Wat doe je als één van je katten overlijdt?

Wat doe je als één van je katten overlijdt?

In mijn leven heb ik al veel katten gehad. Daardoor heb ik helaas vaker moeten meemaken dat een kat die bij ons woonde, overleed. Elke keer is dat weer moeilijk en verdrietig. Dit jaar was wel heel heftig. In mei is onze kater overleden, terwijl wij op vakantie waren in de USA. Ik wist dat hij ziek was, hij had een tumor. Maar ik had niet verwacht dat het zo snel ging. Gelukkig was hij in hele goede handen bij onze dierenarts. En gelukkig kon ik telepathisch contact met hem houden. Maar, wat doe je als één van je katten overlijdt?

Het communiceren met dieren helpt me

Een maand later is onze oudste poes overleden. Zij was het maatje van onze kater. Het zijn de momenten dat ik zo blij ben dat ik dierentolk ben, dat ik kan vragen aan de kat wat hij/zij wil. Het helpt mij enorm bij de verwerking. Maar ik mis ze nog steeds wel…

Wat doe je als één van je katten overlijdt?

Wat ik niet genoeg kan benadrukken: als je meerdere katten hebt en er overlijdt er één, laat de andere katten er dan even bij. Ik leg de dode kat meestal een poosje in de huiskamer. De andere katten komen dan één voor één even langs. Ze snuffelen even en lopen meestal gelijk weer weg.

De andere katten afscheid laten nemen

Ik zorg ervoor dat alle katten zo weten dat er een huisgenoot is overleden. Meestal vertel ik ze wat er is gebeurd, terwijl ik in mijn hoofd een film afspeel waarin ik laat ‘zien’ wat er is gebeurd. Dit voorkomt dat een kat naar een (overleden) huisgenoot gaat lopen zoeken. Katten kunnen hun maatje ook dan nog wel missen, vooral als deze voor een vorm van veiligheid zorgde (zoals bij mijn bovengenoemde kater en mijn oudste kat het geval was). Maar dat kunnen ze meestal wel verwerken.

Het leven gaat door…

Na het overlijden van een kat, zie je dat de ontstane ‘ruimte’ in huis snel weer wordt ingevuld door de andere katten. Plotseling zit een andere kat op de plek van de overleden kat, etc. Het leven gaat door…

Zou jij jouw kat beter willen verstaan? Willen weten wat hij of zij nodig heeft, graag wil of ergens van vindt? Geef jouw kat dan nu de Gratis tips om zelf met je kat te praten cadeau! Een E-book vol met tips om jouw kat te verstaan.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen