Wat is het beste moment van de dag om met een dier te communiceren?

Wat is het beste moment van de dag om met een dier te communiceren?

Wat is het beste moment van de dag om met een dier te communiceren?
Als mijn antwoord is: elk moment van de dag, zie ik vaak vertwijfeling ontstaan bij de vraagsteller. Hoezo, hoeft mijn dier niet wakker te zijn? Moet hij niet rustig zijn? Kan het ook als hij speelt of als wij aan het wandelen zijn? Of zelfs als hij helemaal gefixeerd is op zijn eten en nergens anders oog voor heeft?

Communicatie op energieniveau

De communicatie die wij voeren met onze dieren, vindt op energieniveau plaats. Daarvoor heb je niet de fysieke attentie nodig van het dier. Energie is er namelijk altijd. Energie is er ook als het dier slaapt of als het in het park aan het wandelen is. Energie is er zelfs als het dier is overleden. Maar dat is een ander verhaal.

Dieren reageren anders dan mensen

Een kat gaat niet opeens opstaan als jij ermee in gesprek gaat.
Ook zal een paard niet zomaar uit de wei naar je toe komen lopen omdat jij je op hem afstemt.
En een hond gaat niet spontaan voor je zitten en je aankijken als jij contact maakt.

Grote kans dat deze gewoon doorslaapt of gewoon blijft doen waar hij mee bezig is: spelen, eten, slapen, dromen, snuffelen, bot begraven  … en dat terwijl jij met hem in gesprek bent.

Waarom reageren dieren anders dan mensen?

Maar hoe komt het dat dieren hun bezigheden niet hoeven te staken en mensen vaak wel als zij energetisch worden behandeld?
Dieren zitten nog dicht bij hun natuur. Zij zijn nog steeds gewend om al hun voelhorens alle kanten op te richten. Voor een dier is dat nog normaal. Zij kunnen op deze manier heel veel informatie tegelijk opvangen en uitzenden.
Ze moeten wel: ze moeten kunnen overleven …

Mensen daarentegen moeten zich vaak heel bewust concentreren op hun lichaam bijvoorbeeld als er op afstand contact met ze wordt gemaakt en als zij willen ervaren hoe het voelt als er energetisch iets met ze gebeurt. Wij zijn een stuk verder verwijderd van moeder natuur dan dieren dat zijn om energetisch contact van nature aan te voelen.

Wat is het beste moment van de dag om met een dier te communiceren?

Elk moment van de dag. Het maakt dus voor dieren niet uit of ze ergens mee bezig zijn, want het is communicatie op energieniveau. Bovendien kunnen dieren dit blijven doen omdat ze veel informatie tegelijk kunnen opvangen en uitzenden.

Ben jij ooit energetisch behandeld waarbij je bewust ervaarde dat er iets in/met je lichaam gebeurde? Deel jouw ervaring dan met ons in een reactie onder dit artikel. Wij vinden dat erg interessant om te lezen!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen