Wijze vossen-les

Wijze vossen-les

15/3/2011 Wijze vossen-les : Vandaag bespreken we een belangrijk samenwerkingsverband met een doorgewinterde dierenhealer die onder de vlag van De Zomerhof cursussen gaat geven. We hebben een goed gevoel bij deze dame en hebben een aantal mensen gesproken die bij haar zijn geweest en met haar weglopen. Dit soort contacten zijn ons dierbaar. Het voelt wederzijds respectvol. We staan op een lijn: we gaan voor een betere wereld voor mens en dier.

’s Avonds maken we een wandeling door ‘ons’ natuurgebied: het Luna-rondje. Het is een heerlijk moment om de dag te evalueren.

Wijze vossen-les

Als we de hondjes ieder hun konijn willen geven, blijkt er nog maar 1 konijn te zijn. Het andere is weg. En dan herinneren we ons het geblaf van Liza gisteravond. Er moet een wild dier zijn geweest dat hier op het konijn is afgekomen. En dat kan eigenlijk alleen een vos zijn geweest, denken wij. Zeker als we bijna alleen het velletje nog aantreffen van het betreffende konijn. Het is uit de plastic zak gehaald en bijna helemaal opgepeuzeld.

Dit is foute boel. Hiermee hebben we de vos uit zijn leefgebied gelokt en hem in gevaar gebracht. Dit is echt niet de bedoeling. Het is een wijze les voor ons: mochten we nog een keer een ree vinden of iets anders groots dat niet in 1 keer op kan: we kunnen het niet meer buiten laten liggen. Zelfs geen konijn dat we laten ontdooien.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Harvey
Door

Harvey

op 26 Feb 2015

Hoi, vossen, geweldige dieren. Ik heb vorig jaar een Nederlandse documentaire gezien over de vos. Was hartstikke interessant. Nou waarschijnlijk blijft deze vos wel weg als hij een paar keer tevergeefs is teruggekomen voor een lekker makkelijk hapje.

Laura
Door

Laura

op 26 Feb 2015

Ja, wat zijn ze prachtig he Harvey? En inderdaad zo slim ook! Weet je de naam van de documentaire nog? Dank je wel voor je reactie!

Reactie plaatsen