Artikel in de Margriet

Artikel in de Margriet

We schrijven juli 2010. Deze maand zijn we in België. In de buurt van Brugge geven we dit keer de cursus in het Babyfluisteren. Nog niet zo lang geleden heeft er over De Zomerhof een artikel in de Margriet gestaan. Een artikel over Babyfluisteren en het Communiceren met  Dieren. En dat maakte dat we nu bij onze zuiderburen werden uitgenodigd.
Ook hebben wij dit leuke artikel dat in de Margriet stond, speciaal voor jou ingescand! Die wil jij toch ook lezen?

Het artikel in de Margriet lezen?

Ben jij nou ook zo nieuwsgierig naar het artikel dat in de Margriet stond? Wij hebben hem speciaal voor enthousiastelingen ingescand. We willen het graag met jou delen!

Lees hier het hele ingescande artikel over De Zomerhof in de Margriet

Voorstelrondje

Graag horen wij tijdens het voorstelrondje hoe de mensen bij ons zijn gekomen. En dan bedoelen we niet: met de bus of met de auto, maar hoe ben je ertoe gekomen om deze cursus bij ons te gaan volgen. Een aantal cursisten geeft aan: via de nieuwsbrief of via iemand die deze cursus al bij jullie heeft gevolgd. Maar, en dat is natuurlijk ook heel leuk, een aantal geeft aan dat ze door het artikel in de Margriet op het idee zijn gekomen.

Annemarie lijkt het allemaal net iets anders te verstaan dan wordt gezegd. Zij verstaat telkens: door het artikel van Margriet.

Namenrondje

Na het voorstelrondje gaan we elkaars namen leren kennen. Met een foefje (we gooien Ior over) weten we binnen 5 minuten de namen van alle cursisten. En ook kennen zij de namen van elkaar dan meteen. Vaak wel althans. En dat werkt toch wel plezierig. Niks zo knullig als telkens de namen van je mede-cursisten vergeten. Zo spreekt de ervaringsdeskundige. Bovendien maakt het dat allemaal natuurlijk veel persoonlijker.

Goed, het namenrondje gaat beginnen en al gauw krijgt Annemarie, Ior in handen. Ze heeft altijd moeite met het onthouden van namen, maar de mijne weet ze gelukkig nog: Margriet.
Lachsalvo in de club.
Nathalie heeft pret voor tien. Deze doet er nog een schepje bovenop en gooit Ior naar – het kan niet missen – Margriet.
Vanaf dat moment sta ik in België bekend als: Margriet.

Ik kan niet wachten tot iemand mij het knuffelezeltje weer toegooit en moet echt even geduld betrachten tot de naam Margriet weer wordt geroepen.
Ha! Mijn wraak zal zoet zijn.

Terwijl ik Nathalie aankijk, omdat ik het ezeltje naar haar ga gooien, opent ze haar handen al om het nietsvermoedend op te vangen. Haar ogen twinkelen nog van “Margriet”.
Vanaf het moment dat Ior in haar schoot landt, heet Nathalie in België: Libelle.

Kun je als dierentolk wel een cursus in het Babyfluisteren geven?

Lijkt het jou leuk om bij “Margriet” en “Libelle” een cursus in het Babyfluisteren te komen volgen? Het is echt bijzonder wat je gaat leren. Eigenlijk verschilt het Babyfluisteren nauwelijks van het Communiceren met  Dieren. De verhalen die we erbij vertellen, de voorbeelden die we geven, en de cursusmaterialen zijn natuurlijk anders. Maar in feite zijn de cursusmethodes identiek.
En zijn wij als dierentolken wel capabel genoeg om een cursus  Babyfluisteren te geven?
Nou, me dunkt. Ik ben zelf moeder, weet wat het is om een kindje bij me te dragen. Zelfs Derek Ogilvie weet niet wat dat is. En hij is toch ook bekend Babyfluisteraar?
Daarbij heeft Nathalie haar sporen verdiend in de jeugdhulpverlening.
Hoewel deze site en veel van onze berichten ‘dieren’ centraal hebben staan, komen onze Babyfluisteraars tijdens de cursus echt niets tekort. Ik zet dit erbij omdat we daar soms vragen over krijgen: “Het gaat allemaal over dieren bij jullie. Kom ik wel aan mijn trekken als ik de cursus  Babyfluisteren doe?” Ja, ik denk dat je volledig aan je trekken komt tijdens de cursus  Babyfluisteren.

Nog een artikel in de media?

Binnenkort verwachten we weer een groot artikel in de media. In de cursus van komende oktober is nog plaats. Ik wil helemaal niemand opjagen maar binnen nu en drie weken kan de oktobergroep zomaar vol zitten. Gewoon als tip. Kijk maar wat je ermee doet. En daarbij, wellicht ook niet onbelangrijk … is onze cursus  Babyfluisteren momenteel nog € 150,- goedkoper dan onze Cursus in het Communiceren met  Dieren. Die prijs wordt na oktober 2014 bijna gelijkgetrokken met onze Cursus in het Communiceren met  Dieren dus dan komt ie op € 595,-. Tel uit je winst.

Lees je dit artikel na oktober 2014, misschien heb je dan iets aan onze tips om zelf met dieren te kunnen communiceren. Het E-book voor het babyfluisteren is nog niet klaar maar daar wordt aan gewerkt. Misschien helpen we je hiermee toch een stukje op weg: Zelf met dieren praten. Het is gratis. Geen kleine lettertjes.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Harvey
Door

Harvey

op 27 Feb 2015

Zojuist heb ik het artikel gelezen en ook het artikel in de Margriet. Ik sta behoorlijk sceptisch ten opzichte van mediums en fluisteraars. Wel vond ik het interessant om te lezen hoe iemand ontdekt dat hij deze gave heeft. Om over zo'n ommekeer in iemands leven te lezen. In communicatie met dieren kan mijn verstand (haha ratio) een heel eind meegaan. Maar communiceren met bomen gaat mij te ver. Bomen hebben toch helemaal geen zenuwstelsel? Ik ben echt benieuwd hoe anderen hierover denken.

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 12 May 2015

Hallo Harvey, ik kan me voorstellen dat het communiceren met bomen wat vreemd op je overkomt. Maar het communiceren heeft niet zozeer met het zenuwstelsel te maken, maar alles met energie. En elk levend wezen heeft een bepaalde energie om zich heen. Ook bomen hebben dat dus en daarom kun je op energetisch niveau met bomen communiceren.

Dick Karthaus
Door

Dick Karthaus

op 03 Nov 2018

bomen hebben,zoals ieder levend wezen een aura, een electromagnetisch veld. Maja Kooistra schreef o.a, De kracht van bomen: LEZEN!

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 04 Nov 2018

Dankjewel voor deze tip, Dick!

Agnes
Door

Agnes

op 23 Sep 2015

Kan niet wachten tot ik de cursus kan gaan volgen bij jullie van dierentolk .

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 23 Sep 2015

Spannend hoor, Agnes. Je bent van harte welkom!

Ilze
Door

Ilze

op 11 Aug 2017

Leuk stuk! Interessant!

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 14 Aug 2017

Dankjewel voor je lieve reactie, Ilze!

Annelies
Door

Annelies

op 31 Dec 2019

Onleesbaar. Veel te kleine letters

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 31 Dec 2019

Je kunt de tekst iets vergroten door erop te klikken, Annelies. Misschien helpt dat?!

Reactie plaatsen