Wat kun je doen als je kat veel hoest of overgeeft?

Wat kun je doen als je kat veel hoest of overgeeft?

Wat kun je doen als je kat veel hoest of overgeeft?
Dat honden goede speurzoekers zijn en eten of snoep dat verstopt is altijd kunnen vinden is wel bekend. Maar dat katten het zoeken naar verstopt eten ook leuk vinden is nieuw voor mij.
Hoe kom ik hier nu zo bij, hieronder volgt het verhaal.

Wat kun je doen als je kat veel hoest of overgeeft?

Buiten het gewone vlees stond er ook altijd een bak met snoepjes voor de poezen klaar. Bodien begon al op 3-jarige leeftijd met hoesten en moest daarvoor elke dag een pilletje slikken. Nou was dat geen probleem, door de tartaar prakken en het was klaar. De dames Celina en Bodien kwamen op een leeftijd van 15 jaar waarbij ze veel gingen overgeven. En dat waren niet alleen maar haarballen maar ook vooral snoepjes en eten. Wat doe je dan? Je probeert ander voer, maar dat hielp niet zoveel.

Granen en suikers zijn slecht voor de kat

Mijn buurvrouw ging met haar kat, die ook begon te hoesten, naar een homeopathische dierenarts. Omdat poes de autorit geen pretje vindt ben ik meegegaan om haar door middel van healing rustig te houden. Het advies van de dierenarts was zo min mogelijk tot helemaal geen snoepjes te geven omdat hier granen in zitten waardoor katten gaan hoesten en braken. Tevens is het advies om de snoepjes te controleren op granen en suikers aangezien dit niet goed voor ze is.

De kat moet op een dieet, wat nu?

Het gevolg was dat mijn dames geen snoepjes meer krijgen. Dat gaat prima, het braken werd aanzienlijk minder. Maar de dames werden ook wel slanker en magerder. Tja, dat is het dan ook niet helemaal. Het advies van een dierenspeciaalzaak hierop was, ga elke dag overal een aantal verantwoordelijke snoepjes, zonder granen en suikers, verstoppen. Dan krijgen ze niet de kans om hier teveel van te eten zodat ze gaan braken en het houdt ze speels.

Snoepjes verstoppen

Elke dag loop ik nu op de meest vreemde plaatsen snoepjes te verstoppen, in de speeltunnels, bovenop de krabpaal, in kisten en ga zo maar door. Ze vinden het helemaal geweldig. Wanneer ik de snoepjes in de bakje doe, eten ze er maar 3 of 4 stuks uit en dan gaan ze zoeken waar ik de rest heb verstopt want dat vinden ze veel spannender. Het braken is aanzienlijk verminderd, ze zijn weer wat dikker geworden en heel speels. Bodien weigert het pilletje op wat voor een manier dan ook nog langer in te nemen, dus wie ben ik om dat met dwang te doen en ben daar dan ook mee gestopt. Ze heeft niet meer gehoest en het overgeven is ook aanzienlijk minder geworden.

Misschien is het inderdaad wel het overwegen waard om bij hoesten of overgeven is even te kijken naar het eten m.b.t. granen en suikers of om volledig over te stappen op Vers Vlees.

Wij hebben een e-book geschreven om honden gemakkelijk over te laten stappen op Vers Vlees, zodat zij het voer krijgen dat de natuur bedoeld heeft. Wanneer je het e-book Vers Vlees Natuurlijk voor honden aanschaft, krijg je vanzelf een mail wanneer het e-book Vers Vlees voor katten klaar is.
Download het nu en kies voor de gezondheid van jouw dier!

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt.Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Harvey
Door

Harvey

op 26 Feb 2015

Mijn poes hoest ook. Het verstoppen van gezondere snoepjes is een idee. Het zorgt voor afleiding en tevens krijgt ze de nodige lichaamsbeweging. Dat is wel handig want ze is een echte 'binnenkat'. Ik heb nooit zo nagedacht over kwaliteit van kattenvoeding. Geen gek idee om dat toch eens te doen.

Laura
Door

Laura

op 26 Feb 2015

Bedankt voor je reactie Harvey. Wat goed om de snoepjes te verstoppen en het proberen van vers vlees kan een heleboel verlichten. We kennen talloze katten die van chronische hoest of allergie afkwamen door het simpelweg overstappen op vers vlees.

Reactie plaatsen