Telepathisch contact met een lammetje

Telepathisch contact met een lammetje

Telepathisch contact met een lammetje

Als cursiste van de Online cursus Communiceren met Dieren PRO, wil ik jullie dit berichtje niet onthouden. Tijdens de cursus word je geleerd hoe je o.a. telepathisch contact met een lammetje kunt maken. Daarover gaat dit stukje.

Vorige week woensdag wandelden mijn vriendin en ik op de dijk in Beneden – Leeuwen ( Gelderland)  alwaar veel schapen en lammetjes in een wei lopen.

We stonden even stil om het prachtige tafereel te bekijken toen opeens één lammetje, luid mekkerend, naar mij toekwam en door de afrastering op mijn vingers zoog. Afschuwelijk was het om te zien dat haar linkeroog,ietwat ontstoken,  half uit de kas hing….Ik werd er naar van.
Mijn vriendin zei: “Daar zal de boer best goed voor zorgen.”

Donderdag niet meer gedacht aan het diertje, vrijdagmiddag opeens weer wél. En pas tegen 20.00 u, het begon al te schemeren, zei ik tegen mijn man dat ik naar die boer wilde om te vragen hoe zij het maakte.

Ik de auto in, terug naar de plek waar het lammetje woonde, alle trappen afgelopen van de dijk naar hun boerderij.
Gebeld, niemand deed open. Nogmaals gebeld, idem dito.

Inmiddels stond ik weer aan  het omheiningsgaas waar de schapen en hun lammetjes zich achter bevonden. Er kwamen twee nieuwsgierige lammetjes naar mij toe, en een eindje verderop, zag ik “mijn lammetje”staan, apart, tegen de gevel van de boerderij. Ze had gezelschap van een ander lammetje, dat “kop aan kop”met haar stond, en haar likte in het aangedane oog.

Tegen de “nieuwsgierige lammetjes” die vlak voor me stonden, zei ik: “Ga haar eens voor me halen, ik wil haar van dichtbij zien.”
In eerste instantie gebeurde er niets, maar na herhaald vragen, leverde het resultaat op:
MIJN lammetje en haar “Buddy”kwamen beiden naar me toe!!!
En heb ik haar opnieuw mogen aaien…

Inmiddels was het vrij donker aan het worden en zag ik alleen dat “het er beter uitzag.” En ben ik naar huis gereden.

Zaterdag ben ik er opnieuw heen gereden; de boerin liet me haar boerderij zien en ik had wel een goede indruk van hun intenties.
Echter: Mijn lammetje is het oog nu kwijt; het is “uitgespoten met een oplossing van soda en jodium”. Ik gruwde bij het horen van dit verhaal.

Maar toen ik even later, met de boerin, door de stal naar buiten mocht lopen, zag ik “één-oog”vrolijk naar ons toe komen. Ze ziet dus wel slecht, maar ze toont gezond.

 

Weet je, ik ben onder de indruk van drie zaken:

1. Het lammetje met het uitpuilend oog komt woensdag mekkerend op me toegelopen en zuigt op mijn vingers. Riep ze om hulp?

2. Ze had een soort “buddy” die haar gezelschap leek te houden in de schemer van vrijdagavond en haar likte op de aangedane plek.

3. ‘Eén-oog en haar Buddy werden “gehaald” door een ander lammetje, aan wie ik dat vroeg. Was dat het schoolvoorbeeld van telepathisch contact met een lammetje?
Een cursiste uit ‘het Land van Maas en Waal’

 

De Zomerhof reageert onder deze ervaring van deze cursiste.
Heb jij zelf ook ooit zoiets meegemaakt en wil jij graag dat wij even met je meedenken? We doen het graag. Stuur je verhaal naar info@dezomerhof.nl inclusief foto van het betreffende dier. Wij plaatsen jouw vraag met foto en antwoord dan hier op de site.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 06 May 2016

En zoiets kan je zomaar gebeuren tijdens een wandeling! Wat een bijzondere ervaring! Ik wil graag even reageren op je drie vragen: 1. Jij vraagt je af of ze om hulp vroeg. Het lammetje kwam mekkerend op je af en zoog op je vingers.Dit is ​inderdaad niet heel ​gewoon gedrag voor een ​gezond lammetje. ​Maar wel als de boer dit lammetje tussen al die andere al in het vizier heeft voor extra aandacht. Regelmatig worden lammeren (in elk geval van Texelaars) verstoten door hun moeder. Als dit lam dus al 'niet goed' was, is ook hier de kans dat dit is gebeurd. Op zo'n moment voert de boer dan zo'n lam bij met een flesje melk. Dat lam wordt dan erg handtam en komt dus gemakkelijk naar het hek als er mensen langskomen (met de gedachte: ha, melk!). Dat soort flesselammeren kun je vaak ook herkennen aan een vieze zwarte kop. Die ontstaat omdat ze niet bij de moeder mogen drinken maar dit wel willen. En dus vaak achterlangs gaan stelen, waarbij ze helaas worden ondergepoept en plast door de ooi bij wie ze willen drinken. Maar ze hebben het er graag voor over. Omdat ze iets mankeerde kwam bij jou de vraag op of ze soms om hulp vroeg, dat is dus jouw interpretatie van de situatie. Als ze volkomen gezond was geweest had je je dat nooit afgevraagd en het waarschijnlijk gewoon een grappige gebeurtenis gevonden. We zijn snel geneigd dat soort dingen in te vullen, maar probeer altijd objectief te blijven. 2. Wat mooi dat ze een soort 'Buddy' leek te hebben! Dieren voelen elkaar goed aan en weten heel goed wanneer er iets aan een ander mankeert. Het kan heel goed dat die ander haar probeerde te steunen door haar aanwezigheid. 3. Het lammetje werd 'opgehaald' door andere lammetjes. Dit vind ik een mooi voorbeeld van telepathisch contact. Je hebt het duidelijk gevraagd en daarbij waarschijnlijk, bewust of onbewust, plaatjes gestuurd van wat je wilde. Dieren zijn erg goed in plaatjesdenken en kunnen dat goed opvangen. Erg leuk dat er vervolgens gebeurde wat je had gevraagd!

Reactie plaatsen