Wil jij dat Minister Edith Schippers aftreedt?

Wil jij dat Minister Edith Schippers aftreedt?

Wil jij dat Minister Edith Schippers aftreedt?
Afgelopen week verscheen onze huidige Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op het internet in een filmpje waarin zij de leden van de Vereniging tegen Kwakzalverij toespreekt. De woorden van Minister Edith Schippers zijn ongepast gebleken, ongenuanceerd en beledigend voor hen die wel degelijk baat hebben bij complementaire en preventieve geneeskunde.

Vorm je eigen mening naar aanleiding van het bewuste filmpje:

Citaat:
“Het uitgangspunt in de Nederlandse gezondheidszorg is dat bewezen resultaten en aantoonbare werkzaamheid de basis moeten zijn van medisch handelen”, zegt Minister Schippers bijvoorbeeld in haar toespraak.

Yvo Smulders, hoogleraar Interne Geneeskunde bij het VU medisch centrum, zegt het volgende over Evidence Based Medicines:

Binnen een week al bijna 10.000 handtekeningen verzameld

Ook onze achterban van dierenliefhebbers, voelt zich door deze minister behoorlijk tekortgedaan, zo blijkt. Onze mailing en die van een aantal internetcollega’s heeft nogal wat stof doen opwaaien. Er is massaal gereageerd op de oproep om bij onze regering het aftreden te eisen van deze minister. In een week tijd tikt de teller bijna 10.000 handtekeningen aan …

Reacties op Facebook

De afgelopen week stroomde onze mailbox vol met verontwaardigde en boze reacties van onze lezers. Ook de Facebook-post die wij hierover plaatsten, werd veelvuldig gedeeld.

Middeleeuwse heksenjacht

Reden voor ons om toch nog dit artikel te publiceren over de kwestie Minister Edith Schippers en haar Middeleeuwse heksenjacht zodat je alsnog de gelegenheid krijgt om jouw mening te geven. Helemaal griezelig wordt het natuurlijk nu Hans Wiegel heeft aangegeven dat Edith Schippers een waardig opvolger voor premier Rutte zou zijn.

Dekking van alternatieve geneeswijzen door de ziektekostenverzekering

Over ziektekostenverzekeringen zegt Minister Schippers het volgende: “Ik stoor me eraan dat je bij het afsluiten van een aanvullende ziektekostenverzekering vaak niet eens kan kiezen voor een pakket zonder vergoeding van alternatieve geneeswijzen”.

En in hoeverre worden alternatieve geneeswijzen dan vergoed?

Nauwelijks. En als ze al worden vergoed, kon je bij CZ in 2013 bijvoorbeeld 4 behandelingen ondergaan in een heel jaar. En dan was het potje leeg.
Waar reguliere behandelingen volop worden vergoed en waarvan, omdat het ‘gratis’ is, volop gebruik van wordt gemaakt, lijkt complementaire zorg meer en meer een luxe artikel dat alleen beschikbaar is voor mensen met een beter gevulde portemonnee.
Ondanks het groeiend aantal mensen dat gebruik wil maken van alternatieve behandelingen, en ondanks de bewijzen van de werking ervan, wordt de vergoeding van alternatieve geneeswijzen in 2014 nog meer teruggeschroefd.

Ben jij klaar met deze Minister Edith Schippers?

Dan kun je hier de petitie tekenen die Yvonne van Stigt heeft opgesteld om het aftreden Minister Schippers te eisen.
Teken dan de petitie in deze link

Anoniem tekenen kan ook.

Hebben jij en je dieren baat bij alternatieve geneeswijzen?

Ga jij, als één van jullie iets mankeert, eerst naar je huisarts/dierenarts of eerst naar iemand die alternatief geneest? Het is belangrijk dat bekend wordt hoeveel mensen en dieren daadwerkelijk baat hebben bij complementaire geneeswijzen.
Reageer daarom op dit artikel. Schrijf je frustratie van je af.

Hebben jij en je dieren baat bij alternatieve geneeswijzen?

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Marian van Zwieten
Door

Marian van Zwieten

op 20 Jan 2014

Wij hebben heel positieve ervaringen na het behandelen van onze hond met acupunctuur

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 24 Jan 2014

Fijn om te lezen Marian! Tja, dieren doen niet aan een placebo-effect he? ;-)

Reactie plaatsen