Voeding voor gestreste katten

Voeding voor gestreste katten

Katten eten het liefst meermalen per dag een klein beetje.  Ideaal zou zijn als er de hele dat eten voor ze staat.  Ik heb daar wel een waarschuwing bij: als u een gestreste kat in huis hebt, laat dan vooral niet de hele dag eten voor de katten staan. Waarom niet? Ik zei net dat het ideaal is als het eten voor ze staat. Waarom dan niet bij een gestreste kat?

Een gestreste kat blijft eten

Een gestreste kat blijft namelijk eten.  Net je bij menselijke emotie-eters,  kunnen katten die last hebben van chronische stress ook moeilijk stoppen met eten.  Deze katten moet je eigenlijk altijd op rantsoen houden, terwijl je ondertussen natuurlijk de stress probeert te verminderen..

Voeding voor gestreste katten

Voer kun je vaak ook gebruiken om de kat bezig te houden. Je kunt namelijk brokjes (of snoepjes/snacks)  in een voerbal doen en de kat op die manier laten eten (dan zijn ze er lekker lang mee bezig) of een andere vorm van voerverrijking toepassen. Eten verstoppen in het huis kan ook heel leuk zijn. Je bent er misschien langer mee bezig, maar het kost niets extra.

Meer moeite voor de kat is stressverlichtend

Als je een rauw-vlees-dieet aan je kat geeft, bestaat de voedselverrijking natuurlijk al uit het knagen op de botten en het afkluiven.  Misschien zou je ook een Kong zoals die voor honden wordt gebruikt, kunnen vullen met het gemalen vlees.  Ik heb hier zelf geen ervaring mee met katten, maar het kan een manier zijn om de kat langer bezig te laten zijn met het eten van zijn voer.  Er zijn ook leuke activiteitencentra te koop waarmee de kat meer moeite moet doen om zijn brokjes of snacks te pakken te krijgen.  Het is een leuke manier om uw kat uit te dagen tot activiteit.

Heb je onze Gratis tips om zelf met jouw katten te praten al opgehaald? Hier staan handige tips in om het praten met dieren zelf uit te proberen! Je kunt het altijd proberen, het is helemaal gratis!

Over de schrijver
Reactie plaatsen