Wat kun je doen als je hond niet thuiskomt?

Wat kun je doen als je hond niet thuiskomt?

Wat kun je doen als je hond niet thuiskomt?
Onlangs kregen we het bijzondere bericht van Femke. Femke heeft de cursus De Brontaal van de Dieren in augustus 2013 gevolgd op De Zomerhof. Ze schrijft:

Mijn zus heeft sinds twee weken een nieuwe poetsvrouw, die kwam voor de tweede keer langs. Aangezien ze bang is voor honden, vraagt ze aan mijn zus of ze de honden, voordat ze vertrekt, op te sluiten in een aparte kamer, zodat ze ze niet tegenkomt.

Dat doet mijn zus, maar ze vraagt aan de poetsvrouw om de honden vrij te laten als ze vertrekt, zodat ze niet onnodig lang opgesloten hoeven te zitten.

De poetsvrouw was klaar met werken

De poetsvrouw was klaar met werken op die bewuste dag en ze laat de honden uit de ruimte. Terwijl ze dat deed had ze de voordeur al wagenwijd opengezet om zelf te vertrekken. De beide honden sprintten uiteraard naar buiten, in plaats van naar de woonkamer. De grootste hond Flint kwam gelijk terug, maar de kleine hond Kay liep de straat op en de poetsvrouw kreeg hem niet te pakken. Vervolgens deed ze gewoon de voordeur dicht en vertrok naar haar volgende opdracht.

Uren lopen zoeken, zonder resultaat

Gelukkig had de buurvrouw dit gezien en zij belde mijn zus, die net die dag in Brussel zat voor haar werk. Mijn zus is gelijk vertrokken, in de trein gesprongen en ze was anderhalf uur later thuis. Zij is gelijk gaan zoeken naar Kay en heeft de hele buurt uitgekamd, maar zonder resultaat. Vervolgens heeft ze mij gebeld, ik ben naar haar toe gegaan en ik heb meegeholpen met zoeken. We hebben overal posters opgehangen en we hebben uren gezocht.

De paniek begint toe te slaan…

Ondertussen was het aan het stortregenen, we waren helemaal doorweekt en hadden het ijskoud, maar hetzelfde gold waarschijnlijk ook voor Kay, dus we bleven zoeken tot het donker werd en toen begon de paniek toe te slaan.

Wat moet je doen als je hond niet thuiskomt?

Ik contacteerde de Zomerhof en mijn vriendin Gerrie en vroeg om hulp. Zowel Nathalie als Gerrie gaven aan dat ik het e-book Vermissingen moest downloaden.

Ook moesten mijn zus en ik vooral rustig moesten blijven en plaatjes sturen naar Kay. Dat hebben we allebei gedaan. We vertelden hem dat hij het huis moest zoeken. We stuurden hem plaatjes van het huis met een grote vuurtoren op het dak en een grote lichtstraal. Ook zeiden we tegen hem dat hij het licht moest zoeken en daarheen moest lopen.

De hele nacht onzeker blijven

Mijn zus heeft de slaap niet kunnen vatten en heeft dit de hele nacht gedaan. En om 4.30u hoorde ze het geblaf van Kay bij de achterdeur, hij heeft zijn weg naar huis gevonden in het pikdonker! We zijn er zeker van dat dit komt door onze gezamenlijke inspanning!

Wat kun jij zelf doen om jouw dier of het dier van een vriend terug te krijgen? Download hier het e-book Vermissingen GRATIS voor de dieren die een extra lichtje naar huis kunnen gebruiken.

 

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt. Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Rosa
Door

Rosa

op 30 Apr 2022

Zo mooi dat ze het ontvangen, dat je ze een stem kunt geven en liefde

Joke van De Zomerhof
Door

Joke van De Zomerhof

op 01 May 2022

Ja hè Rosa?! Dat is heel erg fijn.

Reactie plaatsen