Dierentolk Marjon in contact met parkieten

Dierentolk Marjon in contact met parkieten

Zelden of nooit maak ik contact met meerdere dieren tegelijk. Gewoon, omdat ik graag wil dat het dier alle ruimte en tijd krijgt om zijn/haar zegje te kunnen doen. Zonder dat een ander dier er zich mee zou kunnen gaan ‘bemoeien’. Maar bij deze prachtige vogels voelde het wel goed om met alle drie tegelijkertijd in contact te gaan.

Nadat ik Coco, Gaia en Cashew heb uitgenodigd om contact met mij te hebben voel ik 3 zeer warme en liefdevolle energieën die alle drie zeer individueel zijn, maar o zo met elkaar verbonden.

Ze zijn alle drie, op hun eigen manier, nieuwsgierig naar wat er de komende tijd gaat gebeuren.
Coco zit rustig alles vanaf een afstandje te bekijken, bang dat hij ‘gevangen’ wordt. Hij houdt ervan vrij te zijn. Niet zozeer vrij zijn wat lichaam betreft, meer vooral geestelijk.
Cashew zit dichtbij, zich heel groot makend. Onder andere door zijn veren uit te zetten. Laat zien hoe krachtig hij in het leven staat én hoe mooi hij is.
Gaia, de wijze oude Ziel, bescheiden maar absoluut niet onopvallend. Het voelt alsof Gaia de pracht van het uiterlijke helemaal niet nodig heeft om krachtig in het leven te kunnen staan. Het innerlijke spreekt.
Wel merk ik bij Gaia dat de aarding een beetje verloren is gegaan en ze niet goed meer weet hoe ze dicht bij de aarde kan zijn. Meteen heb ik een chakra meditatie gedaan en Gaia, Coco en Cashew daarin meegenomen, zodat Gaia zich weer beter kan aarden.

Tijdens de meditatie voelde Gaia zich aangetrokken tot de kleur geel. Ik heb de verzorgster geadviseerd Gaia iets meer te omringen met de kleur geel. Geel werkt onder andere zuiverend op het lichaam en kan huidklachten helpen verbeteren.

Na de meditatie voel ik dat Gaia wat meer op de voorgrond is. Ik besluit dan ook om eerst met haar te gaan communiceren.
“Coco en Cashew, we gaan voor vandaag dan ook weer afscheid van elkaar nemen. Tot snel lieverds.”
Ze waren snel uit beeld, begripvol.

Gaia kijkt om haar heen en vindt het vreemd dat ze alleen is nu. Dit is ze niet meer zo gewend, en ze laat me weten dit best wel saai te vinden.
“Lieve Gaia, dit is ook 1 van Natalie haar vragen: hoe zou jij het vinden om bij mijn moeder achter te blijven, terwijl Coco en Cashew met mij, Natalie, mee verhuizen?”
Ik merk gemengde emoties bij Gaia.
Ze was eerst ook alleen en vond dat behoorlijk saai.
Bij je moeder is het warm en dat vindt Gaia prettig.
Je moeder praat wel met haar maar op een hele andere manier als jij in het begin deed.
Ze zal de aandacht van jullie missen maar er zal ook meer rust zijn.
Ze weet dus eigenlijk niet wat ze wil.
Gaia en ik praten nog even door over de voor- en nadelen.

Daarna laat Gaia me meerdere herkenbare dingen zien in huis en vertelt ze dat ze door omstandigheden zich kaal is gaan plukken, maar daar toch wel weer mee wil stoppen omdat ze nog lang niet de aarde wil verlaten. En heeft begrepen dat ze nu vatbaarder is voor ziektes.
Natalie doet er uiteraard alles aan om ervoor te zorgen dat deze gewoonte bij Gaia weg gaat.

Natalie, je vraagt aan mij of ik Gaia wil vragen of ze jaloers is op de andere vogels omdat zij wel kunnen vliegen.
Ik kan deze vraag niet voorleggen, daar dieren geen gevoel als jaloezie kennen.
Besef dat jaloezie, afgunst, haat enzovoort puur menselijke eigenschappen zijn en voor dieren totaal vreemd.
Maar Gaia liet al eerder weten dat ze het helemaal niet erg vindt. Wel had ik haar uitgelegd dat, wanneer ze de veren terugkrijgt ze kan gaan vliegen en daar haar energie in kwijt kan.

Ik kreeg als advies door dat het goed is om Gaia een innerlijke reiniging te geven.
“Mooie Gaia, ik heb gemerkt hoeveel energie jij via mij tot je nam tijdens de meditatie. Ik hoop dat deze energie helpt om je veren terug te laten groeien.”

Ze kijkt naar rechts en kan op die manier naar buiten kijken, ze houdt van de natuur en vindt het altijd fijn als er de geur van bloemen is.

“Ik wil jou heel hartelijk bedanken voor ons contact en je vertrouwen.”

Nadat ik om Gaia een rode beschermlaag heen heb gevisualiseerd nemen we afscheid van elkaar.

“Moge de Kracht van Licht en Liefde met je zijn, knapperd.”

“Welkom terug lieve Coco.”
Coco houdt nog steeds afstand. Hij is intellectueel maar ook behoorlijk introvert. Zoals jij zelf ook al ervaren zal hebben Natalie.
“Natalie vraagt zich af hoe het komt dat jullie contact minder is, weet jij dit wellicht?”
Volgens Coco wordt hij nog geblokkeerd door Cashew.  Cashew ziet zich als jouw partner Natalie, en Coco mag daar niet tussen komen.
“Oké? Maar heb jij dan het gevoel dat het summiere contact met Natalie ook komt omdat Natalie wellicht onbewust nog niet zulke sterke liefdevolle gevoelens voor jou heeft? Dat gevoel krijg ik hier namelijk wel bij.”
“Ik voel zeker wel haar liefde voor mij, maar ik merk ook dat ze veel meer bezig is met Cashew. Cashew dwingt dit ook af. Ik kan en mag daar niet tussen komen.”
Coco weet in deze zijn plaats maar is daar niet ongelukkig onder.
Grappig eigenlijk dat ik wel hij zeg maar Coco voor mij zeer vrouwelijk aanvoelt.
Naderhand vertelde Natalie me het volgende: Grappig dat je zegt dat je voelt dat Coco vrouwelijke energie heeft want ze is ook een vrouwtje. Je kan bij parkieten pas na een aantal maanden zien of het een mannetje of een vrouwtje is. De fokker dacht dat het een mannetje was maar toen ik twee weken later terugkwam met een foto zei hij dat het een vrouwtje was.

“Coco, jij bent nog erg jong, nog in kindertijd van je leven. Je voelt zeer bescheiden aan. Hoe is je leven op dit moment?”
Natalie, ik stel deze vraag aan Coco, omdat ik merk dat je beide vogels hetzelfde aanbiedt terwijl ik de indruk krijg dat Coco hele andere behoeftes heeft dan Cashew.
Cashew voelde voor mij aan als de werker, gebruik makend van zijn lichaam. Terwijl Coco de denker is, gebruik makend van zijn hersens.
Coco laat me weten dat hij denkspelletjes zeer belangrijk vindt. Hij zou meer met zijn hersens willen kunnen werken.

“Lieverdje, je woont nu bij Natalie zonder Gaia, hoe vindt jij dat?”
Hij kijkt op en vraagt zich af wat ik bedoel, omdat hij Gaia toch echt nog bij zich ziet.
“Jullie zijn dus nog niet verhuisd?”
“Bijna.”
Hij heeft geen hele sterke band met zowel Gaia als Cashew. Dus als hij straks zonder Gaia verder leeft is dit voor hem niet zo’n probleem.

“Stoere Coco, is er verder iets wat je graag wilt doorgeven?”
Hij is altijd heel braaf. Complimenten daar voelt hij zich wel fijn onder maar hij krijgt dit, in zijn ogen, minder dan Cashew.
Antwoord van Natalie: Grappig wat je zegt dat Coco minder complimenten krijgt, dit komt inderdaad omdat Cashew alle aandacht opeist.
“Waarschijnlijk lijkt dit voor jou zo, omdat Cashew veel meer aandacht opeist liefje. Natalie zal van jou net zoveel houden als van de andere vogels.”
Een diepe zucht. Coco voelt aan als een jonge ziel die nog veel te leren heeft.
Hij is snel blij en tevreden, maar toch ook wel een beetje té snel tevreden. Hij wil gewoon altijd goed doen en daarmee doet hij zichzelf soms ietsjes tekort. Maar dit is een levensles, een leermoment in zijn leven, waar hij volop mee bezig is.

“Ook jou wil ik heel hartelijk danken voor ons contact en je vertrouwen.”

Nadat ik een gele beschermlaag om hem heen heb gevisualiseerd nemen we afscheid van elkaar.

“Dag mooie Coco, het ga je goed in Lichte, Liefde met Kracht en een Lach.”

Een hele stoere machovogel komt aanvliegen op het moment dat ik Cashew uitnodig wederom met me te komen communiceren.
“Hallo Cashew, wat zit jij toch in je seksuele driften zeg. Natalie merkt dit heel sterk en vindt het een beetje zorgelijk worden.”
Ook nu maakt hij zich weer groot en laat merken de ‘man’ in huis te zijn en jou als zijn partner te zien, hierbij geen concurrentie wensend.
Je laat weten dat Cashew mee gaat voor knuffeltijd. Hiermee geef je hem onbewust veel meer macht dan dat hij nu aankan.
Cashew is op dit moment erg gefrustreerd. Zijn seksuele driften worden niet bevredigd. Die frustratie in zijn lichaam bouwt zich op.
Kijk uit dat Cashew zich niet ook kaal gaat plukken uit frustratie, of dat hij Coco niet als zijn rivaal gaat zien.
Het voelt goed om Cashew een natuurlijk middel te geven dat hem helpt zijn driften iets te temperen.
Daarnaast zal Natalie Cashew moeten laten inzien dat ze niet zijn partner is.
Natalie vroeg zich af waarom Cashew niet in zijn kooi wil:  Als hij in zijn kooi is dan heeft hij niet de vrijheid om daar te zijn voor Natalie. Dan kan hij geen potentiële concurrenten op afstand houden. Cashew voelt zich gelijk aan Natalie.

“Mooie knappe Cashew, ik wil toch heel graag van jou zelf horen hoe Natalie ervoor kan zorgen dat jouw seksuele gefrustreerdheid weggaat. Dit kan voor jou toch ook geen pretje zijn om zo te moeten leven.
Daar komt bij dat jij steeds agressiever wordt richting Natalie.”
Weer eigenlijk hetzelfde antwoord:
jij kunt hem niet helpen met zijn seksuele uitbarstingen. Hiermee word bedoeld dat hij niet aan zijn trekken kan komen bij jou en dat maakt het alleen maar erger, daar hij jou als zijn partner ziet.
Hij kan niet paren en dat is op dit moment het enige wat hij wil.
Door de komst van Coco is dit gevoel verergerd. Hij wil dé man zijn namelijk.
Gelukkig is Cashew (nog niet) agressief tegen Coco, maar tegen jou.
Jij bent degene die hem kan helpen hiermee.
Hoe? Eerlijk gezegd zou ik het zo 1,2,3 niet weten. Vraag ik het Cashew laat hij alleen maar weten zich voort te willen planten, een vrouwtje te willen dus.
Als Coco een volwassen man is geworden zal de seksuele frustratie bij Cashew wel tot het verleden moeten horen anders heb je kans dat er problemen komen.

Volgens Cashew heeft hij voordien samen met nog een vogel in een klein hokje gezeten, wachtend totdat iemand hem wilde kopen.

“Lieve Cashew, je mag en kan Natalie niet meer zo agressief benaderen. Je doet haar hiermee pijn én verdriet.”
Hij haalt z’n schouders er een beetje bij op. Niet dat hij jou niet liefheeft, maar op zulke momenten zijn z’n oerinstincten hem téveel de baas.
Zowel Coco als Cashew hebben mij herkenbare dingen laten zien. Cashew liet me vooral zien hoe Natalie eruitziet.

“Ik hoop dat Natalie de juiste middelen weet te vinden om je door deze seksuele frustratie heen te leiden, zodat jij ook een onbezorgd en gelukkig leven kan gaan leiden.”

Het opgeven van het eten en het herkauwen is een indirect resultaat hiervan Natalie. Hij is vanbinnen zo’n wervelwind. Kan geen rust vinden.

“Mag ik ook jou heel hartelijk danken voor je vertrouwen en ons contact.”

Een oranje beschermlaag visualiseer ik om Cashew heen.

“Dag mooie Cashew, het ga je goed in Licht, Liefde en met Kracht.”

Gaia is geboren op 21 december 2016 en is donderdag 17 januari 2019 overleden. Natalie heef haar in laten slapen omdat ze nog maar 20 gram woog en helemaal kaal was. Ze wilde alleen nog maar in mijn hand zitten omdat ze het koud had en diarree had.
Natalie heeft er alles aan gedaan om Gaia zo’n goed mogelijk leven te geven maar Gaia was al vanaf haar geboorte toch niet helemaal in orde.
Ze heeft gelukkig gene pijn geleden. Gaia heeft maar kort hier op aarde geleefd als vogel Gaia, toch heeft ze een fijn leventje gehad en haar levenslessen bij Natalie mogen leren.
Rust zacht lieve Gaia.

Deze dieren zijn nu energetisch afgesloten voor communicatie.

Wil jij zelf voor jouw dier een gesprek aanvragen?
Wil jij zelf leren om met dieren te communiceren?

Mail naar info@dezomerhof.nl
Wij helpen je daar met liefde verder.

Over de schrijver
Reactie plaatsen