Uilenkast bewoond

Uilenkast bewoond

8/3/2011 Half vijf wakker. Mijn interne klok is nog steeds van slag. Ik werk de blog bij. Zeven spoedjes op mijn lijstje voor vandaag. Zo nu en dan slaat de jetlag toe. Ons uilenhuis is nog onbewoond … hoewel … Is de Uilenkast bewoond?$ Zojuist is Martijn de moestuin aan prepareren voor de lente. Verse ezelmest erin en zo. Hij hoort gekke geluiden uit de uilenkast komen. Zou het dan toch? We houden de kast nu extra in de gaten.

Bij de mensen van de Yurt (zie blog) hebben we een leuke moestuinvorm gezien. Eentje in de vorm van een wiel. Resultaat: Martijn staat nu driftig te spitten en af en toe met een verhit hoofd naar binnen te kijken. Je ziet hem denken: als jullie nog een keer een leuk idee hebben … Vandaag verrassen we Easy met het eekhoorntje uit de vriezer. Het diertje is nog bevroren als ik het geef. Easy wil er niks van weten. Ook als het ontdooid is, trotseert ze haar honger. Mogelijk doet het staartje haar te veel denken aan wijlen Snoopy, haar vriendinnetje, onze chinchilla.

Als Liza weer thuiskomt, bedenkt ze zich geen moment. Ze zet haar tanden erin en eet het diertje smakelijk op.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen