Wat kan een ziek paard duidelijk maken?

Wat kan een ziek paard duidelijk maken?
Onlangs ontvingen we de inspiratiemail van Belinda. Belinda heeft de cursus Communiceren met Dieren op De Zomerhof gevolgd. Sindsdien is ze blijven oefenen in het Communiceren met Dieren en heeft ze verschillende gesprekken gehad. Hieronder vertelt ze over haar gesprek met een paard die de ziekte van Lyme had.

Wat kan een ziek paard duidelijk maken?

Belinda schrijft:” Hier volgt mijn gesprek met een paard dat de ziekte van Lyme had. Inmiddels is zij ingeslapen, de lieverd.
Ik raakte met haar in contact doordat de eigenaresse vroeg of ik met haar wilde praten om te horen wat zij dacht en wilde.

De rode draad van het gesprek

Nadat ik contact met haar kreeg, was het enige wat zij zei “loslaten”. Het was de rode draad van het gesprek.  Zij bleef dat steeds maar herhalen. “Loslaten, loslaten, loslaten.” Ik heb haar vervolgens Reiki gestuurd en afscheid van haar genomen.

De vrouw bij het paard kon geen afscheid nemen

Toen ik dat aan de vrouw bij haar vertelde, kwam dit behoorlijk bij haar binnen en ze begreep direct wat haar paard bedoelde.
Zij kon haar paard niet loslaten en bleef maar allerlei dingen proberen om haar beter te maken.
Het heeft nog even geduurd voordat ze afscheid kon nemen van haar paard en hierna heeft ze haar in laten slapen.”
Wij zijn geraakt door dit verhaal en jij misschien ook wel. Heb jij ooit een gesprek gehad dat emotioneel zwaar was voor de mens bij het dier? We lezen het graag, zonder namen van de mens, als reactie op dit artikel.
Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt. Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Diana Wijnsouw
Door

Diana Wijnsouw

op 29 Jul 2022

Geen twijfel mogelijk : Belinda had het arme zieke paard goed verstaan.

Reactie plaatsen