Waarvoor werkt Centaury van Bach?

Waarvoor werkt Centaury van Bach?

Waarvoor werkt Centaury van Bach?
Ken jij Centaury van Bach? Een van de 38 natuurlijke remedies die op positieve wijze het gedrag of de emoties van jouw dier kan beïnvloeden. Maar wanneer gebruik je Centaury van Bach, en geen andere remedie?

Centaury van Bach

Ken je ook zo’n dier, die lijkt te leven voor de mens bij haar of hem? Die zo loyaal is aan de ander dat die haar of zijn eigen leven en welzijn ervoor aan de kant zet? Grote kans dat je te maken hebt met een Centaury-dier.

Wat zijn de kenmerken van een dier die Centaury van Bach kan gebruiken?

Centaury-dieren zijn ontzettend lief, enorm braaf en gewillig. Deze dieren zullen niet of nauwelijks in opstand komen omdat ze alles doen voor de mens bij hen. Deze dieren lijken niet voorbereid te zijn op hardheid en worden daarom snel gepest of misbruikt in een groep of roedel. Het dier heeft nauwelijks zelfvertrouwen, zal geen eigen wil laten zien en laat alles voor de ander.

Wat gebeurt er als een dier geen Centaury krijgt en het wel nodig heeft?

Omdat het doel van dit dier lijkt om het anderen naar de zin te maken is het zaak dit dier tegen zichzelf in bescherming te nemen. Ze zijn zo enorm gevoelig en lief dat ze het niet zullen laten merken wanneer iets hen teveel wordt. Omdat deze dieren niet voor zichzelf opkomen, wordt er (bewust of onbewust) veel op hen afgereageerd. Dit dier schikt zich dan in de situatie en zal lijden in stilte.

Waarvoor werkt Centaury van Bach?

Om dit dier te steunen of te sterken kun je haar of hem het middel Centaury geven. Centaury werkt als een warme beschermende deken, die het zelfvertrouwen van het dier laat groeien en het besef van het dier, dat zij of hij er mag zijn om wie zij of hij is, ook laat groeien. Met Centaury voelt het dier zich nog steeds loyaal aan de mens bij haar of hem, maar wel met behoud van eigenwaarde. Het dier gaat beseffen en voelen dat het ook eigen grenzen heeft en zal, zeker op een lieve wijze, aangeven wanneer iets teveel voor haar of hem is. Hiermee krijg je een geweldig evenwichtig Centaury-dier die geniet van het leven.

Maak de juiste keuze voor jouw dier

Als je zeker wilt weten welke van de remedies van Bach werkt voor jouw dier, dan raden wij je aan om een gespecialiseerde mix van verschillende Bach-Bloesems aan te vragen bij onze Veterinair Natuurgeneeskundige. Door middel van vragen over jouw dier weet zij precies wat jouw dier nodig heeft.
Vraag nu een Bach-Bloesemanalyse aan bij onze Veterinair Natuurgeneeskundige.

Over de schrijver
Nadia
Door

Nadia

op 04 Apr 2014

Deze uitleg over Bach-remedies vind ik heel interessant. Graag meer van dat! :)

Laura
Door

Laura

op 05 Apr 2014

Hallo Nadia,Bedankt voor je positieve reactie. En goed nieuws: Er komt zeker meer aan :-)

Reactie plaatsen