't Oude Haasje Haaksbergen

't Oude Haasje Haaksbergen

2012  ’t Oude Haasje Haaksbergen.
Bert, de vader van Nathalie doet ‘reisjes’. Zijn hele leven heeft hij bij de ANWB gewerkt, en nu hij gepensioneerd is, repatrieert hij voertuigen naar huis. Dit gebeurt als de ANWB van een van haar leden een telefoontje krijgt met de melding dat wegens ziekte of een ziekenhuisopname dit lid niet meer in staat is om zelf met de auto naar huis te rijden.
Op zo’n moment krijgt Bert een belletje met het verzoek om de auto van het betreffende ANWB-lid terug te rijden naar het woonadres.
Zo’n wagen kan overal zijn achtergelaten.  In Zuid Italië, Noorwegen, Portugal of waar ook vandaan. Na het belletje boekt Bert een vlucht naar het dichtstbijzijnde vliegveld in de buurt van de auto, rijdt deze dan in een paar dagen naar het woonadres van de eigenaar, levert de auto daar af en keert vervolgens zelf met het openbaar vervoer naar huis.

Gisteren kregen we een telefoontje van Bert: hij moet in Enschede zijn om een auto af te leveren. Omdat hij het dan wel zo gezellig vindt om na zijn reisje een nachtje bij ons te blijven slapen, spreken we af dat hij de auto aflevert in Enschede en daarna met de bus naar ons komt, naar de Zomerhof in Haaksbergen dus.

En zo geschiedt.

’t Oude Haasje Haaksbergen

Op de site van De Zomerhof staat de routebeschrijving naar de boerderij. De dichtstbijzijnde bushalte bevindt zich op één kilometer van de Zomerhof. De halte heet: Hazenweg.

Vlak bij de halte zit ook een hoerentent met de toepasselijke naam: ‘t Oude Haasje.
Die naam gebruiken we als we mensen die met de auto komen, de weg uitleggen: meteen na ’t Oude Haasje, linksaf.

In de bus vraagt Bert de chauffeur hem een seintje te geven als ze bij ‘t Oude Haasje zijn, zodat hij kan uitstappen.

Met zijn cabinekoffertje in zijn hand, fluistert hij de buschauffeur bij het uitstappen trots toe: “Mijn dochter woont hier. Ik ga een nachtje bij haar slapen.”

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Petra waardenburg
Door

Petra waardenburg

op 31 Oct 2012

Ik hoor de chauffeur denken......!!!!!!!! Jaja, dat zeggen ze allemaal, hahahaha.

doggenfan
Door

doggenfan

op 01 Nov 2012

Hahahahaha!

Karin Steffens
Door

Karin Steffens

op 01 Nov 2012

Erg grappig!

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 02 Nov 2012

Gelukkig vond papa het ook erg grappig :-)

Reactie plaatsen