Tandsteen tandplak en stinkende bek bij honden

Tandsteen tandplak en stinkende bek bij honden

Last van Tandsteen tandplak en stinkende bek bij honden ?
Wat kan ik eraan doen? Moet ik nu zijn tanden gaan poetsen? Is er iets mis met zijn maag?Is zijn tandvlees ontstoken? Heeft ie last van tandsteen? Is er iets met zijn speeksel?
Allemaal vragen waarmee je kunt gaan lopen. En bovendien allemaal vragen waarmee je misschien uiteindelijk wel bij de dierenarts terechtkomt. Maar natuurlijk pas als de lucht niet meer te harden is.

Tandsteen tandplak en stinkende bek bij honden

Waarom krijgt 70 tot 80% van de honden hier last van?
Dat komt omdat de meeste honden in Nederland brokken en/of blikvoer krijgen.
Zou je overstappen op vers voer, op rauw vlees, botten etc., dan verdwijnen deze kwalen als sneeuw voor de zon.

Je voorkomt er niet alleen een tandsteen tandplak en stinkende bek mee. Nee, zelfs honden die hun hele leven op brokjes hebben geleefd en die je pas op latere leeftijd laat overstappen op vers vlees, hebben veel baat bij dit verse voer. De tandsteen tandplak en stinkende bek verdwijnen dan als sneeuw voor de zon. Daar hoeft geen tandenkrabbertje of tandenborstel aan te pas te komen!

Voorkom ontstekingen aan de mond van je hond

Door het voeren van brokken en blikvoer – heus een hondenlichaam is er niet op gemaakt om al die chemische stoffen (geur-, kleur-, smaakstoffen en conserveringsmiddelen) te kunnen verteren –  ontstaan na verloop van tijd ontstekingen in de hondenbek. Hierop heb je kans dat de tanden en kiezen los gaan zitten en uiteindelijk vanzelf uitvallen of er bij de dierenarts, omdat er geen hoop meer is, uit worden getrokken.

Verlies van tanden en kiezen

Voordat je hond zijn tanden en kiezen verliest, is er voor je hond al een lijdensweg aan vooraf gegaan. Hoewel het altijd een grage eter was, is je hond misschien wel traag beginnen te eten. Hij heeft een stinkende adem en (hier en daar) rood opgezwollen tandvlees. Verder zit er mogelijk aanslag op zijn tanden en kiezen of is zijn gebit geelbruin gekleurd geraakt. Het is niet hagelwit meer. Ook kan het zijn dat er inmiddels tanden en/of kiezen los zitten.

Als je je voorstelt hoe dat voor jou zou voelen, dan word je daar niet blij van. Toch?

Middelen tegen tandsteen

In de dierenwinkel en bij de dierenarts is een boel rommel te koop waarmee je de tanden van je hond in tact zou kunnen houden. Laat je niet verleiden door mooie verpakkingen en door de verkooptechnieken van degene bij wie je gaat betalen.

Het klinkt heel erg onaardig maar blijf beseffen dat je een wandelende portemonnee bent die veel voor haar dier overheeft. Als je namelijk zou vragen of je iets gratis mee zou mogen nemen, mag het waarschijnlijk niet. Hoeveel ze ook om je dier zeggen te geven.

Gebitsreiniging al dan niet onder narcose

De professional die (onder narcose) gebitten reinigt, is er niet bij gebaat dat het gebit van jouw hond in perfecte gezondheid verkeert en blijft verkeren. Dat kost klanten en dus omzet! Door het adviseren van brokken, dieetbrokken, antitandsteenbrokken, het maakt niet uit welk label eraan wordt gehangen, blijft degene die brood haalt uit het reinigen van gebitten, gewaarborgd van inkomen. En anno 2013 is elke € 50,- tot € 100,- omzet mooi meegenomen.

Wil je weten hoe je jouw hond verantwoord laat overstappen op vers vlees?

Verantwoord eten voor jouw hond hoeft niet duur te zijn, en is simpel te geven. Download nu ons e-book Vers Vlees Natuurlijk voor honden en kom achter de revolutionaire manier om jouw hond gezond te maken en te houden.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Joe Cuba
Door

Joe Cuba

op 01 Jun 2014

Kan het ook zijn dat de tong een boosdoener kan zijn? Wanneer de tong wat gelig is, duidt dat op een biofilm op de tong. net als bij mensen kan dit voor een flinke onfrisse adem zorgen.

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 02 Jun 2014

Hai Joe,Dankje voor je reactie. Als de tong van een hond de boosdoener is, vragen we ons daarbij ook af hoe de hond er in eerste instantie aan komt. Wat is de oorzaak van de biofilm op de tong? De honden die wij kennen en die vers vlees eten, hebben een frisse tong.Groetjes, Nathalie

Jan
Door

Jan

op 07 Oct 2022

Mooie praatje over hoe andere bedrijven geld aan je willen verdienen en vervolgens de info geven in een betaald ebook. Ja oke geven om dieren toch.

De Zomerhof
Door

De Zomerhof

op 07 Oct 2022

Jan, je hebt helemaal gelijk. Deze post is echt een zucht naar geld. Groot geld. € 17,70 voor kennis waar jouw dier een levenslang profijt van heeft en waar al jouw toekomstige dieren vanwege deze kennis hun voordeel mee doen.Zetten we dat af tegen de jaarlijkse kosten van het saneren van een gebit bij de dierenarts - Google zegt hierover dat zo'n behandeling anno oktober 2022 tussen de 70 en de 220 euro kost -, vermenigvuldigd met circa 12 levensjaren van je dier, dan kom je op tussen de 840 en 2640 euro per dier. Hebben we het nog niet eens over al die narcoses die je dier extra ziek maken.Dus Jan, ik ben blij met je reactie. Zo kunnen we de boel eens goed relativeren. Waarvan akte.

Reactie plaatsen