Wat is een kattengedragstherapeut?

Wat is een kattengedragstherapeut?

Wat is een kattengedragstherapeut?
Het gebeurt me regelmatig dat ik word uitgelachen als ik vertel dat ik kattengedragstherapeut ben. Want therapie voor katten,  hoe kan dat nu? Veel mensen weten niet wat het inhoud. Ze zien een kat op de divan liggen terwijl zij zit te vertellen over haar gedachten en over haar gevoelens. Als ik dan uitleg dat ik adviseer bij gedrag(sproblemen) van katten, reageren mensen vaak dat het onzin is, want katten kun je toch niets leren?

Katten kun je veel dingen leren

Nu zal elke katteneigenaar weten dat je katten heel veel kunt leren.  De vraag is alleen of de kat er iets aan heeft, anders zal ze het niet zo snel doen.  Dus eigenlijk zijn katten heel slim.  Veel van mijn consulten bestaan er vooral uit dat ik de mensen rond de kat aan het vertellen ben waarom de kat dit gedrag vertoont en wat ze nodig heeft.

Hoe ontstaan de meeste gedragsproblemen bij katten?

Want het meeste ‘probleem’gedrag van katten heeft te maken met het feit dat wij ze dwingen tot onnatuurlijk gedrag.  En katten hebben vaak alleen maar hun gedrag als mogelijkheid om ons duidelijk te maken dat er iets niet goed is.  Daarom vind ik het ook zo fijn om ook dierentolkgesprekken te kunnen voeren.  De kat kan me vertellen wat er mis is en ik kan dat vertalen naar de mens (vanuit mijn kennis over katten) en gelijk met oplossingen komen.  Een ideale combinatie!

Wat is een kattengedragstherapeut?

Een kattengedragsdeskundige is iemand die, zoals ik net al aangaf, het gedrag van een kat analyseert en zo problemen  met katten in het huis van mensen op kan lossen. Dit gebeurt voornamelijk door advies te geven en te vertellen waarom de kat bepaald gedrag laat zien. Iedere kat heeft namelijk een bijzondere benadering nodig omdat iedere kat ander gedrag laat zien bij bijvoorbeeld angsten of pijn.

Wil jij een kattengedragsdeskundige voor zijn en gewoon kunnen vragen aan jouw kat waarom zij bepaald gedrag laat zien? Download dan nu onze gratis minicursus om zelf met jouw kat te kunnen praten! En leer de band tussen jou en jouw kat te versterken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen