gaan.”
Rowdy laat een brede glimlach zien. Zó lief!

Peggy: Die lange reis was maar één keer en we zullen nu op deze plek blijven. Tenzij mijn ziekte dusdanig verergert dat ik naar een andere woning moet verkassen. Ik hoop dat niet of nog heel lang duurt voordat dat nodig is.

“Lieve mooie Rowdy, ik wil jou heel hartelijk danken voor ons contact en je vertrouwen.”
Dan verbreek ik onze energetische verbinding.

( De kat op de foto is niet Rowdy uit het verslag)

Dit dier is nu energetisch afgesloten voor communicatie.
Wil jij zelf voor jouw dier een gesprek aanvragen?
Wil jij zelf leren om met dieren te communiceren?
Mail naar info@dezomerhof.nl
Wij helpen je daar met liefde verder.

Over de schrijver
Reactie plaatsen