Spelen met mijn kat

Spelen met mijn kat

Spelen met de kat; het is zo leuk en het versterkt de band met je kat heel erg. Het heeft nog een voordeel: de kat raakt met spelen opgebouwde spanning kwijt. Dus juist als je een gestresste kat hebt, is het belangrijk om met hem/haar te spelen.  En sterker nog: er zijn veel katten die door verveling gestresst raken. En dat kan zich onder andere uiten door passiviteit.  Bijna elke kat wil spelen, maar je moet soms wel even zoeken naar de juiste manier van spelen en/of de juiste spelletjes.

Spelen met mijn kat

Als je een jaagspelletje doet (bijv. met de kattenhengel)  denk dan als een prooi.  Die zal altijd van de kat wegrennen.  Als je dus met je kattenhengel naar de kat toegaat, kan hij in de war raken of zelfs  stoppen met spelen omdat er geen uitdaging meer is.  Het zijn de kleine dingen die het doen…

Verschillende uitdagende kattenspelletjes

Er is een heel leuk boekje: 50 kattenspelletjes van Jackie Strachan. Hierin staan heel veel tips en manieren om met je kat te spelen.  Ze beschrijft ook hoe je zelf leuk speelgoed voor je kat kunt maken.  Een ander leuk spelletje kun je maken met de kartonnen rolletjes van wc-papier.  Verzamel er een stel (6 of 10) en maak hier een piramide mee die je met ducktape of breed plakband aan elkaar plakt. Ver volgens leg je in de meeste rolletjes een brokje of snoepje. Laat de kat deze er maar uit  vissen.  Voerballen doen het ook goed. Deze zijn gewoon te koop bij de dierenwinkel of op het internet. Maar op het internet of in de dierenwinkel vind je ook veel andere leuke speeltjes te koop.

Veel plezier met uw kat(ten)!

Zou jij willen praten met je kat? Iedereen kan het, dus jij ook! Download dan nu onze Gratis tips om zelf met je kat te praten! Het kost je helemaal niets!

Over de schrijver
Reactie plaatsen