Train je vermogen om geuren op te vangen

Train je vermogen om geuren op te vangen

Veel vrouwen die bij ons de Cursus Communiceren met Dieren volgen, krijgen gemakkelijk gevoelens en plaatjes door. Helaas maken we regelmatig mee dat ze geen geuren opvangen. En hier komt dan het goede nieuws: train je vermogen om geuren op te vangen gewoon! Of je ooit zo’n expert zult worden als hoofdfiguur Jean-Baptiste Grenouille in het boek Das Parfum, dat kan ik je niet garanderen.

Wel een aantal avonden leesplezier. Het is een pil van een boek dat ook nog eens meesterlijk is verfilmd. Een echte aanrader dus. Mits je een sterke maag hebt. Maar ook al vang je dus geen geuren op tijdens je gesprekken met dieren, het betekent niet dat het communiceren met dieren nu een verloren zaak is voor jou.

Voorkeurszintuigen in het Communiceren met Dieren

Voor het communiceren met dieren is het handig als je al je zintuigen kunt gebruiken. Natuurlijk heb je je eigen voorkeurszintuig, zoals het mijne het visuele is (lees hiervoor het artikel Wat is plaatjesdenken?). Zo hebben dieren ook hun eigen voorkeurszintuig. Mijn ervaring is dat het ene dier gemakkelijker communiceert in plaatjes en het andere weer in geluiden of gevoelens etc.

Dieren antwoorden vaak in geuren

Dat een dier gemakkelijk in geuren kan antwoorden op de vragen die ik het stel, blijkt uit de volgende voorbeelden: in een gesprek met een kat vroeg ik haar o.a. wat haar lievelingseten was. Ze antwoordde mij met een geur. Die van pizza. Toen ik een paard vroeg wat zij die ochtend had gegeten, gaf zij mij de geur door van muf hooi. Ik heb ooit met een hond gesproken die liet zien dat hij op een flatje woonde. Hij was er dol op om door versgemaaid gras te rollen. Besefte ik wel hoe lekker dat gras rook?

Kun jij een voorbeeld geven van het gesprek dat jij met een dier hebt gevoerd en waarin het dier antwoordde met het geven van een geur? Deel jouw ervaring met ons en reageer op dit artikel!

Vind je dit ook razend interessant? Dan kun je de ervaringen van Mieke als dierentolk en de ervaringen van andere cursisten lezen in het boek Dieren – Sprekend als Mensen!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen