Vipassana meditatiecursus

Vipassana meditatiecursus

20/12/2010 Vipassana meditatiecursus

Ik heb mij opgegeven voor een tiendaagse Vipassana meditatiecursus. Om 12:00 uur ga ik richting Amersfoort. Tien dagen stilte. Er mag niet gesproken worden, niets gelezen, niets geschreven, niets getekend, geen oogcontact, geen lichamelijk contact, geen nonverbale communicatie …. Ik ga tien dagen lang het leven leiden als dat van een non. Om 04:00 uur op, om 21:15 uur naar bed. Tussendoor 10,5 meditatie-uren. Wat ze er op de site niet bij hebben gezet, is dat ik geacht wordt om deze uren in kleermakerszit op een matje te zitten van 70 x 70 cm. Maar daar kom ik pas op de locatie achter. Ik krijg de schrik van mijn leven. Hoe vouw ik mij in godsnaam 105 uur op dit matje de komende anderhalve week. Ik ben geen sprinkhaan.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Harvey
Door

Harvey

op 26 Feb 2015

De laatste tijd heb ik een aantal dingen over het Boeddhisme gelezen. Daarin kwam ook Vipassana meditatie voorbij. Het is een essentieel onderdeel van het achtvoudig pad dat de Boeddha voorschrijft. (weet ik dus sinds kort :-) ) En dan lees ik hier ook over Vipassana, wat leuk. Al heb ik nu wel door dat het wat meer behelst dan 'ff lekker gaan zitten'. Het vergt blijkbaar wel doorzettingsvermogen! Nou, na het lezen van dit artikel zal ik er zeker niet te licht over denken.

Laura
Door

Laura

op 26 Feb 2015

Wat grappig te lezen dat je er nu dan ook weer op stuit. Misschien is het een teken? ;-) Het is inderdaad erg intensief, maar wie weet de moeite waard? Houd ons op de hoogte :-)

Reactie plaatsen