Dierentolk Marjon in gesprek met: een papegaai.

Dierentolk Marjon in gesprek met: een papegaai.

De eerste keer dat ik met deze stoere bink in contact kwam waren de vragen allesbehalve fijn voor hem. Tenminste, zo voelde het op de één of andere manier. Ik wist van de leefomstandigheden van Bink niks, ook wist ik niet waaróm deze vragen gesteld werden. Dit werd me pas duidelijk nadat ik een terugkoppeling had ontvangen van de aanvraagster.

De vragen gingen vooral over de veranderde woonomstandigheden van Bink. Dat hij door omstandigheden veel alleen zat, en hoe hij dit ervoer. Of hij meer open stond voor het alternatief: een ander gezin. Maar dan zou hij 2 uur moeten rijden en bij, voor hem, vreemde mensen moeten gaan wonen.

Verder wilde de aanvraagster graag weten hoe het met zijn gezondheid gaat, hij is namelijk al bejaard.

Op het moment dat ik met Bink contact krijg valt het me op hoe goed zijn gehoor ontwikkeld is. Vaak zit hij te luisteren naar de geluiden om hem heen, hij is altijd nieuwsgierig waar het geluid vandaan komt en wil de betekenis ook graag weten.
Bink is een gezellige kletskous en vertelt me heel veel. Hij laat me weten dat de laatste jaren ook veel tegen hem gebabbeld wordt.

Ook weet hij te vertellen dat hij het lievelingetje van de partner van de vrouw is geweest. De partner is niet meer in leven, zo laat Bink me weten. En dan vertelt Bink me opeens dat hij ook niet meer bij de vrouw woont nu. Het huis waar hij nu verblijft is veel lichter. En nog meer herkenbare dingen over het huis vertelt hij me.

Bink heeft veel jeuk en irritatie aan zijn huid, hij zelf weet niet zo goed waardoor dit komt. Wel weet hij me te vertellen dat de warmte in huis niet prettig aanvoelt.
Bij deze vraag krijg ik ook ’n tip binnen, namelijk om Bink een kuurtje van spirulina te gaan geven.

Bink laat me het geblaf van een hond horen en hij zelf schijnt ook een beetje te kunnen blaffen.
Dan gaan we terug naar de hamvraag: of hij het erg vindt om vaker alleen te zijn, of dat hij liever naar dat nieuwe gezin zou willen verhuizen.
Bij Bink voel ik geen verveling, wel een afwachtende houding. Ik heb hem uitgelegd dat hij niet meer terug kan naar zijn vrouwtje. Bink blijft stil, het dringt nog niet zo goed tot hem door. Ik geef hem de ruimte en stuur ondertussen veel energie naar hem.

Verdriet, verwondering, nieuwsgierigheid, leegte, dit alles passeert de revue. Zijn gedachte hierover is zó verdeeld.
“Zie ik mijn mens dan nooit meer?”
“Ik vermoed van niet Bink.” En opeens voel ik een knoop in zijn maag.
Ik voel opstandigheid en ook iets anders. Het lijkt erop dat het anders zal gaan lopen dan de mensen nu vermoeden. Bink zelf dacht tot nu toe ook steeds dat het maar tijdelijk was en hij weer bij zijn vrouwtje kon gaan wonen.

Zo hebben Bink en ik nog geruime tijd zitten praten over de voor- en nadelen. Maar steeds voel ik in mijn achterhoofd dat hij dichter bij zijn oude huis zal gaan wonen dan iedereen nu vermoedt. Een heel bizar gevoel. Alsof er iets staat te gebeuren wat niemand nog voorziet.

En wat waren deze gevoelens toch waar, zo bleek naderhand.
Hier een beetje feedback van de aanvraagster:
Wat is er veel gebeurd sinds jouw verslag! We hebben de woorden van Bink erg serieus genomen, het raakte ons erg!

Goed nieuws: Bink gaat een dezer dagen verhuizen. Hij gaat naar het nieuwe huis van zijn vrouwtje en daar weer samen met haar wonen!
Het was eerst niet de bedoeling dat ze weer zelfstandig zou gaan wonen, maar ze is zó wonderbaarlijk opgeknapt dat ze dit wel weer kan.

De aanvraagster vraagt me of ik nogmaals met Bink wil gaan communiceren en hem daarbij ook wil voorbereiden op de rit en verhuizing. Hij komt dan niet meer in zijn oude huis te wonen maar wel samen met zijn vrouwtje in een nieuw huis.
Er wordt goed voor Bink gezorgd tijdens de bijna 2 uur durende rit.

Je zult begrijpen dat ik zó blij ben voor Bink, en wil graag nogmaals in contact met hem…

Over de schrijver
Patries Pompe
Door

Patries Pompe

op 27 Jul 2020

Wat een heerljjk verhaal met een goed en gelukkig eind!

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 27 Jul 2020

Ja, fijn hè Patries?! Dank je voor je reactie!

Ria Vermeulen
Door

Ria Vermeulen

op 27 Jul 2020

Geweldig! Wat mooi om te doen.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 28 Jul 2020

Dank je Ria, dat is het zeker!

anne
Door

anne

op 27 Jul 2020

Het is altijd zo mooi dat die beesten je vertrouwen. Ik heb mijn katten ook laten lezen , hierdoor kwamen we er achter dat onze Fred niet op zijn plaats was bij ons. Hij heeft nu een nieuw huis en heeft de volledige aandacht.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 28 Jul 2020

Hoi Anne, wat mooi en knap van jou dat je Fred een nieuw huis hebt kunnen geven, waar hij beter op zijn plaats was. Dat is echte liefde!

Brigit
Door

Brigit

op 28 Jul 2020

Bink gelukkig, en zijn vrouwtje ook fijn dat ze weer samen zijn.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 28 Jul 2020

Ja hè, Brigit, daar zijn wij ook zo blij mee!

Susan
Door

Susan

op 28 Jul 2020

Wow een gesprek met een gouden randje. Prachtig om weer te lezen ❤️❤️❤️

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 28 Jul 2020

Dankjewel Susan! Wat blijft het toch mooi hè, dat communiceren met dieren!

Esselien
Door

Esselien

op 29 Jul 2020

Wat een prachtig werk heb je verricht!

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 29 Jul 2020

Dankjewel Esselien, voor je lieve reactie. We geven het door aan Marjon!

Astrea
Door

Astrea

op 29 Jul 2020

Wat een mooi verhaal en vooral dat het goed komt, met zowel de papegaai als dat het weer goed gaat met zijn eigen vrouwtje waar hij jaren gewoond heeft. Ik raak altijd emotioneel bij die verhalen ook dus als ze goed aflopen. Ben eigenlijk stiekem ook wel benieuwd naar het vervolg. En wat ik ook mooi vind is dat de aanvraagster een ander mens is dan het vrouwtje van de papegaai, dat vind ik ook bijzonder en super lief dat ze dat door voor de Papegaai. Marjon heeft mijn katten ook gelezen en super lief mens is zij.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 30 Jul 2020

Dankjewel Astrea, voor je lieve reactie. Wij zijn ook heel blij met Marjon!

wendy
Door

wendy

op 01 Aug 2020

ik kreeg tranen in mijn ogen. Ik ben zo blij voor Bink dat hij bij zijn vrouwtje mag blijven!

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 01 Aug 2020

Wat lief, Wendy! Wij zijn er ook zo blij mee! Dankjewel voor het delen.

Desiree Hartong
Door

Desiree Hartong

op 08 Aug 2020

Bijzonder mooi dat jullie Bink en vrouwtje op deze manier konden helpen. Ik geloof ook zeker dat de communicatie ook helend is geweest voor beiden.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 09 Aug 2020

Dankjewel Desiree. Wij geloven dat ook zeker! Een fijne zondag!

Angelique
Door

Angelique

op 05 Sep 2020

Wat een mooi verhaal. En wat fijn dat hij weer bij zijn vrouwtje kan gaan wonen. Wat zal hij blij zijn! En voor het vrouwtje ook heel bijzonder om haar maatje weer bij zich te hebben.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 06 Sep 2020

Ja hè Angelique?! Wij waren ook heel blij met deze uitkomst!

Reactie plaatsen