Zeeschildpadden op kniehoogte

Zeeschildpadden op kniehoogte

4/2/2011 Vandaag weer de baaien afgereden. Geen dolfijnen, noch
walvissen. Wel op kniehoogte tussen veel zeeschildpadden doorgewaad,
schildpadden van 30 tot 65 cm. Wow, wat zijn ze prachtig mooi en wat
zwemmen ze sierlijk. De Zeeschildpadden op kniehoogte.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Elise
Door

Elise

op 27 Jan 2015

Jeetje, waar was dat? Dat vind ik wel heel interessant! En welke baaien bedoel je daarmee? Ik ben dol op schildpadden. Toen ik nog een klein meisje was had ik ook waterschildpadjes. Met van die rode wangetjes. Ik had ze in een plastic bak met een soort eilandje en een plastic palmboompje in het midden. En ze aten gedroogde maden, als ik mij goed herinner. Toen had ik in de dieren encyclopedie gelezen dat ze zand nodig hadden om hun eieren te begraven. En toen ging ik terug naar de dierenwinkel. Ik had aan mijn moeder gevraagt hoe dat nou heette als ze jonkies zouden krijgen. Paren had mijn moeder gezegt. Dus ik terug naar de dierenwinkel en gezegt dat ik een andere bak wilde. Eentje waar ook zand bij kon zo dat ze als ze gepaart hadden, daar hun eieren konden begraven. Wist ik veel dat mijn schildpadden nog baby's waren. Ze waren zelf nog maar net uit het ei. Hahaha!

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 28 Jan 2015

Wat een verhaal Elise! Nou, met jouw kinderlijke onschuld zat het toen nog wel goed ;-) En wat lief dat jouw droom was dat ze kleintjes gingen krijgen. Echt schattig. Wij zijn op Hawaï geweest. Hawaï is een eilandengroep van ik geloof 7 eilanden. Wij waren op het grootste eiland: Cona. Heb je daar iets aan?

Reactie plaatsen