Vleermuizenkasten en nestkasten

Vleermuizenkasten en nestkasten

13/1/2011 Vleermuizenkasten en nestkasten: Vandaag zijn we op bezoek geweest bij een dierenpension. De eigenaar bouwt zelf uilenkasten en zit in een steenuilenwerkgroep. Op de terugweg staat op de achterbank onze eigen steenuilenkast. Inclusief nooduitgang en toegangsbeperking voor marters en kauwen. We zijn er verschrikkelijk blij mee. De kast wordt volgende week opgehangen. Het schijnt dat steenuilen enorm nieuwsgierig zijn en vaak heel snel een nieuw opgehangen kast spotten. Vaak de volgende dag al. Wij zijn heel erg benieuwd. 

Als de lezer van deze blog iemand weet die vleermuizenkasten en nestlasten bouwt voor weinig of voor het goede doel, dan houden wij ons van harte aanbevolen. Trouwens, ook als er iemand is die vleermuizenkasten en nestkasten over heeft, dan hebben wij wel plaats.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Harvey
Door

Harvey

op 26 Feb 2015

Bij een werkgever waar ik ooit in dienst was, hadden we op een gegeven moment last van vleermuizen. Het was een open, rond gebouw en de vleermuizen vlogen door het hele pand van de begane grond tot aan de derde verdieping. In verband met klanten kon dat echt niet. Ze sliepen in dat gebouw onder meer achter een groot schilderij. Wij hebben ze toen gevangen en een heel eind verderop vrij gelaten. Het was geweldig om zo'n beestje van dichtbij te bekijken al weet ik niet om welke soort het ging. In mijn wijk hebben ze ook van die vleermuiskasten opgehangen. Een mooi initiatief.

Laura
Door

Laura

op 26 Feb 2015

Wat goed dat jullie ze hebben vrij gelaten een eind verderop. Wat zijn het leuke bijzondere diertjes he?

Reactie plaatsen