Wat kun je doen om een angstige hond te helpen?

Wat kun je doen om een angstige hond te helpen?

Wat kun je doen om een angstige hond te helpen?
Een poosje terug trof ik iemand in het park die een hond had die verschrikkelijk bang was. Bang voor andere honden, bang voor vreemde mensen, bang voor fietsen, bang voor waaiende bomen… Het hondje stond hier heel lichtvoetig op aarde. Maakte bijna geen contact ermee om dat het van de ene schrik in de andere schrik belandde. Het was gewoon zielig om te zien.

Wat kun je doen om een angstige hond te helpen?

Op verzoek van de vrouw, ging ik het gesprek aan met het dier. Ik voelde me meteen ‘unheimnisch’ worden. Ik voelde mij niet meer beschermd, ik voelde mij alleen op aarde, alles om mij heen was een gevaar. Eén ding was zeker: zoals dit hondje nu was, zou ik niet willen leven. Het leek op spitsroedenlopen maar dan niet wetende waar het gevaar vandaan kwam.
Voor mij was duidelijk dat dit hondje niet goed geaard was.

Een aardende meditatie zorgt dat jouw hond zich beter gaat voelen

Dieren die niet goed geaard zijn, kunnen zich gedragen zoals dit hondje. Ze geven hiermee in feite aan liever niet op aarde te willen zijn. En dat is ook wel te begrijpen. Hier op aarde is het niet fijn voor ze.
Om deze vicieuze cirkel te doorbreken, kun je je dier helpen. Je hond in dit geval.

Begin eens met het volgen van een aardende meditatie. Als het een klein exemplaar is neem je je hond op schoot. En als ie wat groter is, lijn je ‘m aan en houd je ‘m bij je. Terwijl je zelf de meditatie afluistert, houd je dit contact met je hond terwijl jij je hand op je hond legt.

Als je dit steeds vaker doet, zul je merken dat je dier hiervan gaat opknappen. Je hond gaat zich steeds fijner op aarde voelen en zal steeds minder schichtig worden.

Engelenessence

Naast aardende meditaties kun je ook de Engelenessence parfum gebruiken. Wanneer je jouw hond inwrijft met deze parfum leert zij weer goed aarden. De Engelenessence bestel je in onze webshop!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen