Wandelen met ezels

Wandelen met ezels

Zou jij willen wandelen met ezels? Met ezeltjes die op en top verzorgd worden? Door de beste specialisten op het gebied van ezelverzorging? Dan moet je echt op De Zomerhof zijn. De Zomerhof heeft 8 super leuke ezeltjes. Waarom moet je bij De Zomerhof zijn? Wij gaan je uitleggen waarom!

Veel ezels in Nederland wonen in of komen uit de opvang. Ze zijn ooit mishandeld geweest en monddood gemaakt of zijn opgekocht uit het buitenland of uit de salamitransporten richting Italië.

Wandelen met ezels

Onze ezeltjes zijn dat allemaal niet. Ze zijn vers en de kudde is relatief jong. De kudde van 8 ezeltjes op De Zomerhof is in 2006 samengesteld en sindsdien is de samenstelling, op het overlijden van een van de ezeltjes na, daarna niet meer veranderd. De ezeltjes op De Zomerhof wonen dus in een stabiele kudde. En omdat er nagenoeg geen trauma op onze kudde zit, maak je kennis met pure dieren. Dieren die nog hun eigen karakter hebben. Geen eenheidsworsten.

Hoe puur onze dieren zijn, kun je zien in dit filmpje:
Spelende ezels

Verzorging van de ezels

De verzorging van onze kudde laten wij voor een groot deel over aan professionals. Hoefverzorging Voor het bekappen van de 32 hoefjes komt Hans Hoef (Signer) voorbij. Hans kapt alleen maar ezelhoeven. Hij is een professional die wij elke tien weken uit de buurt van Utrecht laten komen. Hans is de rust zelve. Hij weet errug veel van ezels en heeft altijd wel een leuke anekdote waarmee hij ons tijdens het bekappen vermaakt. Onze ezeltjes staan er dus altijd netjes bij.

Gebitsverzorging

Voor de verzorging van de ezelgebitten werken wij samen met een dierenarts uit de Achterhoek. De man werkt geweldig diervriendelijk en grijpt alleen in als het nodig is. Rond de gebitsverzorging van paarden en ezels leeft een enorme hype. Onze dierenarts grijpt alleen in als het echt nodig is. Geen onnodige werkzaamheden dus.

Diergeneeskunde

Voor het op en top fit houden van onze ezeltjes, werken wij met onze eigen veterinair natuurgeneeskundige. Een ezeltjes dat bang is bijvoorbeeld, kan door haar worden geholpen met een bepaalde Bach-bloesem. Een ezeltje dat jeuk heeft als gevolg van kleine steekmugjes, wordt door haar behandeld met een zelf samengesteld mengsel dat de prikkertjes op afstand houdt.
Mocht het écht nodig zijn, dan raadplegen wij een holistisch dierenarts. Maar zelden hoeft het zo ver te komen.

Dierentolk

Voor de geestelijke gezondheid van de dieren, gaan wij in gesprek met de ezels. Zij vertellen ons wat zij nodig hebben, waar zij last van hebben en of ze ergens pijn hebben.

Ezelopstelling

Voor situaties die de hele kudde aangaan, hebben wij onze eigen systemisch werker. Als we zien dat er iets in de kudde speelt waar we niet zo snel de vinger op kunnen leggen, kunnen we met behulp van een opstelling heel snel achterhalen wat de onderliggende oorzaak van de situatie is.

Wil je dus met een goed gevoel met een gezond ezeltje wandelen, een ezeltje waarvan je zeker weet dat het geen zielig ezeltje is, dan bel of mail je ons vandaag nog voor het maken van een afspraak. info@dezomerhof.nl 053 – 478 71 71
Wij kijken uit naar elke dierenliefhebber!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Harvey
Door

Harvey

op 27 Feb 2015

Interessant om over de verzorging van ezels te lezen. Als leek sta je zelden stil bij gebits- en hoefverzorging als je paarden of ezels in de wei ziet lopen. En dat je je kunt specialiseren in ezelhoeven. Nooit geweten. Dat lijkt me gaaf om op een feestje te zeggen als ze je vragen 'En wat doe jij ...?' Super! Ik ben vrij sceptisch over het alternatieve circuit maar vond het erg interessant om te lezen over dat mengsel dat de 'veterinair natuurgeneeskundige' samenstelt om steekvliegen op afstand te houden. Pillen en inentingen worden misschien wel eens te snel voorgeschreven?

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 08 May 2015

Hallo Harvey, fijn dat je ondanks het feit dat je sceptisch bent toch openstaat voor informatie. Wij denken dat er nog veel te leren valt over wat de natuur ons te bieden heeft.

Reactie plaatsen