VPRO-opname: Ratten, wat een leuke diertjes

VPRO-opname: Ratten, wat een leuke diertjes

9/3/2011 VPRO-opname: Ratten, wat een leuke diertjes: Vandaag weer naar het westen voor Villa Achterwerk. Het item met de ratjes. Nooit geweten hoe leuk die diertjes zijn. Ik denk dat regisseur Anouk, cameravrouw Menke en geluidsman Gideon weer supermateriaal hebben om een leuke uitzending in elkaar te zetten. Een hele dag van huis voor een item van acht minuten. Maar ik heb het er graag voor over.  Die kinderen staan nog zo open! Nathalie is vanavond bij DierenOpvangCentrum Enschede. Ze begeleidt daar mens/dier-opstellingen ten behoeve van asieldieren. Het is geweldig hoe op deze manier vrij nauwkeurig de juiste match kan worden gemaakt tussen dier en nieuw huis. De eerste cursisten zijn gearriveerd voor de Brontaal van morgen en overmorgen. De jetlag is nog licht aanwezig maar morgen verwacht ik weer in orde te zijn. Het valt me tegen hoe lang die nog nasuddert. Ik had gedacht dat-ie met een dag of twee, drie weg zou zijn.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen