Wandelen met een ezeltje

Wandelen met een ezeltje

Wandelen met een ezeltje. Houd je van wandelen? Houd je van dieren? Houd je van natuur? Dan kan niets je er meer van weerhouden om met een van onze ezeltjes op pad te gaan ;-) Misschien is het enige struikelblok dat je door de stress van alledag, misschien nog wat gehaast bent. Dat je snel even de wandeling wilt afmaken omdat je na de wandeling nog wat andere dingen op je programma hebt staan.

Wandelen met een ezeltje werkt onthaastend

Nou, we kunnen je geruststellen: ben je eenmaal met een van onze dieren op pad, dan kun je die andere ‘belangrijke dingen’ op je programma gevoegelijk wegstrepen. Want daar kom je niet meer aan toe. Want onze ezels kennen geen haast. En als je er eenmaal eentje aan een touwtje hebt, kun je ‘m met goed fatsoen niet meer loslaten. Dus moet je wel wachten tot de ezel verder loopt. Aan duwen en trekken aan de ezel, daaraan doen wij niet hier op De Zomerhof. Dus zit er niets anders op dan je onthaastingswandeling lijdzaam te ondergaan.

Wandelen in de natuur geeft je rust

En terwijl je wacht tot je weer verder kunt wandelen, kun je het er eindelijk eens goed van nemen. Je word je bewust van de natuur. Noodgedwongen. Bewust van die prachtige heidevelden om je heen, de waterpartijen, de bossen, de velden, de reeën en de rust die de natuur uitstraalt. Je zult ruiters te paard tegenkomen of aangespannen paard en wagens of fietsers of joggers of wandelaars … en soms … helemaal niemand.

Aan brommers en scooters doen wij nauwelijks in ‘ons’ natuurgebied Het Buurserzand. De wagentjes die er al rondrijden zijn van Natuurmonumenten zelf. Doorgaans zijn dat golfkarretjes.

Werkpaard Norcka aan het werk zien in het Buurserzand

Met een beetje mazzel kom je Norcka tegen. Het prachtige werkpaard dat door Natuurmonumenten wordt ingezet om de verbossing in het heidegebied tegen te gaan. Het is een lust voor het oog om de explosieve kracht van dit paard van heel dichtbij te mogen bekijken. Boompje voor boompje trekt hij met wortel en al de grond uit.

Wandelen met een ezeltje … even een stukje terug bij jezelf

Even genieten van dat wat er is. Even los van alle stress die thuis weer op je wacht.
Van nietsdoen laad je lekker op. Wij gunnen je fijne wandeling.
Kom alvast in de stemming en bekijk het filmpje waarin wij uitleggen hoe wij met onze ezeltjes omgaan
Enthousiast geworden? Maak een afspraak voor een wandeling: info@dezomerhof.nl of 0573 – 46 28 33

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen