Welke pup past het best in ons gezin?

Welke pup past het best in ons gezin?

Daar zitten we dan, dochter Fabienne en ik. Temidden van negen veel te leuke pups met ieder hun eigen kleur halsbandje. Zoet! We hebben een missie. Welke pup past het beste in ons gezin? Ik was er al bang voor. Volgens mij passen ze allemaal. Maar hoe kies je uit al die heerlijke hummeltjes?

Ieder z’n ding

De een laat zien hoe ondernemend hij is, lekker avontuurlijk. De ander heeft inmiddels een strikdiploma. Of denkt dat. Handig. Een ander schatje laat zien hoe grappig ze is. Je loopt gewoon over een groot afgezet stuk gras waar alle ruimte is. Er staat één paal, de droogmolen. Daar loop je natuurlijk flink tegenaan. ‘Zo, aandacht is binnen.’ Ik meen ook een kei in mindfullness ontdekt te hebben, heerlijk. En dan hebben we het nog niet over de hoge aaibaarheidsfactor. Eén typje in het bijzonder demonstreert hoe geweldig graag ze knuffelt. Tsja, die mag ook mee!

Gegarandeerd een geweldige prijs

Je had mij ook een dag kunnen laten zitten. Of twee weken. Kiezen is nooit mijn sterkste kant geweest. Ken je dat gevoel van door een Franse supermarkt struinen, afdeling toetjes? Echt, ik kom met niets terug. Teveel keuze. Gelukkig weet ik dat we nu in ieder geval wel in de prijzen vallen. En hoe!

Zo moeder, zo dochter

Niet dus. Dochterlief is doortastender. Zodra ze tussen de puppies gaat zitten, komt een lieverdje naar haar toe. Ze gaat recht voor Fabienne zitten en kijkt haar vol bewondering aan. Ik zie Fab smelten. Aan het einde van onze date mag iedereen zijn voorkeuren doorgeven. Daarmee gaat huize Zomerhof aan de slag.

Welke pup past het best in ons gezin?

Spannende dagen volgen. Wie gaat het worden? Welk pupje past het beste bij welk huisje? We vertrouwen volledig op de  Zomerhof en wachten vol spanning af. Geen enkele teleurstelling bij Fabke als het niet haar eerste match is geworden. Ons Sientje, het voelt zo goed. Het klopt helemaal. Sientje is er nog niet, maar speelt nu al de hoofdrol. Hoogtijdagen, nestdrang-stress… het hoort er allemaal bij. Nog een weekje!

Had jij ook last van positieve zenuwen voordat jij jouw dier op kon halen? Waar merkte je dat aan? Ik lees het heel graag als reactie onder deze blog.

 

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt. Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Reactie plaatsen