Spelen met een oudere kat

Spelen met een oudere kat

Spelen met een oudere kat.
Bodien is een 15 bijna 16 jarige poezendame, die zich overigens pas 7 jaar voelt, die mij enige tijd geleden liet weten dat ze meer speelgoed wilde hebben om mee te spelen. Nou lag het hele huis al bezaait met speelgoed, maar ja mevrouw wil meer speelgoed dus komt er meer speelgoed.
Maar wat ik me niet realiseerde was dat ze bedoelde dat ik met haar en het speelgoed moest gaan spelen.

Spelen met een oudere kat

Het nieuwe speelgoed bekeek mevrouw eigenlijk niet zo. Totdat ik een speeltje meebracht van een muis aan een elastiek en een stokje en hier mee over de vloer en rond ging zwaaien. Nou dat was het hoor. Mevrouw was helemaal in haar element. Ze kreeg er geen genoeg van wat vond ze dit geweldig, meters hoog springen in de lucht, in de aanval liggen en dan erop duiken, in haar bek nemen de speeltunnel in en ga zo maar door. Zolang ik maar bleef zwaaien en zwieren met de muis was het goed. Maar ja ik heb ook niet de tijd om de hele dag met mevrouw aan de gang te gaan. En dus wanneer ik er genoeg van had zei ik dat de muis ging slapen en borg het speelgoed op in de kast. Deze kast ging helaas niet met een sleutel op slot maar geklemd.

Bodien vindt haar eigen weg

Dat was niet naar de zin van mevrouw en daar had ze dus het volgende op gevonden. Net zolang tussen de deur krabben, nagels ertussen zetten en ga zo maar door totdat de kast openging en ze dus zelf met de muis kon spelen. Regelmatig zie ik haar nu parmantig met muis en stok door de kamer heen sleepten. Maar dit is eigenlijk niet wat ze wil. Mevrouw komt nu net zolang bij mij blèren totdat ik die muis met stok maar weer ter hand neem om haar tevreden te stellen.

Een prachtig gezicht

Wanneer je een dame op leeftijd nog zo door de lucht kan zien vliegen als een jonge hinde en weg schieten met een muis in haar bek, is dit toch wel elke keer weer een prachtig gezicht en geniet ik hier weer van.

Springende Bodien

Zou jij erachter willen komen wat jouw kat jou wil vertellen? Misschien probeert hij of zij jou wel wat duidelijk te maken. Kom er nu achter en download de gratis minicursus:
Gratis tips om met jouw kat te praten. Je zult versteld staan van hetgeen jouw kat jou wil vertellen!

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt. Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Reactie plaatsen