Wat heb je nodig om met dieren te communiceren?

Wat heb je nodig om met dieren te communiceren?

Wat heb je nodig om met dieren te communiceren?
Wil je zelf met dieren praten en vraag je je af wat je nodig hebt als met dieren wilt communiceren? In dit artikel vertellen we je er graag meer over. Want, met de juiste tools kan iedereen met dieren praten. Jij dus ook :-) Wanneer je met dieren wilt leren praten zijn een paar zaken erg belangrijk. Zo is onder andere het goed geaard zijn heel erg belangrijk, maar ook het hebben van  een open blik en het hebben van vertrouwen in jezelf en jouw kunnen. Hoe je dit doet doen we hier voor je uit de doeken.

Wat heb je nodig om met dieren te communiceren?

In principe heb je geen instrumenten nodig om met dieren te communiceren. Je hebt eigenlijk alleen maar jezelf nodig. Je open blik, en het vertrouwen in je eigen kunnen en in de informatie van het dier. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe kun je vertrouwen hebben in jezelf als je niet weet of je het wel kan? Dan hebben we goed nieuws voor je. Iedereen kan namelijk met dieren praten. Het zit namelijk van nature in mensen. Echter word je in de loop van je leven vaak zo in beslag genomen door totaal andere zaken, dat het praten met dieren een beetje naar de achtergrond wordt verplaatst.

Aarden voorafgaand aan het communiceren met dieren

De basis voor het communiceren met dieren is aarden. Wanneer je goed geaard bent voorkom je namelijk dat je gaat zweven. Door te zweven verkrijg je namelijk geen duidelijke informatie maar blijft het vaak steken in algemeenheden en vage uitspraken. Ook zorg je door te aarden goed voor jezelf. Het is het allerbelangrijkste namelijk dat je goed voor jezelf zorgt, anders kun je ook niet van nut zijn voor het dier. Dus zorg er altijd voor dat je goed geaard bent. Wil je weten hoe je dit moet doen? Download dan onze Gratis tips om zelf met jouw hond, kat of paard te communiceren. Het komt dan, door middel van een oefening, meteen jouw kant op.

Open blik in het communiceren met dieren

Ook is het belangrijk dat je te allen tijde een open blik houdt naar het dier waarmee je communiceert. Ook al ben je niet ervaren en heb je geen idee wat je aan het doen bent, probeer altijd open te staan voor het dier en de informatie die je van het dier kan krijgen. Daarbij is het belangrijk dat je je ego probeert los te laten. Jouw ego kan je namelijk onzeker maken, en dat is nergens voor nodig. Wanneer je merkt dat je begint te twijfelen aan jezelf, dan is jouw ego actief. Probeer dan jouw ego te zien als een ventje dat nu even buiten mag spelen en straks, wanneer je het gesprek met een dier hebt gehad, weer terug mag komen. Dit klinkt heel gemakkelijk, en je zal merken dat wanneer je het probeert dat het ook makkelijker gaat dan je zou denken.

Zelf praten met dieren?

Wil je nu echt eens beginnen met het communiceren met dieren? Download dan gratis ons e-book met 5 tips om zelf met dieren te praten. Dan merk je hoe leuk en gemakkelijk het is. Probeer het gerust eens uit.

Veel plezier!

Over de schrijver
Cathline
Door

Cathline

op 16 Feb 2015

Interessant, maar ik begrijp het niet goed dat van aarden... Voor de rest is het wel duidelijk.

Laura
Door

Laura

op 17 Feb 2015

Hallo Cathline, bedankt voor je reactie. Wat is er precies niet helemaal duidelijk? Misschien helpt deze ingesproken meditatie je iets op weg? https://dierentolk.nl/meditatie-aarden-boom/ We horen het graag.

Josje
Door

Josje

op 06 Mar 2015

Beste Mieke, Ik ben jaloers als ik naar jou foto kijk waar je tussen de ezels ligt ... Ik heb hier 1 ezel en die is net zo eigenwijs als ik .... hahaha ik begrijp heel goed waar zijn nukken vandaan komen ... Dus met plezier heb ik het e-book gedownload en hoop dan ook resultaat met hem te boeken. Het is een lieverd, en huppelt rond zoals mijn honden doen. Dat is ook wat ik tegen hem heb gezegd in het begin ... Jij mag ook van je vrijheid genieten. Lol maar ik zou hem ook willen meenemen op een rustige wandeling samen met mijn andere dieren dus heb ik nog wat werk te doen ...

Laura
Door

Laura

op 17 Mar 2015

Dank je voor je reactie Josje! We zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen met jouw ezel naar aanleiding van het e-book! Houd je ons op de hoogte?

Sil
Door

Sil

op 14 Apr 2015

communiceren met dieren? Lijkt mij geweldig! zelf heb ik een super lief poes. maar soms miauwt ze zomaar tegen de muur?? ben dan best benieuwd wat er dan in haar omgaat. ik heb de gratis e-book gedownload!!

Admin
Door

Admin

op 14 Apr 2015

Wat leuk dat je zo enthousiast bent, Sil! En geweldig dat je het gratis e-book al gedownload hebt! Wie weet mogen we jou een keer begroeten bij de cursus Communiceren met Dieren Online! Je bent van harte welkom!

Reactie plaatsen