VPRO belangrijke draaidag

VPRO belangrijke draaidag

24/3/2011 VPRO belangrijke draaidag. We hebben vandaag weer de eerste dag van blok 2 van De Brontaal. Het is weer een fijne groep. Wat treffen we het doorgaans toch met de mensen die we aantrekken. Kun je je mooier werk bedenken? Iedereen voelt zich hier op De Zomerhof even weg, in een vrolijke stemming, men komt hier vrijwillig, is opgeruimd, heeft een vakantiegevoel over zich  …

De hondjes hebben binnenkort een haas op het menu. Vanmorgen gevonden aan de kant van de weg. De pimpelmees van gisteren was even wennen, maar toch, Liza heeft het diertje met smaak opgegeten.

VPRO belangrijke draaidag

Gisteren opnames gehad. Ik wil er niet meer over kwijt dan dat ik het gevoel heb dat ik hier een dier/dieren heb gered uit handen van de onwetende mens. Wat ben ik blij dat deze draaidag ertussen zat en wat hoop ik met hart en ziel dat het programma-item en de dieperliggende gedachte uit de verf komt. We hebben per slot maar acht minuten zendtijd.

Helaas blijft het bij tien uitzendingen Villa Achterwerk. Wat betreft de druk op mijn agenda, slaak ik een zucht van verlichting (elke minuut uitzending kost 1 uur opnametijd, plus natuurlijk per uitzending 4 uur reistijd en 2 uur visagie plus na afloop een half uur afsteken van de plamuur). Wat betreft de missie die ik uitdraag, hoop ik met heel mijn hart dat er snel een vervolg komt. Het is zo prachtig wat er met die kinderen gebeurt, wat er vervolgens met de dieren gebeurt. Ik krijg zoveel reacties van de mensen om mij heen die met hun kinderen aan de buis zitten gekluisterd of aan de computer bij uitzendinggemist.nl

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen