TTouch tegen angst voor vuurwerk, pas het zelf toe

TTouch tegen angst voor vuurwerk, pas het zelf toe

De jaarwisseling komt er weer aan. Voor veel mensen is dat reden voor een feestje. De oliebollen op tafel, de champagne in het glas en genieten van het mooie vuurwerk dat dit jaar weer de lucht in knalt!  Lees daarom deze blog over TTouch tegen angst voor vuurwerk.

Helaas is Oud&Nieuw voor de meeste dieren niet zo’n pretje. Veel dieren zijn bang voor de knallen en flitsen van het vuurwerk.

Het is erg naar als je ziet dat jouw dier zo bang is dat zij bij wijze van spreken niet meer onder de bank vandaan durft te komen.

Advocaat?

Veel mensen kiezen er daarom voor hun huisdier iets rustgevends te geven. Bij de dierenarts zijn verschillende (veelal chemische) middelen verkrijgbaar. Dat is iets wat niet gezond is voor je dier en daarom ook zeker niet wenselijk. Ik hoorde laatst zelfs een verhaal van een vrouw die haar hond met Oud&Nieuw altijd advocaat geeft. “Alleen zo kan hij de knallen aan”, vertelde ze. Ook dát lijkt me niet de meest gezonde keuze voor je dier.

Blijvende diepe ontspanning

Het kan namelijk ook heel goed anders. Bijvoorbeeld door het gebruik van TTouch. TTouch is een bepaalde manier van aanraking van de huid die zo licht is dat hij op celniveau werkt. Hierdoor breng je een diepe, blijvende ontspanning te weeg.

Deze keer leg ik met behulp van de video uit hoe je de Lying Leopard TTouch uitvoert. Deze TTouch is namelijk bij uitstek geschikt tegen vuurwerkangst omdat het het dier rust schenkt en het vertrouwen in de mens bij het dier doet vergroten. In de week voorafgaand aan Oud&Nieuw kun je al starten met deze Lying Leopard TTouch.

Voor de verduidelijking geef ik hier de uitvoering ook in uitgeschreven vorm weer:

Uitvoering TTouch tegen angst voor vuurwerk

Leg je handpalm vlak op de vacht en beweeg je vingers rond in een cirkel van 1 ¼. De twee bovenste vingerkootjes en de onderzijde van je handpalm hebben contact met de vacht. Begin op ‘ half zes’, schuif de huid in een cirkel met de klok mee en dan verder tot je weer een stand van kwart voor zes hebt bereikt. Ook de duim ligt op de vacht, maar doet niet echt mee in de cirkel. De cirkel dient langzaam en met lichte druk uitgevoerd te worden. De meest gebruikelijke snelheid voor de cirkeltjes is 2 seconden met een zo licht mogelijke drukkracht. Wanneer de cirkel is voltooid verbind je hem met de volgende door je hand een stukje verder over de vacht te laten glijden.

Praat, tijdens de behandeling, met een zachte, kalme stem. Wanneer je de TTouches elke dag uitvoert ontdek je hoe snel en grondig jullie vorderingen maken.

Met behulp van deze TTouch help je jouw dier zich te kunnen ontspannen tijdens Oud&Nieuw, zodat jullie beide ontspannen het nieuwe jaar ingaan! Ook kun je de Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren uitproberen of gewoon meedoen met de Cursus Communiceren met Dieren!

Een heel fijne jaarwisseling allemaal!

Over de schrijver
H.Evers
Door

H.Evers

op 25 Feb 2013

Hallo, ik heb de TTouch rond Oud en Nieuw toegepast.Ik had het idee dat mijn hond,die panisch is voor vuurwerk,snel ontspande bij de behandeling ermee.Het is prettig haar hiermee te kunnen helpen.Bedankt voor deze geweldige tip. Groeten H.Evers

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 26 Feb 2013

Wat geweldig om te lezen! Daar doen we het voor. Fijn dat je je hond hiermee hebt kunnen helpen. Dank je voor je feedback. Daar zijn we erg blij mee.

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 03 Mar 2013

Geachte mevrouw Evers,Wat fijn om te horen dat u de TTouch rond Oud en Nieuw bij uw panische hond hebt toegepast. Geef de tip vooral door. Misschien kent u ook andere mensen met een hond die dit nodig heeft!Met hartelijke groet,Mieke Zomer

Reactie plaatsen