Wat is mediteren?

Wat is mediteren?

Wat is mediteren? Mediteren is een spirituele oefening die in de basis heel makkelijk is. Met mediteren kom je tot rust, ervaar je stilte en kom je tot de kern van je bestaan. En het leuke is, iedereen kan mediteren. Jong en oud, vrouw of man. Wil je er meer over weten? Lees dan zeker dit artikel “Wat is mediteren?”

Wat is mediteren?

Zoals gezegd is mediteren een soort spirituele oefening waarin je vaak de stilte opzoekt in jezelf. Tijdens een meditatie zit of lig je in een gemakkelijke houding en probeer je jouw gedachten te kalmeren, al dan niet met behulp van een geleide meditatie. Over geleide- en niet geleide meditaties plaatsen we heel binnenkort een artikel.

In welke omgeving mediteer ik?

Zorg voor een ruimte waar je ontspannen kunt zitten en waar je niet gestoord kunt worden. Het prettigst is als de kamer niet al te fel verlicht is. Zorg dat je lekker zit en dat je geen last hebt van knellende kleding of iets dergelijks.

Wat doe ik wanneer ik mediteer?

Wanneer je een geleide meditatie volgt, volg je gewoon de stem van degene die de meditatie ingesproken heeft. Probeer je eraan over te geven en laat je heerlijk meevoeren in de meditatie van de verteller. Wanneer je een niet geleide meditatie volgt probeer dan eens te letten op je ademhaling bijvoorbeeld. Voel eens hoe jouw ademhaling gaat. Of ga eens rustig jouw hele lichaam langs, van voeten tot en met je hoofd, wees heel bewust met je aandacht bij de verschillende onderdelen van jouw lichaam.

Wat doe ik als ik afdwaal?

Tijdens een meditatie kan het regelmatig voorkomen dat je afdwaalt. We leven nu eenmaal in een hectische wereld en we hebben veel aan ons hoofd. Merk je dat je afdwaalt, accepteer dat dan en laat het vervolgens weer los. Probeer je weer te concentreren op datgene waar je mee bezig was (jouw ademhaling, de lichaamscheck of de geleide meditatie).

Wil jij graag heel gemakkelijk en fijn (leren) mediteren? Dan kun je alvast gratis kennismaken met onze 3 gratis meditaties. Op deze manier krijg jij een indruk van het gemak van mediteren. Al deze meditaties zijn ingesproken, zodat je bij de hand genomen wordt en heerlijk ontspannen kunt volgen. Het is een gratis cadeautje voor jezelf!

Krijg nu gratis toegang tot drie ingesproken meditaties!

Over de schrijver
Harvey
Door

Harvey

op 27 Feb 2015

Wat leuk al die aandacht voor mediteren. Belangrijk omdat je als ware even op de rem trapt. Niet alsmaar in de flow van het dagelijks leven door denderen. Gewoon van het moment genieten en niet bezig zijn met allerlei dingen uit het verleden. Je krijgt echt een andere kijk op de dingen.

Reactie plaatsen